• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Eefje
Geen reacties
15 september 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Samenwerking – Dag leuke mensen! Welkom bij een nieuwe ronde van Eef test. Zo lang ben ik nog niet van start met deze serie, maar hij wordt goed ontvangen door jullie. En dat vind ik tof! Ik kan er namelijk alle kanten mee op en dat is leuk. Zo was ik blij verrast dat Whirlpool zelf met het verzoek kwam om de samenwerking in deze vorm te doen. Voor ik je mijn ervaringen over de Crisptechnologie ga vertellen, wil ik alvast verklappen dat ik ook iets heel gaafs mag weggeven aan één van jullie. Dus blijf erbij en lees lekker mee met Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Wat is de Crisptechnologie?

Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord. Whirlpool heeft een lijn (combi-)magnetrons met deze technologie. De grootste winst hiervan, is dat het bereiden van heel veel lekker eten gemiddeld zo’n 3 keer sneller gaat dan in een normale oven. Ja, je leest het goed. Drie keer! Naast deze technologie zijn de (combi-)magnetrons ook ‘gewoon’ in te zetten als magnetron of als oven. Niet alleen geschikt om hartige gerechten mee te bereiden maar je kunt er ook zoete baksels in maken. Zo hoeft een chocolate chip cookie hooguit 6 minuten te bakken en is een hele plaat brownies in een minuut of 14 gaar.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Hoe werkt het?

Dat was ook mijn grootste vraag. Wat zorgt er nou voor dat alles zo snel gaar en super krokant is? Dat komt dus doordat deze technologie gebruik maakt van alle functies die het apparaat in zich heeft. De warmte komt snel in de kern door de magnetron eigenschappen. Het krokante komt door een goede hitte die de grill kan leveren. Tel daar een hele goede luchtcirculatie bij op en je hebt de succesformule te pakken! Daarbij werkt ook een ronde Crisp ovenplaat goed mee, deze bestaat uit ferriet. Binnen twee minuten kan de plaat een temperatuur van 210 graden bereiken. Deze plaat zit er standaard bij.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Appeltaartjes in 10 minuten!

Dat klinkt best ongeloofwaardig he? Dat vond ik in ieder geval wel. Toch is het zo! Waar je normaal wel 30 minuten nodig hebt om bladerdeeg goed gaar te krijgen, zijn deze taartjes echt in 10 minuten klaar. Als je er eentje bakt zelfs in 8 minuten! Ik was echt enorm verrast. Dit is onwijs leuk om vers te bakken wanneer je eters hebt. Schep er een bolletje ijs bij en je hebt een hit van een dessert. Mocht je dit als dessert serveren zou ik wellicht een half taartje serveren. Ze zijn aan de grote kant. Voor mij precies goed want ik ben een grote eter. Het recept dat ik nu met je deel is voor 2 hele taartjes.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Het recept

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Pin
Print

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Recipe by Eefje
Taartjes

2

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Totaal

25

minutes

ingrediënten

  • 4 diepvries plakjes roomboter bladerdeeg, 10 bij 10 cm

  • 175 gram Jonagold appel, geschild en in kleine blokjes

  • 2,5 el (riet)suiker

  • sap van een kwart citroen

  • 20 gram ongezouten pistachenoten, grof gehakt

  • 1 el ceylon kaneel

  • 1 eidooier

  • 2 el amandel stiftjes

  • 2 el paneermeel

  • Materiaal:
  • keuken kwast

  • klein scherp mesje

  • mengkom

  • snijplank

Stappen

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de viezer en leg er gelijk 2 van op de Crisp plaat. Deze hoeft niet ingevet te worden. Leg de andere twee op het aanrecht met het plastic naar beneden
  • In de tussentijd schil en snijd je de appel in kleine blokjes. Voeg hier de grof gehakte pistachenoten, kaneel, suiker en citroensap aan toe. Schep dit door elkaar.
  • De plakjes bladerdeeg die je apart hebt gelegd snijd je nu 6 keer in. Dit geeft een leuk effect aan de bovenkant.
  • Ga weer terug naar het bladerdeeg dat al op de plaat lig. Schep op ieder een eetlepel van het paneermeel. Verdeel tot ongeveer een centimeter van de rand. Schep op beide een flinke berg appel.
  • Leg dan de bovenplakjes erop en zorg dat de insneden los komen van elkaar.
  • Zorg dat het deeg aan de randen aansluit. Neem een gebaksvorkje en druk deze aan alle randen in het deeg.
  • Kluts het eigeel los en smeer het deeg hiermee in. Strooi er rondom wat amandel stiftjes op.
  • Het mooie van de crisptechnologie is dat je helemaal niet hoeft voor te verwarmen. Zet de plaat er op een laag rooster in. Selecteer de crisp stand en zet de timer op 10 minuten. Bakken maar. Vers en warm het lekkerst!

