• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Eefje
Geen reacties
15 september 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Samenwerking – Dag leuke mensen! Welkom bij een nieuwe ronde van Eef test. Zo lang ben ik nog niet van start met deze serie, maar hij wordt goed ontvangen door jullie. En dat vind ik tof! Ik kan er namelijk alle kanten mee op en dat is leuk. Zo was ik blij verrast dat Whirlpool zelf met het verzoek kwam om de samenwerking in deze vorm te doen. Voor ik je mijn ervaringen over de Crisptechnologie ga vertellen, wil ik alvast verklappen dat ik ook iets heel gaafs mag weggeven aan één van jullie. Dus blijf erbij en lees lekker mee met Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Wat is de Crisptechnologie?

Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord. Whirlpool heeft een lijn (combi-)magnetrons met deze technologie. De grootste winst hiervan, is dat het bereiden van heel veel lekker eten gemiddeld zo’n 3 keer sneller gaat dan in een normale oven. Ja, je leest het goed. Drie keer! Naast deze technologie zijn de (combi-)magnetrons ook ‘gewoon’ in te zetten als magnetron of als oven. Niet alleen geschikt om hartige gerechten mee te bereiden maar je kunt er ook zoete baksels in maken. Zo hoeft een chocolate chip cookie hooguit 6 minuten te bakken en is een hele plaat brownies in een minuut of 14 gaar.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Hoe werkt het?

Dat was ook mijn grootste vraag. Wat zorgt er nou voor dat alles zo snel gaar en super krokant is? Dat komt dus doordat deze technologie gebruik maakt van alle functies die het apparaat in zich heeft. De warmte komt snel in de kern door de magnetron eigenschappen. Het krokante komt door een goede hitte die de grill kan leveren. Tel daar een hele goede luchtcirculatie bij op en je hebt de succesformule te pakken! Daarbij werkt ook een ronde Crisp ovenplaat goed mee, deze bestaat uit ferriet. Binnen twee minuten kan de plaat een temperatuur van 210 graden bereiken. Deze plaat zit er standaard bij.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Appeltaartjes in 10 minuten!

Dat klinkt best ongeloofwaardig he? Dat vond ik in ieder geval wel. Toch is het zo! Waar je normaal wel 30 minuten nodig hebt om bladerdeeg goed gaar te krijgen, zijn deze taartjes echt in 10 minuten klaar. Als je er eentje bakt zelfs in 8 minuten! Ik was echt enorm verrast. Dit is onwijs leuk om vers te bakken wanneer je eters hebt. Schep er een bolletje ijs bij en je hebt een hit van een dessert. Mocht je dit als dessert serveren zou ik wellicht een half taartje serveren. Ze zijn aan de grote kant. Voor mij precies goed want ik ben een grote eter. Het recept dat ik nu met je deel is voor 2 hele taartjes.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Het recept

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Pin
Print

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Recipe by Eefje
Taartjes

2

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Totaal

25

minutes

ingrediënten

  • 4 diepvries plakjes roomboter bladerdeeg, 10 bij 10 cm

  • 175 gram Jonagold appel, geschild en in kleine blokjes

  • 2,5 el (riet)suiker

  • sap van een kwart citroen

  • 20 gram ongezouten pistachenoten, grof gehakt

  • 1 el ceylon kaneel

  • 1 eidooier

  • 2 el amandel stiftjes

  • 2 el paneermeel

  • Materiaal:
  • keuken kwast

  • klein scherp mesje

  • mengkom

  • snijplank

Stappen

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de viezer en leg er gelijk 2 van op de Crisp plaat. Deze hoeft niet ingevet te worden. Leg de andere twee op het aanrecht met het plastic naar beneden
  • In de tussentijd schil en snijd je de appel in kleine blokjes. Voeg hier de grof gehakte pistachenoten, kaneel, suiker en citroensap aan toe. Schep dit door elkaar.
  • De plakjes bladerdeeg die je apart hebt gelegd snijd je nu 6 keer in. Dit geeft een leuk effect aan de bovenkant.
  • Ga weer terug naar het bladerdeeg dat al op de plaat lig. Schep op ieder een eetlepel van het paneermeel. Verdeel tot ongeveer een centimeter van de rand. Schep op beide een flinke berg appel.
  • Leg dan de bovenplakjes erop en zorg dat de insneden los komen van elkaar.
  • Zorg dat het deeg aan de randen aansluit. Neem een gebaksvorkje en druk deze aan alle randen in het deeg.
  • Kluts het eigeel los en smeer het deeg hiermee in. Strooi er rondom wat amandel stiftjes op.
  • Het mooie van de crisptechnologie is dat je helemaal niet hoeft voor te verwarmen. Zet de plaat er op een laag rooster in. Selecteer de crisp stand en zet de timer op 10 minuten. Bakken maar. Vers en warm het lekkerst!

Notities

  • Eerst was ik nog een beetje sceptisch over of appelstukjes wel zo snel zacht en gaar zouden worden, maar dit ging perfect!
  • Zorg dat je ze echt royaal vult. Appel slinkt heel erg bij warmte.
Appeltaartjes bol ijs

Inbouw of vrijstaand

Je heb twee keuzes om voor te gaan, inbouw of vrijstaand. Ik heb zelf een vrijstaande magnetron, maar je kunt alle informatie over Crisp en het aanbod combi-magnetrons hier terugvinden. De inbouw (combi-)magnetron heeft zelfs nog iets meer functies. Ik vind ze er allebei even mooi en strak uitzien. Mocht jij al een Whirlpool (combi-)magnetron in huis hebben, dan is de kans aanwezig dat jij deze crisptechnologie al in huis hebt. Het is het opzoeken waard. Want zo hoef jij nooit meer 3 kwartier te wachten tot je quiche een keer gaar is.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Recepten

In het begin heb ik eerst het online receptenboek geraadpleegd. Een aantal van deze recepten staan ook gewoon op de site. Ik koos een recept uit dat ik nog niet kende maar me wel erg lekker leek. Lang verhaal kort.. Die mislukte! De smaak was nog wel oké maar dat was het dan ook. Eerst snapte ik echt niet wat er mis was gegaan. Uiteindelijk bleek dat ik niet de goede stand had gebruikt. Oeps, kan gebeuren! Na nog wat probeersels kreeg ik de smaak te pakken. Daar kwamen de lekkere appeltaartjes uit.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

In het receptenboek vind je allerlei hartige gerechten, waarvan een groot deel met de Crisp stand is bereid. Denk dan aan een tarte tartin met uien, kip souvlaki, gepaneerde aubergines, gegrilde lamskoteletten, focaccia, maar ook hoe je de lekkerste Belgische frieten bakt. Denk bij de zoete recepten aan broodpudding, brownies, muffins en andere soorten gebak of koek.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Hartig

Ik heb ook wat hartige dingen geprobeerd. Zo kocht ik een ‘verse’ pizza bij de supermarkt. Zo eentje die ongeveer 12 minuten op minimaal 220-240 graden gebakken moet worden. Het leek mij een leuke test. In dit geval haal je de meeste winst uit het niet voor hoeven verwarmen. Ik legde de pizza rechtsreeks op crisp plaat en binnen 10 minuten had in een perfect crispy afgebakken pizza. Echt chill! Zeker als je na een lange werkdag thuiskomt, of al bent en grote trek hebt! Heb je iets langer de tijd? Dan kun je ook voor een quiche gaan. Deze is in zo’n 18 minuten gaar. En ook dat zonder voor te verwarmen. Wat ook heel lekker is, is om kiphaasjes te paneren in gemalen cornflakes met wat lekkere specerijen. Deze zijn ook in no time sappig, gaar en crispy. Lekker met barbecuesaus of een zelfgemaakte knoflooksaus.

Pizza Crisp

Mijn bevindingen

Ik vond het in het begin wel echt even wennen. Vooral voor de zoete baksels! Hartig ging gelijk super goed. Ik vind het apparaat mooi strak en hij is echt veelzijdig. Met de Crisp functie kun je absoluut tijd besparen! Niet alleen met snacks of baksels maar ook in het bereiden van je avond maaltijden.

Het is een aanrader, zeker als je maar plek hebt voor 1 apparaat. En je toch een oven en magnetron functie in één wil hebben. Als je er de ruimte voor hebt zou ik voor een inbouw gaan. Hierbij heb je namelijk nog wat meer ruimte in de hoogte ten opzichte van de losstaande. Ik ga er zeker nog meer verschillende recepten in bereiden en uitproberen. Misschien ga ik wel aan de slag met jouw verzoek.

Deel jouw recept idee en win!

Nu komt het allerleukste! Voor deel twee van deze samenwerking ga ik aan de slag met één van jullie recept ideeën. Samen met het team van Whirlpool ga ik iemand uitkiezen. Dat wij jouw recept kiezen is natuurlijk al leuk, maar het houdt ook in dat jij een (combi-)magnetron naar keuze wint. Een gloednieuwe, voor in jouw keuken! En om het nóg leuker te maken komt het recept van jouw idee door mij uitgewerkt en al op de site van Whirlpool te staan.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Meedoen?

Dan heb je nog heel even geduld nodig. Volgende week woensdag 22 september deel ik een nieuwe Instagram post met Whirlpool. Daaronder kun je je recept idee kwijt en doe je automatisch mee met de actie. Ga daar maar alvast even goed over nadenken dus. Ik kijk heel erg uit naar jouw idee! Hartig of zoet, het maakt niet uit. Bijvoorbeeld een hartige taart, kaasstengels, brownies, aardappel gratin, muffins of een lekkere borrelsnack?

Opslaan

Wil je dit artikel opslaan? Dit kun je makkelijk doen door onderstaande foto te pinnen op je Pinterest. Zo kun je het op je gemakje nog eens teruglezen.

Pinterest Pin
Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Dit artikel heb ik geschreven in betaald partnerschap met Whirlpool

Liefs,
Eefje

appeltaartjes Crispfunctie Eef test
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Passievrucht witte chocolade roomijs

volgend bericht

Citroen gember blondies

meest gelezen
58.981x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.079x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.215x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.704x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord