• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

Eefje
26 reacties
24 mei 2021
Eef test #2 - Vegan tonijn

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Ja, daar ben ik weer met een nieuwe ronde Eef test! De insteek van deze reeks leg ik kort uit in de eerste editie. Deze kun je hier teruglezen. Dit product had ik al in huis voordat het idee van deze reeks was geboren. Ik vind hem er bij uitstek goed inpassen. Het blikje bleef voor lange tijd dicht. Tot afgelopen week! Welkom bij Eef test #2 – Vegan tonijn.

Ik wil voorop stellen dat ik allerlei vegan vervangers een stap in de goede richting vind. Ik ben echt vóór! De vegan producten die ik heel lekker vind kies ik nu vaak ipv van het ‘origineel’. Het is niet altijd een succes maar vaak wel. Zo zag ik laatst dat er een vegan tonijn in de supermarkt ligt van het merk Sea So Good. Ik heb er één iemand redelijk enthousiast over gehoord en iemand die echt zwaar haar twijfels had. Beide personen die volledig vegan eten. 

Eef test #2 - Vegan tonijn

Ik heb het over vegan tonijn uit blik. Ik ben dol op tonijn dus toen ik dit zag was ik gelijk benieuwd. Mijn plan was al meteen om er een vegan tuna melt tosti van te maken. Alvast een kleine spoiler; ik ben nog nooit zo uitgesproken geweest over een nieuw food product als nu.

Hoge verwachtingen

Ik had best wel hoge verwachtingen. Ik vind het maar knap wat ze tegenwoordig allemaal kunnen namaken. Maar dat was razend snel weg toen ik het blikje open maakte. Alleen al bij de geur was ik klaar. Alle alarmbellen gingen af. Wat een vieze (ik zeg het nog netjes) geur. Súper vissig met een vleug extreme chemische lucht. Kijk, nou ziet blikvoer er nooit appetijtelijk uit maar het kan nog een tandje erger en dat was hier ook wel het geval.

Eef test #2 - Vegan tonijn

Proeven 

Deze tonijn schijnt wel lekkerder te zijn als het warm is. Maar een beetje uitgebreid testen hoort erbij. Dus ik proefde (zwaar tegen mijn zin in) ook een stukje koud rechtstreeks uit het blik. Ik heb dit echt nog nooit zo erg gehad maar ik was al misslijk van die geur. Maar hee, alles voor de test! Het smaakte echt ver-schrik-ke-lijk. Zooooo vies! 

Vegan tuna melt

Erger dan dit kon het niet. Terwijl ik goed misselijk stond te zijn van die lucht en het proef hapje was ik dus die tosti aan het bouwen. Ik maakte de tonijn aan met o.a. vegan crème fraiche, gerookt paprikapoeder en peper. De tosti belegde ik verder met vegan kaas en ingelegde rode ui. Ik smeerde de boterhammen nog in met een heel dun laagje plantaardige boter. De tosti zag er best goed uit. Zo neutraal als ik kon probeerde ik het weer. Maar die intenste geur die het heeft komt ook door in de smaak, ook als het warm is. Ik heb 2 muizenhapjes genomen en toen ging die tosti rechtsreeks de prullenbak in.. Ze hebben er echt vissmaak aan willen geven, maar ik vind het echt op geen manier in de buurt komen van tonijn. 

Eef test #2 - Vegan tonijn

Eindconclusie..

Ik had gehoopt het mooier te kunnen verwoorden maar dit is ZO ONTZETTEND GOOR! Echt waar. KOOP DIT NIET.. Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst zo iets vies heb gegeten. Ik raakte er de hele dag ook niet over uitgepraat. Maar dit kwam ook omdat je het nog de hele dag op boert. Dat was ook echt niet te toen. En de geur, die bleef uren hangen. Ik heb mijn tosti apparaat zowat chemisch moeten reinigen, alle ramen open voor een uur en maar hopen dat het wegtrok. 

Close up tosti

Maar waarom?

