• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog

Mijn servies favorieten deel 2!

Eefje
2 reacties
11 mei 2021
Mijn servies favorieten deel 2!

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Hee! Leuk dat je mijn servies favorieten deel 2! komt lezen. Vorig jaar april schreef ik al het eerste deel. Deze stond vooral in het teken van gave dingen voor een leuk prijsje. Dit artikel ook, maar wel iets minder. Een aantal items zijn handgemaakt en vind ik echt prachtig. Dit zijn vanzelfsprekend duurdere items. Super blij met die aankopen en misschien wel een leuke tips voor iets wat jij zoekt. 

Afgelopen jaar heb ik dus weer wat nieuwe items aangeschaft. Ik heb van altijd alles één, hooguit twee stuks. Zo kan ik lekker variëren met mijn food fotografie. Alles bestelde ik online! Want leuk live shoppen zat er niet echt in afgelopen jaar. Je zou het niet zeggen maar ik liep steeds tegen het probleem aan dat ik geen geschikte gebaksbordjes had voor mijn fotografie. Daar heb ik verandering ingebracht. Laten we beginnen met mijn lievelingsitem!

DēWē Ceramics

Mijn servies favorieten deel 2!

Deze ge-wel-di-ge taart standaard. Gemaakt door Desiree. Haar bedrijf heet DēWē Ceramics en alles wat zij maakt is zó mooi. Ik heb eerst twee keer misgegrepen voordat ik er eentje heb kunnen bemachtigen. Zij update één keer in ze zoveel tijd haar webshop. En als het dan is uitverkocht heb je pech en moet je wachten tot de volgende update. Ik zou echt zwaar aanraden om haar site en/of Instagram eens te bekijken. Waarschuwing: je wil ALLES hebben. Een kopje met het groene glazuur staat nu bovenaan mijn servies wensenlijst. 

Spots and Speckles

Mijn servies favorieten deel 2!

Dan ga ik over naar dit kopje en mooi ovale bordje. Deze heb ik besteld bij Spots and Speckles. Moeder en dochter runnen samen hun zaak en produceren zich te pletter. Waar je bij Desiree geluk moet hebben kun bij Jolien en haar moeder wel continue bestellen. Alles wordt gemaakt op bestelling. Het duurt dus een week of 6 voor je het in huis hebt. Ik had nog een beetje de ‘pech’ dat het nog zo hard ging vriezen. Door de weersomstandigheden werd het produceren vertraagd. Door de koude temperaturen duurt het heel lang voordat de klein voldoende is gedroogd. Daarvan werd ik mooi op de hoogte gesteld en je wordt via de mail helemaal meegenomen in het proces. Een echt kijkje achter de schermen dus ook. Waarschuwing: hier wil je ook ALLES hebben. 

Dutch Deluxes

Mijn servies favorieten deel 2!

Eind vorig jaar werd ik benaderd door Dutch Deluxes. Ik mocht bij hun een taart standaard uitkiezen. Super fijn is dat ze bijna al hun modellen in 3 maten aanbieden. Ik vind taart standaards al snel te groot. Taart bak ik voornamelijk in 18 of 20 cm vormen en dat staat echt lullig op een standaard van 24 cm of groter (vind ik dan). Ik koos deze donker koper achtige kleur. Ik ben er heel blij mee en heb er al menig taart of lekker op gefotografeerd. Hier zie je de standaard in actie!

Bijenkorf

Bordjes Bijenkorf

Deze 4 bordjes waren een setje. Ik wilde eigenlijk alleen de witte en donkergroene maar die andere twee heb ik voorlief genomen omdat ik ze zo leuk vond. Het is glanzend, dat wel. De randjes vind ik echt heel tof en gebruik ze graag. Er staan alleen niet op welk merk het is en ik kan dat ook niet meer terug vinden. Wat ik nog wel weet is dat ik ze bij Bijenkorf heb besteld!

H&M Home

Blauwe mok H&M

Onlangs bestelde ik wat kleding en kwam ik ook op het online deel van H&M Home terecht. Ik wist niet dat je dat allebei tegelijk kon bestellen. Al snel zaten er ook wat fotografie props in mijn mandje waaronder deze mokken. Deze en is groot, rond en glanzend donker blauw.

H&M mok

De ander heeft juist aarde tinten die op het moment goed past bij het hout waar ik veel op fotografeer. Beide zijn groot met een flinke inhoud. 

HK Living

Groen kopje HK

Een paar maanden geleden ontdekte ik de site Nordicnest. Hier hebben ze echt gave dingen en van allerlei verschillende merken. Zo is dit kopje van HK Living. De hebben dit model in 100.000 andere prints en kleuren.

House Doctor

Noric Nest

Ook verkopen ze een hoop van het merk House Doctor. Daar is deze mok en zijn deze gebaksbordjes van.

rond oor groen

Ik bestelde daar ook deze mok. Echter staat er niet onderop van wel merk die is. Dat moet ik je dus schuldig blijven. 

Taste of Puglia

Mijn servies favorieten deel 2!

Deze geweldige olijfolie fles bestelde ik bij Taste Of Puglia. Volgens mij hebben ze deze nu ook in het roze. En ze hebben ook een gave met wit en geel, deze heeft wel een ander design. Wat mij betreft een heel mooi cadeau. Aan jezelf of iemand anders. 

Mijn servies favorieten deel 2!

De bordjes bestelde ik ook bij Nordic Nest. Ze zijn in het echt iets grijzer, dat kreeg ik niet zo op de foto. Mooi maatje, niet te groot. Er staat allen een b (of een q??) op de onderkant. Niet zo snel kunnen achterhalen werk merk dat is. 

Dit was ‘m voor nu! Blij met alles en ik gebruik het heel regelmatig. Ik hoop dat er een leuke tip voor je bijzat! Al dit servies zie je regelmatig voorbijkomen op mijn Instagram.

Wil je mijn servies favorieten deel 2! opslaan? Dit kan makkelijk via Pinterest.

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Diverse blogs Mijn favorieten
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Kay

    15 mei 2021 08:36

    De gebaksbordjes van de Bijenkorf zijn van mooi door mij. Gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking dus nog een mooi verhaal erbij 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 mei 2021 10:46

      Wat tof! Dat heb ik helemaal niet meegekregen toen ik ze bestelde. Dank voor je reactie!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Monchoutaart cakerol met kersen en aardbei

volgend bericht

Gevulde koeken zoals ik ze op school leerde bakken

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!