[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik ben dus echt dol op salades en eet ze heel regelmatig. De recepten ervan delen doe ik alleen niet zo vaak. Maar deze spinazie salade met burrata en gegrilde perzik krijgt met alle liefde een plekje op mijn website. Er moest wel eerst geduldig gewacht worden tot de perziken een beetje rijp waren. Maar dan heb je ook wat hoor!
Het recept
Dit heb je nodig:
150 gram verse spinazie
2 tomaten, in blokjes
1 bol burrata, in stukken gescheurd
2 rijpe perziken in partjes
1/2 avocado in blokjes
30 gram gerookte en gezouten amandelen, grof gehakt
1/2 kleine rode ui, in halve ringen
Extra; flinke scheut (witte wijn of appel) azijn en een tl suiker
1 el zonnebloemolie
2 el olijfolie
1 el mango azijn
1 el witte wijn azijn
1/2 tl honing
1 tl mosterd
peper en zout naar smaak
Zo maak je het!
Snijd aller eerst de rode ui in halve ringen en zet dit samen met wat azijn en suiker aan de kant. Optimaal resultaat als je dit al een dag van tevoren maakt en koud zet.
Snijd 8 partjes van elke perzik en doe dit in een kommetje. Giet daar een eetlepel zonnebloemolie bij en meng dit. Zet een grillpan op middelhoog vuur. Leg hier dan de perzik op en zet het vuur laag. Bak deze ongeveer 6 minuten aan elke kant. Of in ieder geval tot er een grill streepje te zien zijn.
In de tussentijd doe je alle ingrediënten voor de dressing in een klein bakje waar je een deksel bij hebt. Schud dit in 10 seconden goed door elkaar. Meng dit samen met de spinazie in een grote kom.
Laat de rode ui uitlekken op een velletje keukenpapier voordat je het gebruikt. Maak de salade af met alle toppings. Zelf heb ik dit met flinke trek als maaltijdsalade gegeten. Als bijgerecht moet je denk ik aan 4-5 personen denken. Eet smakelijk!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze spinazie salade met burrata en gegrilde perzik binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]