Na een macaron bak break van zo’n 2,5 maand ben ik terug. Vorige week jammergenoeg weer met een grootse mislukking. Maar deze zijn aardig gelukt en bovenal heel lekker! De vulling is echt verrassend. Ik maalde wat gevriesdroogde aardbeien fijn. En dit blijkt een perfecte manier om botercrème op smaak te brengen. Ik snap niet dat dit nooit eerder in me is opgekomen. Het recept voor de vulling van deze aardbeien macarons heb ik voor je uitgeschreven.

Eigen recept
Deze heb ik (nog) steeds niet. Macarons zijn zo’n delicaat koekje dat er weinig tot niets te spelen is met de ingrediënten. Ik denk dat alles al op het internet staat. Maar ik ben een beetje huiverig om per ongeluk een recept van iemand te ‘stelen’. In het ingrediënten lijstje staat het recept gelinkt welke ik dit keer heb gebruikt. Het komt van de site Pies & Tacos, dé macaron queen denk ik toch wel. Zij heeft zóveel prachtige macaron recepten op haar website staan. De receptpagina’s staan wel bomvol met reclameblokken. Nou moet iedereen dit natuurlijk zelf weten, maar de hoeveelheid is echt enorm. Het is dus flink scrollen naar de ingrediënten en instructies. Het recept is trouwens in het Engels, dan weet je dat.

De ‘makkelijke’ manier
Dat vind ik tenminste. Voor dit recept hoef je namelijk geen amandelpasta te maken en suikersiroop te koken. Het is dus iets sneller voor elkaar. Ik heb ze nu denk ik al 4 keer gemaakt. 1 Keer is mislukt maar dit kwam zo goed als zeker door het eiwit dat ik gebruikte. De andere keren lukte best goed, ik ben wel tevreden dus.
Mijn mooiste macarons zijn echter gemaakt met het recept van Demi aka Suikerjunkie.nl. Een variant daarvan vind je hier samen met een héél lekker recept voor passievruchten ganache. Het moment dat ik het een beetje onder de knie begon te krijgen begonnen ze te mislukken. Terwijl het gewoon een goed recept is. Toen ben ik dus gaan zoeken om ze op een andere manier te maken en kwam ik bij Pies & Tacos uit.

Kleuren
Het schijnt het allerbeste te zijn om poederkleurstof te gebruiken voor macarons. Dat geloof ik wel, maar het lukt ook prima met gel kleurstof (vloeibaar zou ik niet doen). Ik gebruikte een donker roze kleur gel van Wilton. De helft van de macarons bestrooide ik met wat gemalen gevriesdroogde aardbeien. Dit ging precies goed, want ze zijn net niet verbrand. Ik vond het er wel leuk uitzien maar het is absoluut geen must. Zeker als je voor het eerst macarons gaat bakken. Je kunt het ook gewoon makkelijk achterwege laten. Ik bakte deze op 140 graden hete lucht voor 17-18 minuten. Na 10 minuten hebben ik de plaat omgekeerd zodat de gelijkmatiger gaar worden.
Aardbeien macarons
1
bakplaat5
minutes20
minutes25
minutesAardbeien macarons! Een linkje naar een fijn macaron recept om te maken en een uitgeschreven recept voor lekkere aardbeien botercrème.
ingrediënten
Voor de macarons gebruik ik dit recept van Pies & Tacos
100 gram amandelmeel
100 gram poedersuiker
77 gram eiwit
60 gram kristalsuiker
6 gram maizena
kleur gel, optioneel
- Vulling:
125 gram zachte roomboter
40 gram poedersuiker
8 gram gevriesdroogde aardbeien
1/2 tl vanillepasta
- Materiaal:
standmixer met garde
staafmixer met maalbakje
spuitzak met glad spuitmondje
Stappen
- Zorg eerst dat de roomboter goed zacht op kamer temperatuur is. Doe het dan in de mengkom van de machine en draai dit kort op middelhoge stand.
- Mocht de boter nog niet zalvig genoeg zijn, kun je de kom even schuin onder de hete kraan houden.
- Mix dan voor een minuut of 5 op een hoge stand. Schraap af en toe de randen bij.
- Al de boter iets lichter wordt van kleur gaat het de goede kant op.
- Maal de gevriesdroogde aardbeien fijn. Als dit is gebeurd voeg je de poedersuiker toe en maal je dit nog kort mee.
- Voeg dit dan samen met de vanillepasta toe aan de boter. Meng op een lage stand.
- Een theedoek over de machine hangen kan het stuiven tegen gaan.
- Schraap nogmaals bij en mix voor nog een paar minuten op een hoge stand. Tot je een glimmend, egale en luchtige botercrème hebt. Gelijk klaar voor gebruik.
Notities
- Als je de macarons met botercrème in de koelkast bewaard, is het lekkerder om ze minstens 15 minuten van tevoren uit de koelkast te halen. Geniet!
- Tip: als je de crème in een grotere portie maakt kun je er ook mooi een taart mee afsmeren.
- Dit recept heeft een goede hoeveelheid voor 1 bakplaat vol macarons
- Je kunt ook een plantaardige boter gebruiken een het vegan te maken.
Wil je het recept voor deze aardbeien botercrème opslaan? Dit kun je makkelijk doen met onderstaande foto via Pinterest! Voor achter de schermen beelden kun je mij ook volgens op Instagram! Als je zoekt op @eefsfood is het niet te missen. Veel bakplezier!
