Hee, leuk dat je er bent! Bij deel 1 van deze nieuwe rubriek. Naast recepten deel ik ook regelmatig andere artikelen. Deze gaan niet altijd over eten. Meestal zijn dit (lange) verhalen om mijn ervaring over iets in te delen. Ik vind het heerlijk om deze artikelen te schrijven. Maar! Ik vind het ook leuk om iets korter en bondiger mijn mening ergens over te delen. Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix
Eef test
Daarom kwam deze ‘Eef test’ rubriek in mij op! Dit hoeft niet per se food gerelateerd te zijn en ik kan er wel veel in kwijt. Ik heb al wel wat dingen op mijn lijstje staan en jullie kwamen ook met wat leuke suggesties. Het ene zal heel laagdrempelig zijn en het andere behoeft wat meer onderzoekstijd. Goed, dit gaat alweer de verkeerde kant op. Ik wil het kort en bondig houden dus laten we snel beginnen. Uiteraard lees je mijn oprechte mening!
Vruchtenslof
Ik begin vandaag met iets simpels. Toen ik zag dat Koopmans een bakmix voor een vruchtenslof lanceerde dacht ik allereerst; slim!! Naar mijn weten bestond die nog niet namelijk. Een aardbeienslof is één van mijn favoriete taarten. En je kan mij héél blij maken met een kant-en-klare uit de supermarkt, al zijn die van de bakker wel lekkerder natuurlijk. Ik heb ze ook weleens zelf gemaakt, zoals deze met frambozen bijvoorbeeld. De handelingen zijn niet moeilijk maar het zijn wel veel verschillende. Ik hou er ook heel erg van wanneer de koek een beetje chewy is. Mmmmm!
Bakken
In het doosje vind je twee zakjes en een bakvorm. De bakvorm is van groot belang voor de typische sloffenvorm, goed dat deze erbij zit. Op de vorm zelf staan instructies hoe je deze moet vouwen. Ik had daar een partijtje moeite mee, mijn ruimtelijk inzicht liet me zwaar in de steek. Maar uiteindelijk lukte het! Het deeg is makkelijk te bereiden met een handmixer. Het stond vrij rap in de oven. Fijn dat erbij staat vermeld dat 16 minuten voor een smeuïge koek zorgt en 20 minuten voor een wat kruimeligere. Ik ben voor 18 gegaan en dat bleek een goede keus!
Ondertussen mengde ik de gele room poeder samen met de slagroom en het water. Ik dacht eerst; dit wordt nooit stijf genoeg. Maar ik had weer eens niet goed gelezen. Je moet het nog 2 minuten op een hoge stand met de handmixer opkloppen. En wanneer je het een half uurtje koud zet wordt het nog wat steviger.
De smaak
Eerlijk, ik vind ‘m superlekker! Ondanks dat het wel de simpele variant is. Ik vind namelijk dat er in een slof toch echt spijs hoort. Dit staat wel als variatie tip op het doosje evenals de optie met appel. Als ik Koopmans was geweest had ik ervoor gekozen om dit standaard in het recept te verwerken. En er met een simpele zin bij te zetten dat je het weg kunt laten als je er niet van houdt. Ik ben aangenaam verrast!
Opvallend..
Als je het pakje ziet verwacht je een eindresultaat met ook nog slagroom erop. Ik was daar volledig vanuit gegaan. Maar het bleek dat alle slagroom van het ingrediëntenlijstje in de gele room moest. Alleen in de laatste zin van het bereiden staat dat je de taart verder kunt decoreren met de overgebleven slagroom. Overgebleven van wat?
Het lijkt dat ze er vanuit zijn gegaan dat je 250 ml slagroom koopt voor de 150 ml die je in het recept nodig hebt. Maar eigenlijk heb je die overige 100 ml ook ‘nodig’ om in ieder geval de foto van het pakje na te maken. Ik vind dat dus vreemd en ik ben totaal van mening dat er 250 ml bij de benodigdheden had moeten staan. Ik heb ook nergens de *serveertip disclaimer gevonden. Voor hetzelfde geld had je die andere 100 ml voor iets anders bedacht en zit je met een onafgemaakte slof.
Eindconclusie!
Ik bak natuurlijk graag en veel from scratch. Ik ben dus niet de ideale bakmix klant. Maar! Ik denk dat ik hem zeker nog eens koop in de toekomst. Hij is wel aan de kleine kant. Ik snijd vaak (grote) stukken en op basis daarvan zou ik zeggen dat deze taart voor 4 personen is. Zes of vijf kan ook maar dat zou ik dan wel echt karig vinden. De looks van mijn slof heb ik te danken aan een kast vol met spuitzakken en spuitmondjes. Met alleen het pakket ben je overgeleverd aan het decoreren met een eetlepel. Bij AH betaal je 1,89 voor dit pakje! Oh en; ik kon het niet laten om hem een beetje te pimpen met wat geroosterd amandelschaafsel en poedersuiker. Maakt het gelijk een stuk feestelijker
Dit was ‘m! Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix. Heb jij nog een suggestie voor een volgende test? Stuur mij een dm op Instagram of laat het hieronder weten in een reactie. Dankjewel!