Yeah, ik heb weer een herfstig en leuk recept voor je. Het is een extreem druilerige zondag en dit is een hele leuke bezigheid hiervoor. Er komen er vast nog zat, want de herfst is pas net begonnen. Terwijl ik dit schrijf breekt het zonnetje ineens door trouwens. Wispelturig weer! De smaak van deze carrot-cake-sicles doen me zelfs een beetje denken aan witte chocolade kruidnoten. Ik hou ervan!

Cakesicles
Inmiddels is iedereen wel bekend met het cakeje op een stokje denk ik? Bij mij duurde het alleen even voor ik erachter kwam dat ze dus cakesicles heten. Mocht je dat ook nog niet weten? Bij deze! Je kunt er al je favoriete cake soorten voor gebruiken. Maar ook koekjesdeeg is geschikt om te gebruiken. Dit is vaak nog iets machtiger. Licht op de maag vallen ze niet maar ze zijn wel erg lekker als je van deeg en beslag houdt om. Plakkerig, zoet en smaakvol.

Carrotcake
Na mijn frambozen-limoen en citroen-amandel versie ben ik vandaag gegaan voor een carrotcake variant. Passend bij het seizoen. Ik zag het alleen niet helemaal zitten om eerst carrtocake te bakken en het vervolgens weer fijn te malen. Toen dacht ik, ik koop het vers bij de supermarkt. Nou dat hadden ze vandaag niet.
Terwijl ik daar stond verzon ik een alternatief. Ik kocht een verse ontbijtkoek van de bakkersafdeling en besloot daar het carrotcake ‘deeg’ mee te maken. Dat heeft heel goed uitgepakt! Het maakt het ook nog eens een stuk makkelijker en sneller.
Het recept!
Carrot-cake-sicle
4
stuks15
minutes1
hour1
hour30
minutesCarrot-cake-sicles. Leuk om te maken en makkelijk om te trakteren. Met een kruidige carrotcake vulling passend bij het herfstseizoen! Het oranje kleurtje vond ik er ook wel bij passen maar je kunt gerust variëren hiermee!
ingrediënten
- Vulling:
110 gram verse ontbijtkoek
35 gram stevige roomkaas
25 gram wortel julienne
15 gram gezouten pistachenoten, in stukjes gehakt
1/4de tl ceylon kaneel
200 gram witte chocolade + 20 gram extra
oranje en bruine gel kleurstof
bijpassende sprinkles
- Nog meer nodig:
siliconen vorm voor kleine ijsjes, ik gebruikte deze
4 houten ijsstokjes
staafmixer met maalbakje of keukenmachine
steelpan
bolzeef
2 boterham zakjes
Stappen
- Zet een steelpan op het vuur met een laagje water erin en breng aan de kook. Kook hier de wortel julienne in gaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet het af en spoel het koud onder de kraan. Laat uitlekken en maak het droog met een schone theedoek of keukenpapier.
- Scheur de ontbijtkoek in stukken en doe deze in het maalbakje van de staafmixer. Maal fijn tot droge kruimels.
- Voeg dan de roomkaas, stukjes pistache noot en extra kaneel toe. Maal dit tot het goed is gemengd en het plakkerige kruimels zijn geworden.
- Kneed dan met de hand de wortel stukjes er doorheen.
- Verdeel het gelijkmatig over de ijsvormpjes, vergeet de stokjes niet en zet dit vervolgens voor een uurtje in de vriezer.
- Smelt de witte chocolade au bain Marie en geef dit een mooi oranje kleurtje. Giet het in een smal en laag glas.
- Haal de cake lolly’s uit de vorm en dip ze 1 voor 1 in de chocolade. Laat ze goed uitdruipen en schraap de onderkant voorzichtig langs de rand van het glas. Leg dan op een snijplank waar ook een velletje bakpapier op ligt. De chocolade zal snel uitharden door de kou van de lolly’s.
- Kleur dan wat overgebleven chocolade een tintje donkerder en smelt ook nog een beetje witte chocolade. Doe dit in een boterham zakje. Knip en klein puntje af en swirl wat over de lolly’s
- Strooi daar ook een sprinklers op. Werk snel anders is het al hard en blijft het niet meer plakken. Ik maak ze altijd 1 voor 1 af.
- Het beste bewaar je ze in de koelkast. Daar kun je ze makkelijk een paar dagen goed houden. Eet smakelijk!
Notities
- Ik gebruik altijd chocolade druppels van Callebaut hiervoor. Goede kwaliteit en heerlijke smaak!
- Je kunt ze serveren door in een cupcake papiertje te leggen en ze op een mooi bord of plank te presenteren.

Wil je het recept van deze Carrot-cake-sicles opslaan voor later? Dat kan met onderstaande foto makkelijk via Pinterest. Klik erop en sla hem op op één van je favoriete borden.
