[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Chocolade lovers opgelet! Dit recept voor smeuïge Bueno brownies met hazelnoten is voor jou! Lekker chewy aan de binnenkant en een goed aanwezig chocoladesmaak. Het staat lekker rap in de oven maar daarna heb je wat geduld nodig tot ze zijn afgekoeld en opgesteven. Maar het wachten is het absoluut waard!
In plaats van pure chocolade zou je ook melkchocolade kunnen gebruiken. Houd er dan rekening mee dat het eindresultaat iets zoeter uitpakt. Een ander soort noot kun je ook kiezen. Maar het is belangrijk dat je ongebrande noten gebruikt op de bovenkant! Ik bestel mijn noten altijd bij De Notenshop.
Het Recept!
Dit heb je nodig:
Bodem:
250 gram donkerbruine basterdsuiker
220 gram patentbloem
160 gram roomboter
125 gram pure chocolade druppels
2 middelgrote eieren
30 gram cacaopoeder
1/2 tl zout
50 gram gebrande hazelnoten, heel
2 pakjes Kinder Bueno, dus 4 staafjes van 4 blokjes
Topping:
4 el ongebrande hazelnoot stukjes
Nog meer nodig:
vierkante bakvorm van 18 bij 18 cm
bakpapier
hand-of standmixer
steelpan
Zo maak je het!
Bekleed de bodem en randen van de vorm met bakpapier. Dit blijft goed plakken als je een beetje zonnebloemolie gebruikt.
Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
Doe de roomboter in een steelpan en laat dit volledig smelten op laag vuur. Zet dit dan uit en voeg de chocolade toe. Roer tot het is gesmolten en je een mooie glimmende massa hebt.
Doe de basterdsuiker samen met het zout en de eieren in een kom voor de mixer. Roer dit goed door elkaar. Hoeft niet lang te duren. Giet dan al mixend het boter-chocolade mengsel hierbij.
Als dit 1 geheel is voeg je de bloem en de cacaopoeder toe. Mix dit er doorheen. Ook fijn om met de hand en een siliconen spatel te doen ipv de mixer. Roer als laatst de gebrande hazelnoten er doorheen.
Giet het beslag in de bakvorm. Breek de stukjes Bueno los en druk deze goed in het beslag. Zorg daarna dat ook alle stukjes onder een dun laagje beslag liggen. Als je dit niet doet kan het zijn dat de stukjes Bueno misschien aanbranden tijdens het bakken.
Maak het geheel af met 4 el ongebrande stukjes hazelnoot. Bak de brownie gaar ik zo’n 28-30 minuten.
Zelf hou ik absoluut niet van warme baksels dus ik zou willen adviseren hem minimaal 4 uur af te laten koelen voor je hem aansnijd. Je kunt dit ook versnellen door hem na een uur even in de vriezer te zetten. De randen zijn lekker krokant en de binnenkant heerlijk chewy. Zoals een borwnie hoort te zijn vind ik!
Bewaren kan gewoon buiten de koelkast. Beter zelfs. Eet smakelijk!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze smeuïge Bueno brownies met hazelnoten binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]