Ja, ik heb absoluut getwijfeld om dit op deze manier te delen. Natuurlijk had ik verwacht dat er tegenvallers zouden komen in deze testrubriek. Maar dit? Echt, ik eet nog liever 6 bossen koriander of een schaal met oesters dan dat ik nog zo’n blikje open moet trekken (meen ik echt). Mocht het niet duidelijk zijn; ik vind koriander en oesters écht niet lekker haha! Dat zegt denk ik genoeg. Dit blikje in ieder geval nooit meer en ik denk dat er flink wat tijd overheen gaat voor ik ooit een ander merk (als dit er komt) uitprobeer.

Tosti liggend

Einde rant!

Nogmaals ik ben vóór allerlei vegan vervangers. Maar dat dit door smaaktesten is gekomen en daadwerkelijk in de supermarkt ligt snap ik echt niet! Nu ben ik natuurlijk héél benieuwd; heb jij dit al geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan? En zo niet, ben je na dit verhaal alsnog nieuwsgierig? Ik zou me dat dus heel goed kunnen voorstellen haha. Ik kan nogal snel overdrijven, maar dat heb ik nu echt totaal niet gedaan. Smaken verschillen, dat dan weer wel… Dit was Eef test #2 – Vegan tonijn.

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

 

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
26 reacties
  1. Inge

    24 mei 2021 21:45

    Ik wordt al misselijk van het lezen alleen..😂😂

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 00:05

      Haha ja dat snap ik!

      Beantwoord
  2. Jamie

    24 mei 2021 21:48

    De vegan tonijn van de vegetarische slager heb ik ooit bij een food quiz geproeft in de vorm van tonijnsalade en kon het niet onderscheiden van de real deal. Misschien voor als je over je traumatische ervaring heen wil komen!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 00:08

      Die krijg ik net ook getipt!! Ik moet dit allemaal even laten bezinken voor lange tijd en misschien dat ik het er ooit aan waag haha.

      Beantwoord
  3. Evelien

    25 mei 2021 06:45

    Jaaaa eens; de vegetarische slager tonyn! Je hebt tonynsalade en in t vriesvak een tonyn die je op pizza etc (of dus tuna melt) kan doen. Echt lekker!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 10:17

      Misschien ga ik die nog eens proberen. Thanks!😄

      Beantwoord
  4. Anne

    25 mei 2021 19:42

    Ik word al bijna misselijk als ik dit alleen al lees.. Dapper dat je hebt doorgezet Eef! 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 20:11

      Kan ik me voorstellen Anne, dankjewel!

      Beantwoord
  5. Hedda Van Ooijen

    25 mei 2021 21:22

    “Bezoek en vis blijven maar 3 dagen fris” is een gezegde. Misschien dat dat dan ook geld voor vega-tonijn. Bedankt dat jij je hebt opgeofferd om ons een trauma te besparen

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2021 22:29

      Hahaha dank je Hedda! Ik gruwel nog na dus blij dat ik daar anderen van kan behoeden 🙂

      Beantwoord
  6. Betty

    26 mei 2021 07:18

    Lieve Eef, ik kijk alleen naar de foto can het open blikje en denk laat maar 😐
    Andere opties zijn idd vegaslager maar ook good catch (in zakjes) .
    Voor de rest; top rubriek !

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 mei 2021 10:02

      Haha dankjewel Betty <3 Het is eeeeecht niet oké, klein trauma van opgelopen.

      Beantwoord
  7. Ellemijn

    29 mei 2021 16:59

    Helaas las ik deze post pas nádat ik, om dezelfde redenen als jij, hier een hapje van had geproefd. Koud. Wat een gruwel. Ik vind echt niet snel iets vies. Maar dit. De rillingen liepen over mijn rug. En die smaak bleef uren hangen. Eigenlijk was ik van plan er toch nog een salade van te maken of hem te verwarmen omdat dat werd aangeraden maar ik zie er zó tegen op! Zonde van het geld ook want het is bepaald niet goedkoop!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 mei 2021 23:45

      Ik voel zo met je mee!! Maar ik heb ook hardop gelachen om je reactie. Inderdaad niet goedkoop.. dit moet echt uit de schappen hahah ik ben nu twee weken verder en gruwel er nog van!

