• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Ontbijt/Lunch Taart

Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)

Eefje
Geen reacties
23 september 2021
Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)

De laatste 2 ontbijttaart recepten die ik deelde waren een schot in de roos. Heel leuk om te zien dat deze het zo goed deden bij jullie. Dit keer heb ik er een schepje bovenop gedaan! De bodem is een makkelijke mix van o.a. haver en kwark, met daarop een dikke luchtige yoghurtlaag. De basis voor deze perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt) is best eenvoudig. Je kunt zelf makkelijk nog wat extra smaken toevoegen.

Verantwoord

Jullie weten dat ik in mijn recepten niet zoveel om voedingswaarde geef. Termen als ‘gezond’ gebruik ik ook liever niet. Maar ik kan wel zeggen dat deze taartjes best verantwoord zijn! Ik heb voor de grap eens de calorieën uitgerekend. Eén taartje bevat er ongeveer 400. Maar als je ipv agavesiroop, zoetstof gebruikt kun je dat aantal nog omlaag brengen.

Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)

Smaakmakers

De bodem heb ik vrij simpel gehouden. Deze kun je nog wat op smaak brengen met kaneel, gemberpoeder, kardemom of bijvoorbeeld speculaaskruiden. Die herfstige smaken vind ik juist altijd lekker matchen met het fris en fruitige van de yoghurt. Ik heb er voor ze de oven in gingen nog wat kokosrasp op gestrooid. Wat ook lekker zou zijn, zijn stukje pistache of amandel. Iets van dit zou ik er echt wel aan toevoegen om het iets extra’s te geven.

Voorbereiden

Maak de taartjes een avond van tevoren. Het is nodig ivm het opstijven van de yoghurt. De volgende ochtend schuif je er zo eentje op je bord. Mega tijdwinst voor als je altijd haast hebt.

Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)
Pin
Print

Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

2

taartjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

14

minutes
Totaal

5

hours 

Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt). Een feestelijk taartje om ‘s ochtends mee te ontbijten. Lekker fris, vullend en verantwoord.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 70 gram halfvolle kwark

  • 1 middelgroot ei

  • 40 gram fijngemalen havermout

  • 20 gram amandelmeel

  • 20 gram zelfrijzend bakmeel

  • 3 el agave siroop

  • mespuntje zout

  • 1/2 tl baking soda

  • 1/2 tl vanille extract

  • smaakmakers naar keuze zoals hierboven beschreven

  • Yoghurtvulling:
  • 350 gram perzik-passievrucht yoghurt van Optimel

  • 4 blokjes diepvries passievrucht

  • 1 tl xantaangom

  • 2 blaadjes gelatine

  • Optioneel extra zoetmiddel

  • Nog meer nodig:
  • 2 springvormen van 10 of 12 cm doorsnee

  • bakpapier

  • acetaatfolie

  • staafmixer met maalbakje

  • steelpan

Stappen

  • Bekleed de vormpjes met bakpapier. Zowel de bodem als de randen. Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
  • Maal de havermout fijn. Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe en maal nog kort.
  • Doe de kwark, het ei, zout, de vanille en ahornsiroop in een kom. Roer dit tot een egaal mengsel. Voeg dan de melenmix toe en roer dit weer tot een glad beslag. Voer hier dus ook de smaakmakers als kaneel en/of kardemom toe.
  • Verdeel dit over de twee vormpjes en maak af met wat kokos of noten. Bak gaar in 14 minuten.
  • In de tussentijd zet je 2 blaadjes gelatine te weken in koud water. Pak een steelpan en doe hier de passievrucht blokjes in.
  • De vruchtenyoghurt doe je alvast in het maalbakje van de staafmixer. Voeg hier de xantaangom aan toe en maal een paar minuten om het luchtig en dik te maken. In de tussentijd smelt en verhit je de passievrucht.
  • Wanneer de taartjes ongeveer 20 minuten hebben staan afkoelen zet je er een randje acetaatfolie tegen het bakpapier aan in de vorm.
  • Los de gelatine op in de hete passievrucht. Laat dit 10 minuten staan om een beetje af te laten koelen.
  • Giet dit dan bij de yoghurt en maal kort tot het goed is gemengd. Het fluffy yoghurtmengsel verdeel je over de twee taartjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast voor je eraan begint. Eet smakelijk!

Notities

  • Geen fan van pitjes? Haal de passievrucht dan eerst door een bolzeef voor je de gelatine toevoegt.
  • Door het toevoegen van de extra passievrucht is de topping aan de friszure kant. Ik hou daar wel van maar als je het iets zoeter wil? Doe dit gerust met een zoetmiddel naar keuze.
  • Dit taartje kun je ook makkelijk maken zonder xantaangom. Echter heb je dan niet dat fluffy deel. Je kunt het sowieso kopen bij De Notenshop of Holland & Barret.

Wil je het recept voor deze perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt) opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Voor meer achter de schermen beelden kun je mij volgen op Instagram. Zoek op @eefsfood en mijn account is niet te missen.

Pinterest Pin

Ben je net zo dol op passievrucht als ik? Dan vind je deze recepten vast ook interessant: Passievrucht witte chocolade roomijs of Mango kwarktaart met passievrucht topping. Op zoek naar nog meer recepten? Zet dan ‘passievrucht’ in de zoekbalk. Veel bakplezier!

Liefs,
Eefje

Ontbijttaartje Passievrucht Perzik verantwoord
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Citroen gember blondies

volgend bericht

Karamel shortbread met kokosbodem

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord