De laatste 2 ontbijttaart recepten die ik deelde waren een schot in de roos. Heel leuk om te zien dat deze het zo goed deden bij jullie. Dit keer heb ik er een schepje bovenop gedaan! De bodem is een makkelijke mix van o.a. haver en kwark, met daarop een dikke luchtige yoghurtlaag. De basis voor deze perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt) is best eenvoudig. Je kunt zelf makkelijk nog wat extra smaken toevoegen.
Verantwoord
Jullie weten dat ik in mijn recepten niet zoveel om voedingswaarde geef. Termen als ‘gezond’ gebruik ik ook liever niet. Maar ik kan wel zeggen dat deze taartjes best verantwoord zijn! Ik heb voor de grap eens de calorieën uitgerekend. Eén taartje bevat er ongeveer 400. Maar als je ipv agavesiroop, zoetstof gebruikt kun je dat aantal nog omlaag brengen.

Smaakmakers
De bodem heb ik vrij simpel gehouden. Deze kun je nog wat op smaak brengen met kaneel, gemberpoeder, kardemom of bijvoorbeeld speculaaskruiden. Die herfstige smaken vind ik juist altijd lekker matchen met het fris en fruitige van de yoghurt. Ik heb er voor ze de oven in gingen nog wat kokosrasp op gestrooid. Wat ook lekker zou zijn, zijn stukje pistache of amandel. Iets van dit zou ik er echt wel aan toevoegen om het iets extra’s te geven.
Voorbereiden
Maak de taartjes een avond van tevoren. Het is nodig ivm het opstijven van de yoghurt. De volgende ochtend schuif je er zo eentje op je bord. Mega tijdwinst voor als je altijd haast hebt.
Perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt)
2
taartjes30
minutes14
minutes5
hoursPerzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt). Een feestelijk taartje om ‘s ochtends mee te ontbijten. Lekker fris, vullend en verantwoord.
ingrediënten
- Bodem:
70 gram halfvolle kwark
1 middelgroot ei
40 gram fijngemalen havermout
20 gram amandelmeel
20 gram zelfrijzend bakmeel
3 el agave siroop
mespuntje zout
1/2 tl baking soda
1/2 tl vanille extract
smaakmakers naar keuze zoals hierboven beschreven
- Yoghurtvulling:
350 gram perzik-passievrucht yoghurt van Optimel
4 blokjes diepvries passievrucht
1 tl xantaangom
2 blaadjes gelatine
Optioneel extra zoetmiddel
- Nog meer nodig:
2 springvormen van 10 of 12 cm doorsnee
bakpapier
acetaatfolie
staafmixer met maalbakje
steelpan
Stappen
- Bekleed de vormpjes met bakpapier. Zowel de bodem als de randen. Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
- Maal de havermout fijn. Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe en maal nog kort.
- Doe de kwark, het ei, zout, de vanille en ahornsiroop in een kom. Roer dit tot een egaal mengsel. Voeg dan de melenmix toe en roer dit weer tot een glad beslag. Voer hier dus ook de smaakmakers als kaneel en/of kardemom toe.
- Verdeel dit over de twee vormpjes en maak af met wat kokos of noten. Bak gaar in 14 minuten.
- In de tussentijd zet je 2 blaadjes gelatine te weken in koud water. Pak een steelpan en doe hier de passievrucht blokjes in.
- De vruchtenyoghurt doe je alvast in het maalbakje van de staafmixer. Voeg hier de xantaangom aan toe en maal een paar minuten om het luchtig en dik te maken. In de tussentijd smelt en verhit je de passievrucht.
- Wanneer de taartjes ongeveer 20 minuten hebben staan afkoelen zet je er een randje acetaatfolie tegen het bakpapier aan in de vorm.
- Los de gelatine op in de hete passievrucht. Laat dit 10 minuten staan om een beetje af te laten koelen.
- Giet dit dan bij de yoghurt en maal kort tot het goed is gemengd. Het fluffy yoghurtmengsel verdeel je over de twee taartjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast voor je eraan begint. Eet smakelijk!
Notities
- Geen fan van pitjes? Haal de passievrucht dan eerst door een bolzeef voor je de gelatine toevoegt.
- Door het toevoegen van de extra passievrucht is de topping aan de friszure kant. Ik hou daar wel van maar als je het iets zoeter wil? Doe dit gerust met een zoetmiddel naar keuze.
- Dit taartje kun je ook makkelijk maken zonder xantaangom. Echter heb je dan niet dat fluffy deel. Je kunt het sowieso kopen bij De Notenshop of Holland & Barret.
Wil je het recept voor deze perzik-passievrucht yoghurttaartjes (ontbijt) opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Voor meer achter de schermen beelden kun je mij volgen op Instagram. Zoek op @eefsfood en mijn account is niet te missen.

Ben je net zo dol op passievrucht als ik? Dan vind je deze recepten vast ook interessant: Passievrucht witte chocolade roomijs of Mango kwarktaart met passievrucht topping. Op zoek naar nog meer recepten? Zet dan ‘passievrucht’ in de zoekbalk. Veel bakplezier!