• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Eef test

Eef test #3 – Erwten drink

Eefje
5 reacties
25 mei 2021
Eef test #3 - Erwten drink

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Eef test #3 - Erwten drink

Yes, welkom bij Eef test deel 3! Vandaag een plantaardige drink waar je wellicht nog niet eerder van hebt gehoord. Een week of 3 geleden zak ik een Instagram post voorbij komen van Albert Heijn. Met de boodschap dat ze vanaf nu ook Ongezoete Erwten Drink verkopen. Ik was gelijk nieuwsgierig en heb het direct toegevoegd aan mijn online bestelling. Klaar voor mijn mening? Eef test #3 – Erwten drink, komt ie!

Dat ik fan ben van plantaardige melk weten jullie inmiddels wel denk ik. Ook al ‘mag’ je het geen melk noemen doe ik dat toch nog vaak. Drink & melk betekenen in deze hetzelfde voor mij. 

Pak drink

Allereerst

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik mijn eerste haver cappuccino dronk en dit helemaal niet lekker vond. Ik probeerde het daarna nog een paar keer. Met sojamelk was ik al wel bekend en ik dat vond ik ook niet direct lekker. Na een tijdje begon ik het te waarderen. En nu op de dag van vandaag vind ik het gewoon echt lekkerder dan ‘gewone’ melk. Haver en kokos zijn mijn favoriet. Ik drink trouwens minstens de helft van mijn koffie zwart maar met melk drink ik het echt als iets lekkers. 

Hiermee wil ik maar aangeven dat als je alleen nog gewone melk bent gewend je waarschijnlijk van een koude kermis thuis gaat komen. Wanneer je al gewend bent aan de smaak van verschillende plantaardige melk soorten kun je je denk ik wel identificeren met mijn mening.

Een koud glas melk

Allereerst heb ik het geproefd zo, gekoeld, rechtstreeks uit een glas. De geur had ik niet eerder geroken, ik vind het niet overheersend maar je kunt het wel rijmen dat het van erwten is gemaakt. Niet dat ik dagelijks aan heet bakje alfalfa ruik maar daar deed het mij een beetje aan denken. Het is een ongezoete drank. Ik vond de eerste slok interessant. Het ging voor mij bijna de hartige (zoute) kant op. Eenmaal een paar slokken verder kwam er ook wel wat zoets door. Ook de smaak is wel te rijmen met erwten (duhuhhh) maar ook helemaal niet storend. Ik vond het eigenlijk heel lekker en dronk het glas met plezier leeg.

Eef test #3 - Erwten drink

Erwten drink cappuccino

Natuurlijk was ik ook benieuwd hoe het zou smaken in warme cappuccino vorm! Wat schuim betreft had ik absoluut geen verwachtingen. Tegenwoordig moet je vooral overal de barista style versie van hebben om je cappuccino van een goede laag schuim te voorzien. Ik goot wat in mijn melkschuimer en werd echt heel aangenaam verrast! Super smooth en mooi schuim zonder enorme luchtbellen erin. Ik goot het in een glas en liet er een espresso bij lopen. De smaak? Die werd wel een beetje bitter. En dat kwam niet alleen door de koffie. Zeker niet vies en wellicht ook even wennen. Ik ga het nog eens proberen maar ik weet niet of het mijn favorieten gaat verslaan. Maar het schuim is echt helemaal top! Nog niet geprobeerd, maar ik denk ook heel om ijskoffie van te maken.

Eef test #3 - Erwten drink

Havermout 

Ook testte ik het met een schaaltje warme havermout. Soms maak ik van die dunne slobber havermout maar ik had nu echt zin om te kauwen. Meestal maak ik hem dan dikker. Ik bakte een appel in een heel klein beetje plantaardige boter. Goot de drink erbij en kookte het met havermout tot een lekkere pap. Ook hierin vind ik het heel geschikt. Lekker romig! Ik voegde verder niks toe behalve een klein beetje kaneel er bovenop. Dus meer dan 5 ingrediënten waren het niet. Dat het zo goed smaakte kwam misschien ook omdat ik flinke trek had. Hier ga ik het absoluut vaker voor gebruiken. 

Eindconclusie..

Ik ben echt positief verrast en ga dit zeker vaker kopen! Een literpak kost 1,89 en in 100 ml zitten 44 calorieën voor diegene die dat nog interessant vinden. Het is ook gluten- en lactosevrij! Meer heb ik eigenlijk niet te melden. Heb jij deze ongezoete erwten drink al geprobeerd? Laat dan even hieronder weten wat jij ervan vond! Dit was Eef test #3 – Erwten drink.

Voorgaande tests!

Ben je benieuwd naar de andere producten die ik heb uitgetest? Check dank ook:

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix
Eef test #2 – Vegan tonijn

Volg je mij al op Instagram?

Liefs,
Eefje 

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
5 reacties
  1. Kirsten

    25 mei 2021 20:39

    Drink sinds kort Sproud, (merk uit Zweden). Was bij de eerste cappuccino om. Wat een uitvinding!

    Met ijskoffie ook heel lekker!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 21:09

      Zag ik inderdaad ook voorbij komen! Als ik het ergens tegenkom ga ik dat ook zeker proberen.

      Beantwoord
  2. Nicolet

    26 mei 2021 06:49

    Hi Eef, leuk om je tests te lezen. Hoeveel procent van het product bestaat uit erwten? Bij amandelmelk bijvoorbeeld is het aandeel amandel te verwaarlozen. En wat voor een soort erwten zijn het? Groet Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 mei 2021 10:04

      Hi Nicolet, ik werd niet ongelofelijk veel wijzer daarvan. Ik zou hem even opzoeken in de AH app, dan kun je lezen wat er op het pak staat 🙂

      Beantwoord
      1. Nicolet

        2 juni 2021 06:56

        HI Eefje, heb ik gedaan en zie onder de lijst! Wat ik al dacht. Ik ben geen veganist en drink dit soort producten bijna niet. Het gaat er natuurlijk vooral om of het lekker is!

        Water, 3,9% erwteneiwit, raapolie, maltodextrine, verdikkingsmiddel (cellulose [E460], cellulosegom [E466]), calcium, natuurlijk aroma, emulgator (lecithine [E322]), zeezout..

        Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Ontbijttaartje met citroen en frambozen

volgend bericht

Koffie panna cotta met karamelsaus

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix
Eef test

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

4 min leestijd
13 mei 2021
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Eef test #5 - Loveli deodorant
Blog Eef test

Eef test #5 – Loveli deodorant

5 min leestijd
2 augustus 2021
Eef test #4 - Macaron mix
Eef test

Eef test #4 – Macaron mix

4 min leestijd
22 juni 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

5 min leestijd
15 september 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!