Yeah, de herfst komt eraan maar ik deel vandaag nog even een overheerlijk ijsrecept. Want: ijs kan altijd! Tenminste, dat vind ik. Misschien is dit wel het romigste ijs dat ik ooit heb gegeten. Dit komt zeker te weten door de witte chocolade die er doorheen zit. Zet je ijsmachine maar alvast aan en maak dit passievrucht witte chocolade roomijs. Thank me later!

Het recept
Passievrucht witte chocolade roomijs
12
bollen20
minutes40
minutes1
hour10
minutesingrediënten
300 ml volle melk
150 gram slagroom
100 gram kristalsuiker
100 witte chocolade, smelt druppels
100 gram passievrucht, diepvries blokjes
1 tl vanillepasta
28 gram roomijs basismix, ik gebruikte die van hej hej ijs
- Materiaal:
grote steelpan
garde
ijsmachine, ik gebruikte deze
thermometer
Stappen
- Doe de slagroom, melk, vanille, witte chocolade en helft van de suiker in de pan en breng dit naar 60 graden.
- Meng in de tussentijd de andere helft van de suiker met de ijsmix.
- Wanneer de 60 graden is bereikt voeg je het suiker/ijsmix mengsel toe. Verhit het nu tot 85 graden.
- Wanneer dit is bereikt zet je het vuur uit. Voeg nu de blokjes passievrucht toe. Haal deze rechtsreeks uit de vriezer. Dit helpt weer goed om het geheel sneller af te laten koelen.
- Als je het hete mengsel gelijk verdeeld over 2 pannen, schalen of kommen. En je regelmatig blijft roeren. Kun je het ijs na ongeveer een uur al draaien. Maar hiervoor moet het dus eerst volledig afgekoeld zijn.
- Wat helemaal prettig is, is om het mengsel een dag van tevoren te maken.
- Koel dan de ijsmachine voor en giet het koud mengsel erin.
- Het hangt een beetje af van welke ijsmachine je gebuikt, hoe snel het klaar is.
- Bewaar het ijs in de vriezer. Haal het er ongeveer 15-20 minuten voor het consumeren uit. Zo kun je er mooie bollen van scheppen. Eet smakelijk!
Opslaan
Wil je het recept voor dit passievrucht witte chocolade roomijs opslaan? Dat kun je makkelijk doen met onderstaande foto via Pinterest.

Meer ijs inspiratie?
Wat dacht je van salmiak roomijs? Echt een verrassende smaak en een knaller voor elke drop liefhebber! Maar dit yoghurt-kersenijs met bastognekruimels is ook een topper.