Op de valreep heb ik nog een lekkere smaak ijs weten te draaien. De CUBE ijsmachine die ik een paar maanden in bruikleen had is deze week opgehaald. Dat het deze dagen warm en stralend mooi weer is, is hartstikke toeval. Niet alleen dit perzik-amaretto sorbetijs heb ik nog gemaakt, maar ook een roomijs met witte chocolade en passievrucht. Dit recept volgt nog!

Ik kwam op het idee omdat ik nog een blik perziken in mijn voorraadkast vond. Eentje die ik echt al héél lang in huis had en weleens verwerkt mocht worden. Je kunt ook verse perzik nemen maar met een blik heb je alle zekerheid. Perziken; soms zijn ze in een dag rijp en bijna verrot en andere zijn na 2 weken op de fruitschaal nog super hard..

Het is geen sterk ijs maar wel fris en zoet. Je proeft zowel de perzik en amaretto terug maar het neemt niet alles over. Lekker ook om een bolletje in de prosecco te doen bijvoorbeeld. Om je welkomstdrankje net even op te pimpen. Of neem gewoon twee (of meer) bolletje als toetje.
Perzik-Amaretto sorbetijs
12
bollen10
minutes30
minutes40
minutesPerzik-Amaretto sorbetijs. Heerlijk om met verse aardbeien en een scheutje prosecco te serveren als dessert. Feestelijk en fris! Natuurlijk ook heerlijk om een bolletje op een hoorntje te scheppen.
ingrediënten
350 ml water
240 gram perzik uit blik (netto gewicht)
100 gram rietsuiker
60 ml Amaretto
19 gram mix voor sorbet ijs, ik gebruikte die van hej hej
2 el citroensap
1 tl vanillepasta
- Materiaal:
ijsmachine
maatbeker
mengkom
staafmixer
bolzeef
Stappen
- Doe de uitgelekte perziken in een maatbeker samen met de amaretto, vanillepasta en citroensap. Zet hier de staafixer in en pureer zo glad mogelijk.
- Voeg dan de sobertijs mix toe en pureer nog kort.
- Doe in een andere kom het water samen met de (riet)suiker. Zorg dat de suiker oplost. Je kunt dit roeren met een garde maar als je hier ook even de staafmixer inzet gaat het sneller.
- Voeg hier dan het perzik mengsel aan toe en roer tot een geheel.
- Je kunt het ijs direct draaien maar je kunt er ook voor kiezen om dit de volgende dag te doen. In dat laatste geval zet je het mengsel direct koud.
- In het eerste geval zet je nu de ijsmachine ongeveer 10 minuten op voorkoelen.
- Giet het ijsmengsel in de machine en laat draaien tot een lekker dik sorbet ijs. Hoe snel het gaat, ligt een beetje aan welke soort ijsmachine je gebruikt.
- Serveer direct of schep het in een bak of leeg cakeblik en bewaar in de vriezer.
- Haal ongeveer 20 minuten van tevoren het ijs uit de vriezer om er mooie bollen van te kunnen scheppen.
- Eet smakelijk!

Meer ijsrecepten kun je hier vinden! Wil je het recept van dit perzik-amaretto sorbetijs opslaan voor later? Dit kan makkelijk via Pinterest. Voor meer lekkere recepten en een kijkje achter de schermen kun je mij volgens op Instagram. Als je zoekt op @eefsfood is mijn account niet te missen!