Notities

  • Eerst was ik nog een beetje sceptisch over of appelstukjes wel zo snel zacht en gaar zouden worden, maar dit ging perfect!
  • Zorg dat je ze echt royaal vult. Appel slinkt heel erg bij warmte.
Appeltaartjes bol ijs

Inbouw of vrijstaand

Je heb twee keuzes om voor te gaan, inbouw of vrijstaand. Ik heb zelf een vrijstaande magnetron, maar je kunt alle informatie over Crisp en het aanbod combi-magnetrons hier terugvinden. De inbouw (combi-)magnetron heeft zelfs nog iets meer functies. Ik vind ze er allebei even mooi en strak uitzien. Mocht jij al een Whirlpool (combi-)magnetron in huis hebben, dan is de kans aanwezig dat jij deze crisptechnologie al in huis hebt. Het is het opzoeken waard. Want zo hoef jij nooit meer 3 kwartier te wachten tot je quiche een keer gaar is.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Recepten

In het begin heb ik eerst het online receptenboek geraadpleegd. Een aantal van deze recepten staan ook gewoon op de site. Ik koos een recept uit dat ik nog niet kende maar me wel erg lekker leek. Lang verhaal kort.. Die mislukte! De smaak was nog wel oké maar dat was het dan ook. Eerst snapte ik echt niet wat er mis was gegaan. Uiteindelijk bleek dat ik niet de goede stand had gebruikt. Oeps, kan gebeuren! Na nog wat probeersels kreeg ik de smaak te pakken. Daar kwamen de lekkere appeltaartjes uit.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

In het receptenboek vind je allerlei hartige gerechten, waarvan een groot deel met de Crisp stand is bereid. Denk dan aan een tarte tartin met uien, kip souvlaki, gepaneerde aubergines, gegrilde lamskoteletten, focaccia, maar ook hoe je de lekkerste Belgische frieten bakt. Denk bij de zoete recepten aan broodpudding, brownies, muffins en andere soorten gebak of koek.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Hartig

Ik heb ook wat hartige dingen geprobeerd. Zo kocht ik een ‘verse’ pizza bij de supermarkt. Zo eentje die ongeveer 12 minuten op minimaal 220-240 graden gebakken moet worden. Het leek mij een leuke test. In dit geval haal je de meeste winst uit het niet voor hoeven verwarmen. Ik legde de pizza rechtsreeks op crisp plaat en binnen 10 minuten had in een perfect crispy afgebakken pizza. Echt chill! Zeker als je na een lange werkdag thuiskomt, of al bent en grote trek hebt! Heb je iets langer de tijd? Dan kun je ook voor een quiche gaan. Deze is in zo’n 18 minuten gaar. En ook dat zonder voor te verwarmen. Wat ook heel lekker is, is om kiphaasjes te paneren in gemalen cornflakes met wat lekkere specerijen. Deze zijn ook in no time sappig, gaar en crispy. Lekker met barbecuesaus of een zelfgemaakte knoflooksaus.

Pizza Crisp

Mijn bevindingen

Ik vond het in het begin wel echt even wennen. Vooral voor de zoete baksels! Hartig ging gelijk super goed. Ik vind het apparaat mooi strak en hij is echt veelzijdig. Met de Crisp functie kun je absoluut tijd besparen! Niet alleen met snacks of baksels maar ook in het bereiden van je avond maaltijden.

Het is een aanrader, zeker als je maar plek hebt voor 1 apparaat. En je toch een oven en magnetron functie in één wil hebben. Als je er de ruimte voor hebt zou ik voor een inbouw gaan. Hierbij heb je namelijk nog wat meer ruimte in de hoogte ten opzichte van de losstaande. Ik ga er zeker nog meer verschillende recepten in bereiden en uitproberen. Misschien ga ik wel aan de slag met jouw verzoek.

Deel jouw recept idee en win!

Nu komt het allerleukste! Voor deel twee van deze samenwerking ga ik aan de slag met één van jullie recept ideeën. Samen met het team van Whirlpool ga ik iemand uitkiezen. Dat wij jouw recept kiezen is natuurlijk al leuk, maar het houdt ook in dat jij een (combi-)magnetron naar keuze wint. Een gloednieuwe, voor in jouw keuken! En om het nóg leuker te maken komt het recept van jouw idee door mij uitgewerkt en al op de site van Whirlpool te staan.

Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie

Meedoen?

Dan heb je nog heel even geduld nodig. Volgende week woensdag 22 september deel ik een nieuwe Instagram post met Whirlpool. Daaronder kun je je recept idee kwijt en doe je automatisch mee met de actie. Ga daar maar alvast even goed over nadenken dus. Ik kijk heel erg uit naar jouw idee! Hartig of zoet, het maakt niet uit. Bijvoorbeeld een hartige taart, kaasstengels, brownies, aardappel gratin, muffins of een lekkere borrelsnack?

Opslaan

Wil je dit artikel opslaan? Dit kun je makkelijk doen door onderstaande foto te pinnen op je Pinterest. Zo kun je het op je gemakje nog eens teruglezen.

Pinterest Pin
Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

Dit artikel heb ik geschreven in betaald partnerschap met Whirlpool

Liefs,
Eefje

appeltaartjes Crispfunctie Eef test
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Passievrucht witte chocolade roomijs

volgend bericht

Citroen gember blondies

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord