Het haver-appel ontbijttaartje dat ik onlangs deelde is heel goed bij jullie in de smaak gevallen. Ik was er helemaal door verrast. Eenvoudigheid blijkt toch maar weer de sleutel naar succes. Ik maakte er een variant op en dat zijn deze ontbijttaartjes met frambozen en amandel geworden.

Eenvoudig om te maken en ze staan in no time in de oven. Je hebt gelijk ontbijt voor twee dagen! Je kunt ze ook makkelijk meenemen naar je werk want het hoeft niet per se in de koelkast te staan. Daar zou ik ze overigens wel bewaren.
Ontbijttaartjes met frambozen en amandel
2
stuks15
minutes30
minutes45
minutesOntbijttaartjes met frambozen en amandel. Een nieuw variatie op het haver-appeltaartje van laatst. Eenvoudig, fris en super smeuïg!
ingrediënten
- Beslag:
175 gram magere kwark
60 gram havermout, fijngemalen
40 gram amandelmeel
40 gram zelfrijzend bakmeel
1 middelgroot ei
3 el agavesiroop
1 tl vanille extract
1/2 tl baking soda
1/4 tl zout
80 gram diepvries frambozen
2 el amandel stiftjes
- Materiaal:
2 springvormpjes van 10 cm doorsnee, 12 cm kan ook
velletje bakpapier
staafmixer met maalbakje
steelpan
mengkom
spatel
Stappen
- Bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier. Zet ook een opstaande strook van ongeveer 5 cm hoog tegen de rand. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Maal de havermout fijn. Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Maal nog even kort door.
- Doe de kwark samen met het ei, agavesiroop, vanille en het zout in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dan de melenmix toe en roer het geheel tot een glad beslag.
- Voeg dan 75% van de bevroren frambozen toe. Roer deze er kort doorheen en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Maak de taartjes af met amandel stiftjes, de overige frambozen en optioneel nog met een beetje (kokosbloesem)suiker.
- Bak de taartjes gaar in ongeveer 30 minuten.
- Als extra kun je in de tussentijd nog wat frambozen opzetten met een scheutje water en agave siroop. Doe er een tl maizena bij voor de binding. Laat een beetje inkoken en gebruik als topping. Ook lekker met nog wat extra kwark.

Wil je het recept voor deze ontbijttaartjes met frambozen en amandel opslaan? Dat kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Op zoek naar nog meer recept inspiratie en/of een kijkje achter de schermen? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden als je op @eefsfood zoekt. Zie ik je daar?
