• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Recepten Taart

Strakke biscuit taart met frambozenmousse

Eefje
4 reacties
8 augustus 2021
Strakke biscuit taart met frambozenmousse

Jaaaa, dag lieve mensen! Eindelijk weer eens een taartje op je beeldscherm. Deze strakke biscuit taart met frambozenmousse komt voort uit een eerder recept die ik een jaar of 4,5 geleden al deelde op mijn website. Namelijk deze frisse framboos-kokostaart! Eén van mijn favorieten sindsdien en ook nog makkelijk te maken.

Strakke biscuit taart met frambozenmousse

Deze taart heeft een flink tikkie meer werk nodig maar is echt héél erg super lekker. En dat zeg ik niet snel over mijn eigen taarten. Echt de moeite waard dus! Wat het zo lekker maakt is de luchtige maar stevige mousse en de combinatie van het smeuïge van de biscuit en bite van de kruimelige koekbodem.

Strakke biscuit taart met frambozenmousse
Pin
Print

Strakke biscuit taart met frambozenmousse

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

10

punten
Bereidingstijd

1

hour 

30

minutes
Wachttijd

6

hours 
Totale tijd

7

hours 

30

minutes

Strakke biscuit taart met frambozenmousse. Deze taart is lekker luchtig, fris en zoet. Ik vind ‘m echt heerlijk en feestelijk!

ingrediënten

  • Bodem:
  • 120 gram kokos biscuitjes (Nizza koekjes van Verkade)

  • 65 gram roomboter

  • 60 gram digestives koekjes

  • Biscuit:
  • Ik gebruikte een mix; 2 middelgroten eieren, 8 gram water en 130 gram biscuitmix poeder

  • 2 el aardbeienjam (houd apart tot na het bakken)

  • Mousse:
  • 500 ml slagroom

  • 250 gram diepvries frambozen

  • 100 gram diepvries rood zomerfruit mix (dit mogen ook frambozen zijn)

  • 4 blaadjes gelatine

  • 150 gram witte chocolade druppels

  • 1/2 tl vanillepasta of extract

  • 25 gram kristalsuiker

  • een handje blauwe bessen of frambozen (apart houden)

  • Topping:
  • 170 ml slagroom

  • 2 el kristalsuiker

  • rasp van een halve limoen

  • Vers rood fruit; een mix van frambozen, blauwe bessen en bramen

  • Geraspte stukjes witte chocolade en/of poedersuiker

  • Nog meer nodig:
  • springvorm van 18 cm

  • springvorm van 15 cm

  • bakpapier

  • hoog acetaatfolie van ongeveer 12 cm, lees 10 x onmisbaar in mijn keuken.

  • steelpannen

  • bolzeef

  • siliconen spatel

  • stand- en/of handmixer

  • staafmixer

Stappen

  • Bekleed de randen en bodem van de 15 cm springvorm met bakpapier. Bereid het beslag en bak hierin de biscuit. Check hiervoor de beschrijving op de verpakking of het recept van een zelf te maken recept. Ik bakte ‘m gaar in zo’n 22-24 minuten.
  • Bekleed dan de bodem van de 18 cm vorm met bakpapier en zet een strook acetaatfolie tegen de rand. Maal de koekjes fijn, smelt de boter en roer dit goed door elkaar. Stort op de bodem van de vorm en druk stevig aan.
  • Ontdooi en verwarm het rode fruit in een steelpan en zet de blaadjes gelatine te weken in koud water. Zet vervolgens de staafmixer even kort aan in het fruit. Giet dit vervolgens in een bolzeef en druk alles er doorheen met een spatel tot je een dikke pitten puree overhoudt. Dit mag weg. Als het goed is houd je zo’n 200 gram sap over.
  • Doe het vruchtensap in een steelpan en voeg hier de vanillepasta en suiker aan toe. Als dit bijna kookt voeg je de gelatine blaadjes toe. Als deze zijn opgelost en doorgeroerd zet je het vuur uit. Voeg dan de witte chocolade toe en laat even staan.
  • Snijd de bolle kant van de biscuit af (dit kan weg) en snijd dan nog eenmaal horizontaal door. Besmeer allebei de cakes met 1 el aardbeienjam. Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in.
  • Roer de inmiddels gesmolten chocolade goed door. Een soort hele dunne ganache is het nu. Check even de warmte. Handwarm of kouder is prima om te gebruiken. Is het warmer dan dat? Wacht dan nog eventjes. Giet het mengsel al roerend bij de slagroom. Meng dit tot een mooi luchtig geheel zonder klontjes.
  • Giet een klein beetje mousse op de koekbodem en leg hier vervolgens een plak biscuit in met de jam naar boven. Druk goed aan! Giet er dan meer mousse bij en verdeel de blauwe bessen of frambozen in het midden. Leg dan de tweede laag biscuit erin, dit keer met de jam naar beneden. Druk dit ook aan. Giet dan de rest van de mousse erbij. Tik de vorm een aantal keer op het aanrecht. Houd deze goed vast bij de klem zodat het onmogelijk is dat deze open springt.
  • Vooraf had ik gedacht dat de cakes zwaar genoeg waren maar biscuit is natuurlijk ontzettend licht. Ze hebben dus de neiging om te gaan drijven. Niet veel maar je ziet het wel. Achteraf bleek dat helemaal niet erg in was de verdeling juist perfect! (zie foto hier beneden).
  • Zet de taart voor zeker 2 uur in de koelkast. In de tussentijd klop je de slagroom stijf samen met de suiker en limoenrasp. Wanneer de taart aan de bovenkant goed stevig is verdeel je de slagroom daar strak overheen. Zet de taart dan voor minstens 3 uur terug in de koelkast.
  • Maak af met vers fruit, witte chocolade en poedersuiker. Smullen maar!

Notities

  • Het is handig om de biscuit al een dag van tevoren te bakken!
  • Maak de taart extra strak door een heet paletmes langs de rand te halen wanneer je de acetaatfolie eraf hebt gehaald.
Strakke biscuit taart met frambozenmousse
Strakke biscuit taart met frambozenmousse

Normaal gesproken maak ik natuurlijk ook wel een foto van de binnenkant. Maar omdat ik de taart voor mijn vandaag jarige moeder heb gemaakt leek het mij weleens leuk met een niet aangesneden taart aan te komen voor de veranderingen. Ik heb dus nog snel even een foto gemaakt met mijn telefoon en ik was echt heel blij verrast door de looks aan de binnenkant. Super strak en zoals ik als zei, mooi verdeeld!

Frambozenmousse binnenkant

Volg je mij al op Instagram? Zou ik leuk vinden! Ook kun je mij volgen op Pinterest. Hier kun je makkelijk jouw favorieten recepten zoals deze opslaan.

Pinterest pin

Liefs, Eefje

Frambozen Fruit koekbodem Mousse
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Carina

    27 september 2021 09:36

    Hai Eefje, is deze mousse ook geschikt om “gewoon” als taart vulling te gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 september 2021 17:29

      De mousse in vrij slap wanneer je de taart opbouwt en vrij stevig wanneer de gelatine z’n werk heeft gedaan. Zo 1 op 1 lijkt het me niet fijn geschikt.

      Beantwoord
  2. Antoinette

    25 februari 2023 11:37

    Hoi Eefje, Ik had enorm veel mousse over. De juiste bakvormen en hoeveelheden gebruikt.

    Antoinette

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 februari 2023 18:26

      Hee wat gek! Had je vorm wel een hoge rand? Misschien was je biscuit veel dikker? Dan kan ik me voorstellen dat je overhoudt.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Eef test #5 – Loveli deodorant

volgend bericht

Zelf salmiak roomijs maken – dropijs recept

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord