Oh mensen, wat is dit recept lekker! Het idee zat al een tijdje in mijn hoofd en de uitvoering is in één keer goed gegaan. Niet de meest gezonde maaltijd maar dit hoeft natuurlijk ook niet altijd. De saus is echt een knaller waardoor de maaltijd ook lekker hoog op smaak is! Ik ga er geen woord meer aan vuil maken. Deze gnocchi met miso-dragonsaus, aspergetips en zalm moet je gewoon maken!
Gnocchi met miso-dragonsaus, aspergetips en zalm
1
persoon5
minutes25
minutes30
minutesGnocchi met miso-dragonsaus, aspergetips en zalm. Ontzettend smaakvol en een heel geschikt maaltje om te koken voor vrienden of familie.
ingrediënten
250 gram gnocchi, maat naar keuze; ik nam kleintjes
1 zalmmoot van ongeveer 150 gram
100 gram groene asperge tips
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
15 gram miso pasta
15 gram roomboter
1 takje verse dragon
3 el slagroom
3 el water
peper & zout
boter en olie om in de bakken
- Nog meer nodig
2 koekenpannen
1 steelpan
Stappen
- Zet 1 koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter erin. Doe hier de gnocchi rechtsreeks uit het pakje bij. Schud regelmatig om zodat er een krokant bruin korstje ontstaan.
- In de tussentijd smelt je 15 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Hak de dragon fijn en voeg deze samen met de miso pasta toe. Roer door elkaar tot een egaal geheel. Voeg dan de slagroom, het water en wat peper toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Een vrij dikke saus houd je over.
- Breng de zalm op smaak met peper en een klein beetje zout. Doe voorzichtig met het zout want de miso saus is al flink op smaak van zichzelf.
- Zet de andere steelpan op middelhoog vuur en doe hier een klontje boter en scheutje olie in.
- Ondertussen is ook de gnocchi klaar na zo’n 18 minuten bakken. Schut dit uit de pan in een schaaltje.
- Doe een nieuwe scheut olie in de pan. Bak hierin op hoog vuur de groene asperge tips voor ongeveer 3 minuten. Ze hebben dan nog een lekkere bite. Houd je daar minder van? Bak ze dan 5 minuten.
- Bak in de andere pan (die inmiddels goed heet is) de zalm aan elke kant 2,5 minuut en aan de zijkanten een halve minuut
- Als de aspergetips klaar zijn haal je deze uit de pan en doe je de gnocchi weer terug in de pan. Bak 1 minuut opnieuw en voeg dan de saus toe. Roer goed door!
- Als je het goed hebt gedaan is alles tegelijk klaar en kun je het nu opscheppen. Serveer direct, ondanks de saus blijft de gnocchi nog wel even krokant maar niet voor heel lang. De zalm kun je als moot serveren of een beetje uit elkaar getrokken zodat je ziet dat deze nog lekker rosé is van binnen. Maak af met de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Notities
- Opgelet; je bord aflikken is meer dan toegestaan!!
Wil je dit recept makkelijk opslaan? Dat kan met onderstaande foto via Pinterest! Voor meer receptinspiratie kun je mij ook volgen op Instagram. Vind ik leuk!
