Blog

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Dat ik hier ooit een artikel over zou schrijven had ik nooit gedacht. Ik heb het niet echt interessant gevonden maar dat is afgelopen tijd wel veranderd. Zo erg dat je nu mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up artikel leest!

Sterker nog, gezichtsverzorging heb ik bijna mijn hele leven links laten liggen. Pas begin dit jaar ’21 ben ik dat serieus en consequent gaan doen. Ja, hier spreekt een 30 jarige.. Beter laat dan nooit. Verzorgen deed ik wel met enige regelmaat maar het reinigen kwam zwaar tekort.. Sind januari dit jaar reinig ik mij dus te pletter. Ik heb geen harde bewijzen maar gevoelsmatig is mijn huid wel echt in betere staat dan ooit tevoren. 

Voor we beginnen

Ik laat je graag zien wat ik allemaal gebruik. De producten zitten tussen knetter duur en vrij goedkoop in. Ik wil toch ook even een kleine disclaimer plaatsten. Niet alle producten zullen van perfecte aard komen. Daarmee bedoel ik dierproef of ingrediënten technisch. Ik probeer daar ook steeds betere keuzes in te maken, maar voor nu is dit wat het is. 

Reiniging 

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Het linker flesje kocht ik gewoon bij AH, het heeft een frisse geur door de citroengras. Eigenlijk ben ik niet per se weg van de geur maar ik heb een tweede flesje gekocht. Dat zegt toch iets! Het is een gel achtige substantie en hiermee was ik mijn gezicht en hals wanneer ik onder de douche sta. 

De ochtenden of avonden dat ik niet douche was ik mijn gezicht met de Purity. Deze werd getipt door een vriendin en ik kocht hem bij Ici Paris. Het lijkt gewoon op zeep voor je handen. Ik vind het onwijs lekker ruiken. Een beetje spa achtig maar helemaal niet heel sterk. En dat is juist wat ik wel lekker vind. Want ik hou over het algemeen niet zo van die sauna achtige geuren. Heerlijk fris gevoel heb ik altijd daarna. 

Dagverzorging

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Ook deze producten van Dr. Hauschka heb ik besteld naar aanleiding van positieve verhalen. De vloeibare dagcrème smeert super lekker. De geur, daar is wel wat over te zeggen. Die doet mij een beetje denken aan anti muggen spray. Niet mijn meest favoriete geur. Maar! Dit kom omdat het 100% van natuurlijke producten is gemaakt en het is ook verder niet geparfumeerd. Maar omdat het zo lekker smeert en het fijn aanvoelt neem ik dat voorlief.

De gezichtslotion is een spray. Ik gebruik dit niet iedere dag maar als ik dat wel doe spray ik het nadat de dagcrème erop zit. En dan dep ik het een beetje in.

Zon bescherming

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Pas sinds een jaar of twee ben ik ook fanatiek met het beschermen van mijn gezicht tegen zon. De linker tube kocht ik als eerst. Deze vond ik al heel prettig voor mijn gezicht. Later zag ik ook dat ze de tube met handig doseer pompje hebben. Deze zonnecrème is matterend. Ik breng deze aan onder mijn dagcrème op dagen dat ik met make-up (lang) buiten ben en weet dat de zon flink schijnt. De andere tube gebruik ik voornamelijk als ik zonder make-up of alleen met mascara de zon in ga. 

Nachtverzorging 

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Oké, dit is een gevalletje knetter duur. Mijn interesse werd wederom gewekt doordat ik er andere positief over hoorde zijn. Na een tijdje twijfelen besloot ik een klein flesje van 20 ml te bestellen. Volgens mij was deze toen met korting 30 euro. Ik vind dat het een super luxe geur heeft en mijn huid voel niet normaal zacht aan. Aan drie druppels heb ik genoeg om mijn hele gezicht mee in te smeren. En ik heb een groot hoofd, moet je nagaan! Ik gebruikte het een tijdje en de bodem begon in zicht te komen. Het heeft me 3 ribben gekost maar ik heb nu een 75 ml flesje besteld. Het duurt niet lang voor ik daaraan ga beginnen. Doe ermee wat je wil. Maar je bent gewaarschuwd. Grote kans dat je fan wordt!

