• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Eef test

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

Eefje
12 reacties
13 mei 2021
Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Hee, leuk dat je er bent! Bij deel 1 van deze nieuwe rubriek. Naast recepten deel ik ook regelmatig andere artikelen. Deze gaan niet altijd over eten. Meestal zijn dit (lange) verhalen om mijn ervaring over iets in te delen. Ik vind het heerlijk om deze artikelen te schrijven. Maar! Ik vind het ook leuk om iets korter en bondiger mijn mening ergens over te delen. Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

Vooraf

Eef test

Daarom kwam deze ‘Eef test’ rubriek in mij op! Dit hoeft niet per se food gerelateerd te zijn en ik kan er wel veel in kwijt. Ik heb al wel wat dingen op mijn lijstje staan en jullie kwamen ook met wat leuke suggesties. Het ene zal heel laagdrempelig zijn en het andere behoeft wat meer onderzoekstijd. Goed, dit gaat alweer de verkeerde kant op. Ik wil het kort en bondig houden dus laten we snel beginnen. Uiteraard lees je mijn oprechte mening!

Liggend

Vruchtenslof 

Ik begin vandaag met iets simpels. Toen ik zag dat Koopmans een bakmix voor een vruchtenslof lanceerde dacht ik allereerst; slim!! Naar mijn weten bestond die nog niet namelijk. Een aardbeienslof is één van mijn favoriete taarten. En je kan mij héél blij maken met een kant-en-klare uit de supermarkt, al zijn die van de bakker wel lekkerder natuurlijk. Ik heb ze ook weleens zelf gemaakt, zoals deze met frambozen bijvoorbeeld. De handelingen zijn niet moeilijk maar het zijn wel veel verschillende. Ik hou er ook heel erg van wanneer de koek een beetje chewy is. Mmmmm!

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Bakken

In het doosje vind je twee zakjes en een bakvorm. De bakvorm is van groot belang voor de typische sloffenvorm, goed dat deze erbij zit. Op de vorm zelf staan instructies hoe je deze moet vouwen. Ik had daar een partijtje moeite mee, mijn ruimtelijk inzicht liet me zwaar in de steek. Maar uiteindelijk lukte het! Het deeg is makkelijk te bereiden met een handmixer. Het stond vrij rap in de oven. Fijn dat erbij staat vermeld dat 16 minuten voor een smeuïge koek zorgt en 20 minuten voor een wat kruimeligere. Ik ben voor 18 gegaan en dat bleek een goede keus!

Ondertussen mengde ik de gele room poeder samen met de slagroom en het water. Ik dacht eerst; dit wordt nooit stijf genoeg. Maar ik had weer eens niet goed gelezen. Je moet het nog 2 minuten op een hoge stand met de handmixer opkloppen. En wanneer je het een half uurtje koud zet wordt het nog wat steviger.

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

De smaak

Eerlijk, ik vind ‘m superlekker! Ondanks dat het wel de simpele variant is. Ik vind namelijk dat er in een slof toch echt spijs hoort. Dit staat wel als variatie tip op het doosje evenals de optie met appel. Als ik Koopmans was geweest had ik ervoor gekozen om dit standaard in het recept te verwerken. En er met een simpele zin bij te zetten dat je het weg kunt laten als je er niet van houdt. Ik ben aangenaam verrast!

Opvallend..

Als je het pakje ziet verwacht je een eindresultaat met ook nog slagroom erop. Ik was daar volledig vanuit gegaan. Maar het bleek dat alle slagroom van het ingrediëntenlijstje in de gele room moest. Alleen in de laatste zin van het bereiden staat dat je de taart verder kunt decoreren met de overgebleven slagroom. Overgebleven van wat? 

Het lijkt dat ze er vanuit zijn gegaan dat je 250 ml slagroom koopt voor de 150 ml die je in het recept nodig hebt. Maar eigenlijk heb je die overige 100 ml ook ‘nodig’ om in ieder geval de foto van het pakje na te maken. Ik vind dat dus vreemd en ik ben totaal van mening dat er 250 ml bij de benodigdheden had moeten staan. Ik heb ook nergens de *serveertip disclaimer gevonden. Voor hetzelfde geld had je die andere 100 ml voor iets anders bedacht en zit je met een onafgemaakte slof.

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Eindconclusie!

