• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
No bake Recepten

Carrot-cake-sicles

Eefje
4 reacties
3 oktober 2021
Carrot-cake-sicles

Yeah, ik heb weer een herfstig en leuk recept voor je. Het is een extreem druilerige zondag en dit is een hele leuke bezigheid hiervoor. Er komen er vast nog zat, want de herfst is pas net begonnen. Terwijl ik dit schrijf breekt het zonnetje ineens door trouwens. Wispelturig weer! De smaak van deze carrot-cake-sicles doen me zelfs een beetje denken aan witte chocolade kruidnoten. Ik hou ervan!

Carrot-cake-sicles

Cakesicles

Inmiddels is iedereen wel bekend met het cakeje op een stokje denk ik? Bij mij duurde het alleen even voor ik erachter kwam dat ze dus cakesicles heten. Mocht je dat ook nog niet weten? Bij deze! Je kunt er al je favoriete cake soorten voor gebruiken. Maar ook koekjesdeeg is geschikt om te gebruiken. Dit is vaak nog iets machtiger. Licht op de maag vallen ze niet maar ze zijn wel erg lekker als je van deeg en beslag houdt om. Plakkerig, zoet en smaakvol.

Carrot-cake-sicles

Carrotcake

Na mijn frambozen-limoen en citroen-amandel versie ben ik vandaag gegaan voor een carrotcake variant. Passend bij het seizoen. Ik zag het alleen niet helemaal zitten om eerst carrtocake te bakken en het vervolgens weer fijn te malen. Toen dacht ik, ik koop het vers bij de supermarkt. Nou dat hadden ze vandaag niet.

Terwijl ik daar stond verzon ik een alternatief. Ik kocht een verse ontbijtkoek van de bakkersafdeling en besloot daar het carrotcake ‘deeg’ mee te maken. Dat heeft heel goed uitgepakt! Het maakt het ook nog eens een stuk makkelijker en sneller.

Het recept!

Carrot-cake-sicle
Pin
Print

Carrot-cake-sicle

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Wachttijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

30

minutes

Carrot-cake-sicles. Leuk om te maken en makkelijk om te trakteren. Met een kruidige carrotcake vulling passend bij het herfstseizoen! Het oranje kleurtje vond ik er ook wel bij passen maar je kunt gerust variëren hiermee!

ingrediënten

  • Vulling:
  • 110 gram verse ontbijtkoek

  • 35 gram stevige roomkaas

  • 25 gram wortel julienne

  • 15 gram gezouten pistachenoten, in stukjes gehakt

  • 1/4de tl ceylon kaneel

  • 200 gram witte chocolade + 20 gram extra

  • oranje en bruine gel kleurstof

  • bijpassende sprinkles

  • Nog meer nodig:
  • siliconen vorm voor kleine ijsjes, ik gebruikte deze

  • 4 houten ijsstokjes

  • staafmixer met maalbakje of keukenmachine

  • steelpan

  • bolzeef

  • 2 boterham zakjes

Stappen

  • Zet een steelpan op het vuur met een laagje water erin en breng aan de kook. Kook hier de wortel julienne in gaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet het af en spoel het koud onder de kraan. Laat uitlekken en maak het droog met een schone theedoek of keukenpapier.
  • Scheur de ontbijtkoek in stukken en doe deze in het maalbakje van de staafmixer. Maal fijn tot droge kruimels.
  • Voeg dan de roomkaas, stukjes pistache noot en extra kaneel toe. Maal dit tot het goed is gemengd en het plakkerige kruimels zijn geworden.
  • Kneed dan met de hand de wortel stukjes er doorheen.
  • Verdeel het gelijkmatig over de ijsvormpjes, vergeet de stokjes niet en zet dit vervolgens voor een uurtje in de vriezer.
  • Smelt de witte chocolade au bain Marie en geef dit een mooi oranje kleurtje. Giet het in een smal en laag glas.
  • Haal de cake lolly’s uit de vorm en dip ze 1 voor 1 in de chocolade. Laat ze goed uitdruipen en schraap de onderkant voorzichtig langs de rand van het glas. Leg dan op een snijplank waar ook een velletje bakpapier op ligt. De chocolade zal snel uitharden door de kou van de lolly’s.
  • Kleur dan wat overgebleven chocolade een tintje donkerder en smelt ook nog een beetje witte chocolade. Doe dit in een boterham zakje. Knip en klein puntje af en swirl wat over de lolly’s
  • Strooi daar ook een sprinklers op. Werk snel anders is het al hard en blijft het niet meer plakken. Ik maak ze altijd 1 voor 1 af.
  • Het beste bewaar je ze in de koelkast. Daar kun je ze makkelijk een paar dagen goed houden. Eet smakelijk!

Notities

  • Ik gebruik altijd chocolade druppels van Callebaut hiervoor. Goede kwaliteit en heerlijke smaak!
  • Je kunt ze serveren door in een cupcake papiertje te leggen en ze op een mooi bord of plank te presenteren.
Carrot-cake-sicles

Wil je het recept van deze Carrot-cake-sicles opslaan voor later? Dat kan met onderstaande foto makkelijk via Pinterest. Klik erop en sla hem op op één van je favoriete borden.

Pinterest Pin
Carrot-cake-sicles

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Tineke Middag

    7 oktober 2021 14:19

    Klopt het dat het maar 25 gram wortel is, voor de wortelcake op een stok? Ben het nu aan het maken maar lijkt mij wel erg weinig.

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 oktober 2021 15:47

      Hi Tineke, als je meer wil doen mag het hoor! Ik heb 25 gram gebruikt, dus dat klopt wel met dat er staan. Het zijn ook maar 4 kleine cakesickles.

      Beantwoord
  2. Annemee Van cleef

    8 oktober 2021 13:38

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt.
    Een makkelijk recept en super leuk eind resultaat. Ook heul erg lekker natuurlijk !
    Je kan ook eenvoudig variëren met kleur en versiering. Bedankt voor dit leuke recept !

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 oktober 2021 11:50

      Wat leuk om dat te lezen Annemee, dankjewel!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Koffie cheesecake met chocolate chip koekbodem

volgend bericht

Weekendje Ardennen | Nutchel Cabins

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord