Ik heb weer een lekkere ganache gemaakt die heel goed als vulling voor macarons te gebruiken is. Eerder deelde ik al een recept voor een citroenvulling en een passievruchten ganache. Beiden zijn en blijven mijn favoriet maar ik vond het tijd voor iets anders dan geel fruit. Onlangs maakte ik ook een ganache met verse aardbei. Die vond ik mwaa.. Ik mis echt dat zuurtje en dat zit zeker in deze frisse rood fruit vulling voor macarons.
Ik gebruik de ‘zomerfruit’ mix van AH. Hierin zitten bramen, frambozen, blauwe bessen en ook rode bessen. Deze laatste zorgen vooral voor dat lekkere zuurtje. Ik bak hier ook graag een kruimelkoek mee en vind het een fijne mix! Ik vind de smaak van zo’n macaron schelp ook onwijs lekker. Zonde dus als de vulling alle smaak overneemt. Ik vind deze heel subtiel en goed passen bij de macarons. Hopelijk jij ook! Het heeft in ieder geval een prachtig paars-roze kleur.
Het recept!
Dit heb je nodig om zeker een bakplaat vol macarons mee te kunnen vullen.
Macarons:
Voor een bakplaat vol macarons gebruik ik nog steeds het recept van Demi, deze kun je hier vinden. Ik bak ze tegenwoordig op 135 graden hete lucht onderin de oven. Eerste 12 minuten en dan draai ik de bakplaat om voor nog eens 6-8 minuten.
Vulling:
130 gram rood fruit mix, hier blijft 75 gram van over
100 gram witte chocolade
15 gram citroensap
1/2 tl vanillepasta of extract
1 of 1,5 blaadje gelatine
20 gram roomboter
Nog meer nodig:
steelpan
bolzeef
siliconen spatel
spuitzak
schaaltje
lepel
Zo maak je het!
Zet het blaadje gelatine te weken in koud water voor minimaal 10 minuten. Doe het fruit in een steelpan en verhit dit tot het kookpunt. Hang dan een bolzeef in een schaaltje en doe het fruit in de zeef.
Druk met de bolle kant van een eetlepel zoveel mogelijk sap hieruit. Geef niet te snel op, er komt meer uit dan je denkt. Wanneer je een dik prutje van schillen en pitjes over hebt check je even het gewicht van het sap.
Dit moet 75 gram zijn. Voeg hier dan 15 gram citroensap en toe en giet het terug in de steelpan. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit. Voeg de vanille en het blaadjes gelatine toe. Roer tot deze is opgelost.
Voeg dan de roomboter en witte chocolade toe. Laat voor een paar minuten staan. Maak in tussentijd de bolzeef schoon en droog.
Roer dan te ganache tot een egale vloeibare vulling. Haal deze nogmaals door de zeef voor een echt glad resultaat!
Giet het in een spuitzak en zet dit koud. Het liefst op een plaat in de koelkast zodat het lekker snel afkoelt en dus ook opstijft. Laat ongeveer 3 uur liggen voor gebruik.
*wanneer je de ganache binnen een paar uur wil gebruiken zou ik 1,5 blaadje gelatine gebruiken. Mocht je het een dag van tevoren maken is 1 genoeg. De witte chocolade zorgt dan nog voor wat extra stevigheid. Als je 100% zeker wil zijn van voldoende stevigheid? Kies dan sowieso voor 1,5 blaadje gelatine.
*Denk je nu; ik ga echt nooit van mijn leven aan macarons bakken beginnen. Dan is dit recept misschien wel een leuke optie voor jou!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze frisse rood fruit vulling voor macarons binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!