Make-up reiniging 

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Voor zo lang ik me kan herinneren gebruik ik dit al. Voornamelijk degene zonder olie! Ik koop ze altijd als de tweede gratis is en ik probeer weleens nieuwe varianten uit als ze die hebben. Over all gebruik ik die voor gevoelige huid. Al had ik dat vroeger meer dan nu. Ik vind het fijn om daar de restanten make-up mee af te halen. Ik heb weleens andere merken geprobeerd maar kom altijd weer terug bij deze. Misschien ook uit gemak.

Lip verzorging 

Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Ik ben niet iemand die 24/7 haar lippen aan het insmeren is. Het komt een beetje met vlagen. Soms als mijn lip kapot is. Soms omdat ik het lekker vind om te doen maar er gaan soms ook weken voorbij dat ik er niks op smeer. Ik zit nu in een smeer fase (voordat ik ga slapen) met het rechter potje. Ik kocht het onlangs om uit te proberen. Geen sterke geur en het smeert lekker dun. Het blijft ook niet voor eeuwig vet. Dat vind ik wel lekker. De Burt’s Bees ken ik al een tijd! Het blikje gebruik ik maar onlangs kocht ik hem ook in een stick vorm. Dat is toch wat fijner in sommige situaties. Je lippen staan er zo even van in de fik, ik vind dat chill. 

Mascara

Mascara

Als ik voor de rest van mijn leven nog maar 1 soort make-up mag gebruiken zou dit mascara zijn. Ik heb al zóveel merken gebruikt. Er zijn er nog wel meer fijn dan deze twee. De groene (Féline heet ie) is al een hele lange tijd favoriet. De Mambi Eye gebruik ik pas sinds twee weken en ik ben hooked!

Oogschaduw

Oogschaduw

Ik dacht lange tijd dat oogschaduw alleen maar was om op te vallen. Maar ik heb nu helemaal ontdekt hoe een super nude look toch iets kan doen. Je kunt wel zien welke kleuren het hardst gaan. Het rechter palet is van Essence en heb ik al een tijd. Het linker palet is van MaxFactor en kreeg ik van een vriendin. Ik gebruik ze allebei door elkaar en vind ze echt fijn qua kleuren! 

Foundation, concealer & oogschaduw basis

Foundation

Ik gebruik niet vaak foundation. Sowieso niet in de zomer, dat vind ik echt zonde van mijn sproeten. Als ik echt mijn hele gezicht ‘plamuur’ zal dit in de winter zijn als ik een keer uit wil pakken. Vorig jaar kocht ik deze all matt plus van Catrice. Smeert super fijn, dekt niet als een malle en komt mooi over. Concealer gebruik ik niet met het doel om eventuele wallen weg te werken maar om het gewoon iets egaler te maken. Sinds kort gebruik ik deze van de B.A.E lijn van Hema. Die bevalt goed. De Essence eyeshadow base vind ik echt fijn! Dit is denk ik al mijn derde flesje.

Poeder, bronzer & highlighter

Poeder bronzer

Dit gebruik ik zeker niet dagelijks. Maar dit zijn wel de producten die ik al een hele tijd gebruik. De highlighter vind ik echt fijn. En de mattifying poeder van Essence heb ik al meerdere malen gekocht. Soms gebruik ik die van Hema. Deze is donkerder van kleur. Nog een paar dagen in de zon en deze matcht dan wat beter. De BE blush vind ik ook mooi en soms gebruik ik de matt bronzing powder.

Fixing spray

Fixing spray

Ik geloofde hier nooit zo in.. Maar inmiddels vind ik het onmisbaar. Het helpt écht om je make-up beter te laten zitten. En met name je oogschaduw. Het flesje van Catrice heb ik al meerdere keren moeten kopen. Dat is in de basis mijn favoriet. Maar onlangs ben ik ook wat andere gaan proberen. Die van Essence (rechts) is ook prima maar de nevel is wat grover. Het roze flesje van Essence gebruik ik nog niet zo lang maar vind ik wel heel fijn. Sprayt goed en heeft een lekkere watermeloen geur. Die van BE ruikt lekker en sprayt ook goed. Er zit wel van dat parelmoer in (dat nu naar de bodem is gezakt). Het geeft een beetje een highlighter idee. Ik gebruikte onlangs ook die van B.A.E. deze vond ik onwijs plakkerig en niet zo goed werken. Die zou ik dus overslaan mocht je hem willen proberen.

Dit waren ze! Mijn favoriete gezichtsproducten | Verzorging & Make-Up

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.