Hee hoi! Ik bevind mij totaal in een passievrucht fase. Wát een lekkere vrucht hee! Ik heb nog heel wat jaren in te halen dus ik ga lekker verder met het delen van recepten ermee. Zo heb ik vandaag een passievruchtenmousse taart met mango! Een lekkere en eenvoudige bodem met een luchtige witte chocolade passievruchtemousse erop!
Het is zoet, licht, fris en luchtig en ik vind het een héél geschikt taartje als toetje. Je kunt hem ook heel goed voorbereiden en ook nog in andere vormen maken of maten snijden. Ik heb ‘m vierkant gemaakt en snijd hier 9 stukken van 6 bij 6 cm uit. Pas bij het serveren giet je er wat mangopuree op en kun je het afmaken met wat munt (voor de looks) of wat geroosterde kokos.
Het recept!
Dit heb je nodig:
Bodem:
100 gram lotus koekjes
80 gram lange vingers
65 gram roomboter
1/4de tl kaneel
Passievruchtenmousse:
350 gram slagroom
150 gram witte chocolade
150 gram diepvries passievrucht
30 gram kristalsuiker
2 blaadjes gelatine
1 tl vanillepasta of extract
Topping:
175 gram (diepvries) mango
munt en/of geroosterde kokosrasp
Nog meer nodig:
vierkante rand van 18 bij 18 cm of ronde springvorm van 18 of 20 cm doorsnee
bakpapier
steelpan
beslagkom
handmixer
keukenmachine
siliconen spatel
Zo maak je het!
Zet de bakrand op een snijplank met een velletje bakpapier erop. Bekleed ook de randen hiermee. Dit blijft makkelijk plakken met een beetje zonnebloemolie. Wanneer je een springvorm gebruikt bekleed je ook de bodem.
Zet de gelatine blaadjes in koud water om te weken. Doe de passievrucht in een steelpan en zet op laag vuur om te laten ontdooien. Ik heb dit keer gekozen om de pitjes eruit te halen. Haal het hiervoor door een bolzeef en druk meermaals de pitjes tegen ze zeef zodat ze kaal overblijven en je een kommetje met sap/puree hebt.
Voeg hier 50 gram slagroom aan toe en verhit dit. Zet het vuur uit vlak voor het kookt. Los hier dan de blaadjes gelatine in op. Voeg dan de chocolade druppels en vanille toe en laat het 5 minuten staan. Roer het daarna tot een gladde ganache.
Smelt de roomboter in een steelpan. Maal de koekjes fijn en voeg dit dan samen met de kaneel toe aan de gesmolten boter. Roer goed door elkaar. Stort dit in de rand. Verdeel egaal en druk goed aan.
Slagroom
Klop de overige 300 gram slagroom samen met de suiker tussen lobbig en stijf in.
Wanneer de ganache zoveel mogelijk is afgekoeld, giet je het al mixend bij de slagroom. Spatel met de hand nog even na tot je een mooie egale mousse hebt.
Giet dit op de koekbodem en maak de bovenkant zo egaal mogelijk. Het kan helpen de vorm een paar keer op het aanrecht te tikken. Zet de taart in de koelkast. Het liefst voor minimaal 4 uur. Ergens in die tijd pureer je de mango super smooth tot een dikke saus.
Even geduld en het smullen kan beginnen! Het maken van deze taart kost ongeveer een uurtje.
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze passievruchtenmousse taart met mango binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]