Samenwerking – Hallo leuke mensen! Vorige week is de herfst weer begonnen. De hoogste tijd om dit mooie seizoen af te trappen met een heel leuk en vooral herfstig lekker recept. Zowel om te eten als om te maken past dit helemaal in het seizoen. Mij is gevraagd om aan de slag te gaan met een chocolate chip cheesecake. Nou, zoals je begrijpt wist ik daar wel raad mee! Deze heerlijk zachte koffie cheesecake met chocolate chip koekbodem is daar de uitkomst van. Ook mag ik een tof bakpakket weggeven, dus lees vooral lekker verder.
Deleukstetaartenshop.nl
Ik vind het heel tof om te vertellen dat ik komend jaar ga ik samenwerken met Deleukstetaartenshop.nl. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht je deze online shop nog niet kennen? Je kunt hier werkelijk alles vinden op het gebied van taarten bakken. Alleen als je zoekt op spuitmondjes krijg je al pagina’s vol met keuzes. Echt alle soorten en maten kun je hier vinden! Mijn meestbezochte categorie zijn de bakgereedschappen. Hier kun je heerlijk doorheen struinen op zoek naar een nieuw bakproject. Zo kun je hier fijne bakvormen vinden. Maar ook talloze cupcake papiertjes, draaiplateaus, taartroosters en meer. Ik bestel er regelmatig iets, en als jij ook graag bakt zou ik echt een kijkje nemen!

Koekbodem
De koekbodem heb ik gemaakt met de FunCakes Bakmix voor Koekjes en Funcakes Chocolade Chunks Wit. Deze heb ik al deels afgebakken voordat de cheesecake laag erop komt. Ik houd van dikke bodems, dus die kun je verwachten haha! De bodem is stevig en lekker chewy, een beetje zoals je dat in een aardbeienslof hebt. Normaal ben ik er niet zo kieskeurig in maar voor deze bodem zou ik absoluut bakvaste chunks aanraden. Ik ben voor de witte gegaan. Maar als je liever melk of puur hebt kun je dat ook doen.

Koffie
Ik vind koffie heerlijk en heb daarom besloten dat in deze cheesecake te verwerken. Geen paniek als je er niet van houdt. Je kunt het namelijk ook heel makkelijk achterwege laten. Dan heb je gewoon een naturel cheesecake op een héérlijke chocolate chip koekbodem.

Chocolade blaadjes
De afwerking van deze taart is helemaal in thema! Het ziet er leuk uit en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je hebt maar 3 dingen nodig. Chocolade, eetbaar goudpoeder en deze siliconen mal. In het recept leg ik uit hoe je het doet!

Het recept
Koffie cheesecake met chocolate chip koekbodem
12
puntjes1
hour1
hour10
minutes8
hoursKoffie cheesecake met chocolate chip koekbodem. Een onwijs lekker taart die ook heel leuk is om te serveren. Herfstig, romig en zoet!
ingrediënten
- Bodem:
375 gram FunCakes Bakmix voor Koekjes
3/4de middelgroot ei
94 gram roomboter
90 gram FunCakes Chocolade Chunks Wit
- Vulling:
400 gram stevige room kaas, ik gebruikte Philadelphia
200 gram volle kwark
4 middelgrote eieren
160 gram witte basterdsuiker
125 gram crème fraîche
1 el vanillepasta- of extract
2 zakjes oploskoffie, ongeveer 4 gram
- Topping:
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
75 gram melkchocolade druppels, ik gebruik die van Callebaut om te smelten
1/2 tl eetbaar goudpoeder, ik gebruikte deze
1 tl ceylon kaneel
- Materiaal:
hoge springvorm van 22 cm doorsnee
velletje bakpapier
spuitzak
kartel spuitmondje, ik gebruikte deze
siliconen mal voor herfstblaadjes
mengkom + spatel
stand- of handmixer
deegroller
Stappen
- Haal allereerst alle ingrediënten voor de vulling uit de koelkast (het liefst een uurtje voor je begint). Zet deze op het aanrecht om op temperatuur te laten komen. Voeg de oploskoffie gelijk toe aan de kwark. Roer af en toe door tot de korreltjes koffie zijn opgelost. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand (boven en onder warmte).
- Maak dan het deeg volgens de verpakking van de koekjesmix. Als het deeg nog kruimelig is voeg je de witte chocolade chunks toe. Roer dan nog door tot er een bal deeg ontstaan.
- Rol deze bol rond uit, ongeveer 0,8 – 1 cm dik. Leg dit in de vorm en verdeel het gelijkmatig. Zet in de oven voor 15 minuten. Laat de oven vervolgens aanstaan maar zet de temperatuur op 150 graden (dezelfde stand)..
- De randen beginnen dan bruin te kleuren en het midden is al half gaar. Wanneer de koek begint af te koelen krimpt het een beetje. Druk de randen wat aan met de bolle kant van een lepel zodat het weer helemaal aansluit aan de bakvorm. Zo zakt er geen vulling tussen.
- Intussen roer je de roomkaas los samen met de vanille en basterdsuiker. Doe dit in een mengkom een maak gebruik van een siliconen spatel. Voeg dan een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Herhaal dit ook met de andere drie eieren. Roer de crème fraîche los en voeg dit ook toe. Als laatste roer je de koffiekwark er doorheen.
- Giet dit gladde beslag op de koek en zet de taart voor 50-55 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje ‘flubberig’ is. Geen probleem want dit stijft op wanneer de taart afkoelt. Laat de taart eerst nog 1,5 uur in de oven staan, met de deur op een flinke kier. Zet de taart dan nog 1,5 uur op het aanrecht om verder af te laten koelen. Zet de taart dan nog minimaal 4 uur in de koelkast.
- Je hebt dus alle tijd om je op de decoratie te storten. Smelt 50 gram van de melkchocolade au bain Marie. Voeg dan de overige 25 gram toe. Laat dit smelten door de warmte van de al gesmolten chocolade. Schep de chocolade in de vormpjes. Vul deze voor ongeveer de helft. Zet de mal op een snijplank. Het is nu belangrijk dat je zoveel mogelijk luchtbellen uit de chocolade tikt. Je kunt met je handpalm tegen de plank aantikken aan de onderkant. Of klop net zoals je dat op een deur doet. Je ziet langzaam kleine luchtbellen ontsnappen. Laat dit eerst een uurtje op het aanrecht staan. Zet de chocolade dan een klein uurtje koud.
- Haal de chocolade blaadjes voorzichtig uit de vorm. Dip een kwastje in het goudpoeder en geef hier de blaadjes mee een mooie glans. Doe dit gelijk voordat er mogelijk condens op zit. Pak een bakje en leg hier een velletje bakpapier in. Bewaar hier de blaadjes in tot je ze gebruikt.
- Klop de slagroom stijf samen met de kristalsuiker. Doe dit in een spuitzak met een kartel spuitmondje. Zet rondom mooie rozetten op de taart. Bestrooi deze met wat kaneel en maak af met de chocolade blaadjes.
- Snijd 12 puntjes van deze taart en geniet!
Notities
- De blaadjes kun je ook maken met witte- of pure chocolade.
- Het is mogelijk om deze taart in te vriezen. Snijd wel van tevoren in punten.

Win een tof bakpakket!
Wil jij deze taart graag namaken? Dat komt mooi uit. Deleukstetaartenshop.nl heeft een heel leuk bakpakket beschikbaar gesteld voor één van jullie. Mocht je de gelukkige winnaar zijn ontvang je een bakvorm, koekjesmix, chocolade stukjes, een rol spuitzakken, chocoladevorm bladeren, kartel spuitmondje en eetbaar goudpoeder (zie foto) + nog een zakje FunCakes Chocomelts Melk. Meedoen is heel makkelijk! De actie loopt via mijn Instagram pagina. Kijk hier en doe mee!

Opslaan
Wil je het recept voor deze koffie cheesecake met chocolate chip koekbodem opslaan? Dat kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest!

Meer cheesecake inspiratie?
Ben je opzoek naar meer cheesecake recepten? Dan heb ik er nog wel een paar voor je. Dit zijn mijn 3 favorieten:
Witte chocolade cheesecake met citroen en pistache
Monchoutaart cheesecake met kersen
Speculoos cheesecake met witte chocolade en slagroom
Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Deleukstetaartenshop.nl