Blog

Eef test #3 – Erwten drink

Eef test #3 - Erwten drink

Yes, welkom bij Eef test deel 3! Vandaag een plantaardige drink waar je wellicht nog niet eerder van hebt gehoord. Een week of 3 geleden zak ik een Instagram post voorbij komen van Albert Heijn. Met de boodschap dat ze vanaf nu ook Ongezoete Erwten Drink verkopen. Ik was gelijk nieuwsgierig en heb het direct toegevoegd aan mijn online bestelling. Klaar voor mijn mening? Eef test #3 – Erwten drink, komt ie!

Dat ik fan ben van plantaardige melk weten jullie inmiddels wel denk ik. Ook al ‘mag’ je het geen melk noemen doe ik dat toch nog vaak. Drink & melk betekenen in deze hetzelfde voor mij. 

Pak drink

Allereerst

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik mijn eerste haver cappuccino dronk en dit helemaal niet lekker vond. Ik probeerde het daarna nog een paar keer. Met sojamelk was ik al wel bekend en ik dat vond ik ook niet direct lekker. Na een tijdje begon ik het te waarderen. En nu op de dag van vandaag vind ik het gewoon echt lekkerder dan ‘gewone’ melk. Haver en kokos zijn mijn favoriet. Ik drink trouwens minstens de helft van mijn koffie zwart maar met melk drink ik het echt als iets lekkers. 

Hiermee wil ik maar aangeven dat als je alleen nog gewone melk bent gewend je waarschijnlijk van een koude kermis thuis gaat komen. Wanneer je al gewend bent aan de smaak van verschillende plantaardige melk soorten kun je je denk ik wel identificeren met mijn mening.

Een koud glas melk

Allereerst heb ik het geproefd zo, gekoeld, rechtstreeks uit een glas. De geur had ik niet eerder geroken, ik vind het niet overheersend maar je kunt het wel rijmen dat het van erwten is gemaakt. Niet dat ik dagelijks aan heet bakje alfalfa ruik maar daar deed het mij een beetje aan denken. Het is een ongezoete drank. Ik vond de eerste slok interessant. Het ging voor mij bijna de hartige (zoute) kant op. Eenmaal een paar slokken verder kwam er ook wel wat zoets door. Ook de smaak is wel te rijmen met erwten (duhuhhh) maar ook helemaal niet storend. Ik vond het eigenlijk heel lekker en dronk het glas met plezier leeg.

Eef test #3 - Erwten drink

Erwten drink cappuccino

Natuurlijk was ik ook benieuwd hoe het zou smaken in warme cappuccino vorm! Wat schuim betreft had ik absoluut geen verwachtingen. Tegenwoordig moet je vooral overal de barista style versie van hebben om je cappuccino van een goede laag schuim te voorzien. Ik goot wat in mijn melkschuimer en werd echt heel aangenaam verrast! Super smooth en mooi schuim zonder enorme luchtbellen erin. Ik goot het in een glas en liet er een espresso bij lopen. De smaak? Die werd wel een beetje bitter. En dat kwam niet alleen door de koffie. Zeker niet vies en wellicht ook even wennen. Ik ga het nog eens proberen maar ik weet niet of het mijn favorieten gaat verslaan. Maar het schuim is echt helemaal top! Nog niet geprobeerd, maar ik denk ook heel om ijskoffie van te maken.

Eef test #3 - Erwten drink

Havermout 

Ook testte ik het met een schaaltje warme havermout. Soms maak ik van die dunne slobber havermout maar ik had nu echt zin om te kauwen. Meestal maak ik hem dan dikker. Ik bakte een appel in een heel klein beetje plantaardige boter. Goot de drink erbij en kookte het met havermout tot een lekkere pap. Ook hierin vind ik het heel geschikt. Lekker romig! Ik voegde verder niks toe behalve een klein beetje kaneel er bovenop. Dus meer dan 5 ingrediënten waren het niet. Dat het zo goed smaakte kwam misschien ook omdat ik flinke trek had. Hier ga ik het absoluut vaker voor gebruiken. 

Eindconclusie..

Ik ben echt positief verrast en ga dit zeker vaker kopen! Een literpak kost 1,89 en in 100 ml zitten 44 calorieën voor diegene die dat nog interessant vinden. Het is ook gluten- en lactosevrij! Meer heb ik eigenlijk niet te melden. Heb jij deze ongezoete erwten drink al geprobeerd? Laat dan even hieronder weten wat jij ervan vond! Dit was Eef test #3 – Erwten drink.

Voorgaande tests!

Ben je benieuwd naar de andere producten die ik heb uitgetest? Check dank ook:

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix
Eef test #2 – Vegan tonijn

Volg je mij al op Instagram?

Liefs,
Eefje 

5 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.