      Beantwoord
  8. Henny Ultee-Hovij

    11 juli 2021 14:32

    Ik heb het zojuist het door mij aangeschafte blikje geopend. Wat een vies spul idd. Niet te eten.

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 juli 2021 16:40

      Haha nee hè? Het is echt verschrikkelijk!

      Beantwoord
  9. Joyce H

    7 augustus 2021 11:59

    Dit is precies zoals mijn smaak en geur beleving was… Jeetje wat smerig! En te weten dat wij degene met olijfolie hadden 😔

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 augustus 2021 12:50

      oh brrrrr! Vies hè?! Je hebt mijn artikel gevonden na het proeven? Of was je toch heel erg nieuwsgierig?

      Beantwoord
  10. Marlou

    8 september 2021 22:58

    Ik had helaas je artikel niet gevonden/ gelezen.Wat is dit vies zeg (Sea so good). Ik had er bio mayonaise bij gedaan om de smaak te verzachten. Dat is niet gelukt. Het smaakt naar kattenvoer. Verschrikkelijk.

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 september 2021 22:48

      Ja echt vies hè?? Ik zou een QR code van dit artikel in elke supermarkt bij de blikjes moeten zetten. Vieste wat ik misschien wel ooit heb gegeten! Zegt het voort zou ik zeggen 😉

      Beantwoord
  11. Marianne

    10 september 2021 16:12

    Ik zou willen dat ik dit had gelezen voordat ik het blikje opende en het ging proeven. Ik begrijp niet dat er reviews zijn die zeggen dat het warm goed te eten is want ik vond het verschrikkelijk vies. Dan maar geen pizza tonno maar dit nooit meer. 😂

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 september 2021 20:03

      Haha ahhh! Ja ik lees het vaker in de reacties. Ik begrijp die ‘positieve’ reviews ook écht niet. Ieder zijn of haar smaak natuurlijk maar dit vind ik echt gewoon oneetbaar🤣 Zegt het voort haha!

      Beantwoord
  12. Marije

    5 november 2021 21:30

    Het smaakt naar verrotte groene thee gemarineerd in nat karton. Heel, heel, heel vies. Nog erger dan dat viesvissige spul dat in een zakje zit, weet niet meer hoe het heet. Yu-uu-uuuck. Ik durf nu geen vega(n) vis meer te proberen! De tonyn van de vegetarische slagee kan ik hier in de buurt helaas nergens meer vinden. Die vind ik warm en koud erg lekker.

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 november 2021 07:58

      Vies he?! Ik dacht ook; zoiets probeer ik NOOIT meer! Onlangs heb ik toch Vuna van Garden Gourmet geproefd en daar ben ik positief voor verrast. Wellicht te proberen als je er ooit weer aan toe bent haha. Groetjes!

      Beantwoord
  13. Bianca

    21 januari 2023 13:03

    Nou, ik heb net een boterham met deze vegan tonijn op en wilde weten of ik de enige was die het niet lekker vond. Vrees dat de rest van het blikje zo in de kliko verdwijnt.

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 januari 2023 15:24

      Ohh nee! Dan ben je één van de pechvogels die mijn artikel te laat gelezen heeft. Ik hoop dat de smaak inmiddels is weggetrokken en dat je er weer bovenop bent gekomen. Ik ben nog steeds van mening dat dit uit de schappen moet haha!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Cakesicles met citroen-amandel vulling

volgend bericht

Zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix
Eef test

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

4 min leestijd
13 mei 2021
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Eef test #3 - Erwten drink
Eef test

Eef test #3 – Erwten drink

3 min leestijd
25 mei 2021
Eef test #5 - Loveli deodorant
Blog Eef test

Eef test #5 – Loveli deodorant

5 min leestijd
2 augustus 2021
Eef test #4 - Macaron mix
Eef test

Eef test #4 – Macaron mix

4 min leestijd
22 juni 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

5 min leestijd
15 september 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!