Yes, ik heb weer een lekker taart recept voor jullie! Een no bake cheesecake met frambozen. Eenvoudig om te maken en heel geschikt om mee te variëren. Het is een machtige, zoete maar heerlijke taart. Hij is niet heel groot maar ik schat ‘m toch ik voor 10 personen. Gezien hij zo machtig is, is een ‘klein’ puntje voldoende. Geloof je daar niet zo in, ga dan uit van 8 punten haha!
Ik heb ‘m met verse frambozen en lemoncurd gemaakt. Het zou ook heel lekker zijn met aardbeien bijvoorbeeld. Probeer een beetje zurig fruit te gebruiken want de taart zelf is al zoet genoeg. Ik nam na lange tijd weer eens de gember-citroen koekjes als bodem. Ik moet bekennen dat je die smaak niet heel duidelijk terug proeft maar lekker is het wel. Voor de bodem kun je echt jouw favoriete koekje gebruiken. Ik hou ervan 2 soorten koekjes te gebruiken dus dat heb ik nu ook weer gedaan. Kortom; dit is de taart zoals ik hem gemaakt heb, maar je kunt er dus alle kanten mee op!
Het recept!
Dit heb je nodig:
Bodem:
150 gram gember citroen koekjes (Farm Brothers)
50 gram digestive koekjes
70 gram roomboter
Vulling:
400 gram roomkaas, gebruik een stevige roomkaas (ik nam in dit geval Philadelphia)
300 gram witte chocolade
200 ml slagroom
rasp van 1 limoen
1 tl vanillepasta
Topping:
2 el lemoncurd, uit een potje of zelfgemaakt
250-300 gram frambozen of ander fruit
Nog meer nodig:
keukenmachine
steelpan
springvorm van 18 cm
velletje bakpapier
acetaatfolie
handmixer of staafmixer met garde
Zo maak je het!
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de rand met acetaatfolie.
Smelt de roomboter in een steelpan en maal in tussentijd de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng dit vervolgens met elkaar en stort op de bodem van de springvorm. Verdeel en druk goed aan.
Smelt de witte chocolade au bain marie en laat dit vervolgens zoveel mogelijk afkoelen, tot handwarm ongeveer. Snijd intussen het fruit dat je voor de rand wil gebruiken.
Doe de roomkaas in een kom en meng hier de vanillepasta en limoenrasp doorheen.
Klop de slagroom stijf in een maatbeker. Voeg de helft hiervan toe aan de roomkaas. Wanneer dit goed door elkaar zit meng je het tweede deel er ook doorheen.
Giet dan al roerend de witte chocolade erbij tot je een glad en dik mengsel hebt. Ik heb eerst de helft van het mengsel op de koekbodem geschept en daar toen de frambozen tegen te rand aangeplakt. Dit om te zorgen dat de ‘holte’ van de frambozen ook worden opgevuld. Als je aardbeien gebruikt kun je die eerst tegen de acetaatfolie aan plakken.
Al met al moet alle vulling in de springvorm belanden. Strijk dit mooi glad. Verdeel er dan 2 eetlepels lemoncurd overheen en haal hier op speelse wijze een satéprikker doorheen. Zet de taart voor minimaal 6 uur koud, het liefst een hele nacht.
Maak voor je de taart serveert af met vers fruit naar keuze. Eet smakelijk!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze no bake cheesecake met frambozen binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!