[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Whoehoe, ik heb weer eens een recept voor een hartige maaltijd. Ik neem mij continue voor om dit vaker te delen maar daar komt het niet zo vaak van. Ik had al een pakje gnocchi liggen thuis. Maar toen ik jullie vorige week om recept inspiratie vroeg zag ik wel een paar keer ‘iets met gnocchi’ of ‘vega maaltijden’ voorbij komen. Ik ben er dus gelijk mee aan de slag gegaan. Gebakken gnocchi met groene asperges en burrata. Komt ie!
Als je nog nooit eerder gnocchi hebt gebakken heb je echt iets gemist in je leven. Ik kan erover mee praten want tot niet heel lang geleden dacht ik dat het koken ervan de enige optie was om het te eten. Sinds ik dit weet heb ik alleen nog maar gebakken gnocchi gegeten en nooit meer gekookte. Het klopt dus dat de gnocchi direct de koekenpan ingaat. Of je het nou zelf heb gemaakt of een pakje kant en klaar gebruikt.
Het recept!
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
200-250 gram gnocchi
125 gram groene asperges, in stukken van ongeveer 4 cm
100 gram tomaatjes, gehalveerd
1 el rode pesto
1,5 el kookroom
1 el water
handje rucola
1 kleine teen knoflook
(kleine) bol burrata
1 el geroosterde pijnboompitten
scheut olie of klont boter
peper en zout
10 gram geraspte parmezaan
Nog meer nodig:
twee koekenpannen
spatel
Zo maak je het!
Zet 1 koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Houd deze apart. Zet dan ook de tweede koekenpan op laag vuur. Doe in beide een klont boter en/of olie. De gnocchi kun je gelijk in de al hete pan doen, dit heeft het langst nodig. Voeg een klein beetje zout toe en blijf het gewoon geleidelijk omschudden tot er bruine en krokante randjes ontstaan.
Was en snijd de groene asperges in stukken en doe deze in de andere pan. In de tussentijd hak je nog een teentje knoflook fijn en voeg je deze toe aan de asperges. Het vuur mag wel iets hoger. Als het na een minuut of 5 lekker aan het bakken is zet je het vuur weer laag.
Voeg nu de gehalveerde tomaatjes, rode pesto, parmezaan, water en kookroom toe. Roer door elkaar tot de tomaatjes zacht zijn maar nog wel hun vorm hebben. Dit duurt ook ongeveer 5 minuten.
Leg een handje rucola op het bord. Verdeel hier overheen de krokante gnocchi, schep dan de saus erop en maak af met de bol burrata, een lekkere swirl olijfolie, peper en de pijnboompitten.
Dit gerecht staat ongeveer binnen 20 minuten op tafel. Het is echt héérlijk. Eet smakelijk!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze gebakken gnocchi met groene asperges en burrata binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]