[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik was afgelopen week even mijn bakkast aan het doorspitten en toen kwam in mijn siliconen repen matje tegen. Deze heb ik heel weinig gebruikt eigenlijk. Dat bracht me op het idee om er gelijk iets in de te maken. Wat begon als redelijk gezonde mueslireep eindigde als iets minder gezonde havermoutrepen met frambozen en witte chocolade. Heel lekker zijn ze en daar gaat het om! Het zou denk ik ook een hele lekkere bodem zijn voor een no bake cheesecake. Dat ga ik zeker eens proberen!
Het recept!
Dit heb je nodig voor 8 repen:
Bodem:
200 gram havermout
100 gram dadels, ontpit
25 gram kokosrasp
30 gram (plantaardige) boter, gesmolten
50 gram honing
2 el water, optioneel
25 gram notenpasta
1,5 tl kaneel
1/2 tl zout
15 gram gevriesdroogde frambozen
60 gram amandel stiftjes, grof gehakt
20 gram pistachenoten, grof gehakt
Topping:
130 gram witte chocolade
extra gevriesdroogde frambozen
extra fijngehakte pistache
Nog meer nodig:
siliconen matje met 8 repen van ongeveer 8 bij 3 cm, de repen zijn vrij dik dus je kunt er ook meerdere platte van maken.
keukenmachine
steelpan
boterhamzakje
Zo maak je het!
Doe allereerst de dadels samen met de havermout en kokosrasp in de keukenmachine. Maal tot dit een beetje plakkering wordt.
Voeg dan alle overige ingrediënten toe behalve de noten en frambozen. Maal dit tot een goed plakkerig geheel.
Voeg dan de noten en in kleine stukjes gemaakte frambozen toe. Meng deze er handmatig doorheen. Zo heeft het nog een beetje bite. Je kunt ze ook nog even kort mee malen.
Doe het mengsel in de vormpjes en druk dit heel goed aan. Net alsof je een cheesecake met koekbodem maakt.
Zet de repen voor minstens 2 uur in de koelkast, het liefst nog iets langer.
Smelt de witte chocolade au bain marie. Haal de repen uit de vorm en dip de onderkant ruim in de chocolade. Strijk dan langs de rand om de overige chocolade eraf te halen en leg de reep dan op een velletje bakpapier. Herhaal dit met alle repen.
De witte chocolade die je dan over hebt doe je in een boterhamzakje. Knip hier een klein puntje af en swirl de chocolade op de repen. Strooi er dan nog wat extra frambozen en pistachenoten overheen om het af te maken.
Bewaar de repen in de koelkast. Daarin blijven ze het stevigst!
*noten zijn geroosterd altijd het lekkerst als je het mij vraagt. Dit kun je doen in een hete oven maar het gaat vaak sneller door ze even te roosteren in een droge koekenpan.
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze havermoutrepen met frambozen en witte chocolade binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]