• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata

Eefje
Geen reacties
5 juli 2021
Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata

Whoehoe, ik heb weer eens een recept voor een hartige maaltijd. Ik neem mij continue voor om dit vaker te delen maar daar komt het niet zo vaak van. Ik had al een pakje gnocchi liggen thuis. Maar toen ik jullie vorige week om recept inspiratie vroeg zag ik wel een paar keer ‘iets met gnocchi’ of ‘vega maaltijden’ voorbij komen. Ik ben er dus gelijk mee aan de slag gegaan. Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata. Komt ie!

Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata

Als je nog nooit eerder gnocchi hebt gebakken heb je echt iets gemist in je leven. Ik kan erover mee praten want tot niet heel lang geleden dacht ik dat het koken ervan de enige optie was om het te eten. Sinds ik dit weet heb ik alleen nog maar gebakken gnocchi gegeten en nooit meer gekookte. Het klopt dus dat de gnocchi direct de koekenpan ingaat. Of je het nou zelf heb gemaakt of een pakje kant en klaar gebruikt. 

Close up

Het recept!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

200-250 gram gnocchi
125 gram groene asperges, in stukken van ongeveer 4 cm
100 gram tomaatjes, gehalveerd
1 el rode pesto
1,5 el kookroom 
1 el water
handje rucola
1 kleine teen knoflook
(kleine) bol burrata 
1 el geroosterde pijnboompitten
scheut olie of klont boter
peper en zout
10 gram geraspte parmezaan 

Nog meer nodig:
twee koekenpannen
spatel

Zo maak je het!

Zet 1 koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Houd deze apart. Zet dan ook de tweede koekenpan op laag vuur. Doe in beide een klont boter en/of olie. De gnocchi kun je gelijk in de al hete pan doen, dit heeft het langst nodig. Voeg een klein beetje zout toe en blijf het gewoon geleidelijk omschudden tot er bruine en krokante randjes ontstaan.

Was en snijd de groene asperges in stukken en doe deze in de andere pan. In de tussentijd hak je nog een teentje knoflook fijn en voeg je deze toe aan de asperges. Het vuur mag wel iets hoger. Als het na een minuut of 5 lekker aan het bakken is zet je het vuur weer laag.

Voeg nu de gehalveerde tomaatjes, rode pesto, parmezaan, water en kookroom toe. Roer door elkaar tot de tomaatjes zacht zijn maar nog wel hun vorm hebben. Dit duurt ook ongeveer 5 minuten.

Leg een handje rucola op het bord. Verdeel hier overheen de krokante gnocchi, schep dan de saus erop en maak af met de bol burrata, een lekkere swirl olijfolie, peper en de pijnboompitten. 

Dit gerecht staat ongeveer binnen 20 minuten op tafel. Het is echt héérlijk. Eet smakelijk!

Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze gebakken gnocchi met groene asperges en burrata binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

burrata Gnocchi Groene asperges Rucola Tomaten Vega maaltijden
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Rabarber kruimeltaart met pistache

volgend bericht

Havermoutrepen met frambozen en witte chocolade

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!