Ik bak natuurlijk graag en veel from scratch. Ik ben dus niet de ideale bakmix klant. Maar! Ik denk dat ik hem zeker nog eens koop in de toekomst. Hij is wel aan de kleine kant. Ik snijd vaak (grote) stukken en op basis daarvan zou ik zeggen dat deze taart voor 4 personen is. Zes of vijf kan ook maar dat zou ik dan wel echt karig vinden. De looks van mijn slof heb ik te danken aan een kast vol met spuitzakken en spuitmondjes. Met alleen het pakket ben je overgeleverd aan het decoreren met een eetlepel. Bij AH betaal je 1,89 voor dit pakje! Oh en; ik kon het niet laten om hem een beetje te pimpen met wat geroosterd amandelschaafsel en poedersuiker. Maakt het gelijk een stuk feestelijker

Dit was ‘m! Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix. Heb jij nog een suggestie voor een volgende test? Stuur mij een dm op Instagram of laat het hieronder weten in een reactie. Dankjewel!

Liefs,
Eefje

Bakmix Test
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
12 reacties
  1. Kathy

    13 mei 2021 19:13

    Heel leuk deze test! Ik ga ‘m zeker een keer proberen. Er is ook een sloffenpakket van Robèrt op de markt (o.a. bij Picnic). Daar ben ik ook benieuwd naar, aangezien deze een stuk duurder is. 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 mei 2021 20:54

      Dankjewel Kathy! Misschien komt die ook nog eens voorbij 🙂

      Beantwoord
  2. Silvia

    13 mei 2021 19:30

    Erg leuk om te lezen Eef! Prachtige foto ook! Benieuwd naar je volgende testen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 mei 2021 20:53

      Tot om te lezen. Dankjewel Silvia!

      Beantwoord
  3. Debbie Bodewes

    18 mei 2021 13:42

    Bij baktotaal hebben ze ook een sloffenpakket met mix. Dan heb je een metalen vorm erbij en spijs haha. Echt heel lekker is die

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 mei 2021 16:46

      Goed om te weten. Vorige week nog bij Bouwhuis besteld. Volgende keer zal ik er (hoop ik) aan denken!

      Beantwoord
  4. Anne

    18 mei 2021 15:47

    Fijn dat jij ‘m hebt getest. Wilde ‘m bijna kopen, maar dacht: Laat maar, prefab is vast vies. Niet dus!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 mei 2021 16:46

      Als jouw mening overeen komt met de mijne niet nee! Dat is natuurlijk niet gezegd. Ik hou hier gewoon heel erg van. Hopelijk bevalt ie jou ook! En iig héél veel sneller klaar dan wanneer je hem zelf helemaal maakt 🙂

      Beantwoord
  5. Kirsten

    18 mei 2021 16:56

    Super leuke test Eef en wat een leuke verrassing dat ie zo lekker is. Ik hou ook erg van die supermarktsloffen 😅 Zonder gelatine eroverheen dan. Dat vind ik zoiets smerigs.

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 mei 2021 09:29

      Haha! Volgens mij is dat glim laagje niet altijd uitsluitend gelatine hoor. Maar kan me voorstellen dat je daar niet zo van houdt. Deze is zeker het proberen waard!

      Beantwoord
  6. Hilde

    27 mei 2021 09:00

    Leuk om te lezen! Ik heb ‘m zelf ook al gemaakt, maar in m’n eigen sloffenring (die is groter), en heb een laagje spijs gemengd met banketbakkersroom op de bodem meegebakken. Bij de banketbakkersroom had ik melk toegevoegd in plaats van water, geeft een wat vollere smaak. Maar verder vind ik ‘m ook erg geslaagd!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 mei 2021 10:45

      Leuk om te lezen! Maak het ook altijd aan met melk. Maar nu niet want wilde de ‘simpelste’ vorm testen. Klinkt goed 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Gevulde koeken zoals ik ze op school leerde bakken

volgend bericht

Frisse rood fruit vulling voor macarons

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Eef test #3 - Erwten drink
Eef test

Eef test #3 – Erwten drink

3 min leestijd
25 mei 2021
Eef test #5 - Loveli deodorant
Blog Eef test

Eef test #5 – Loveli deodorant

5 min leestijd
2 augustus 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

5 min leestijd
15 september 2021
Eef test #7 - Vegan tonijn deel 2
Blog Eef test

Eef test #7 – Vegan tonijn deel 2

3 min leestijd
28 september 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord