Yeah, ik heb eindelijk weer eens een lekker hartig recept voor je. Een snack die heel lekker is bij een borrel of als bijgerecht. Het zijn namelijk bloemkool wings met hoisin dip. Ik wilde dit al een hele tijd eens maken en afgelopen weekend kwam het er eindelijk van! Ik vond ze echt heerlijk en ik ga dit zéker nog eens maken. Hopelijk doe ik jou er ook een plezier mee!
Het recept!
Dit heb je nodig:
600 gram verse bloemkool in ongeveer 20 roosjes
Beslag:
75 gram maizena
70 gram patentbloem
160 ml koud bruiswater
1,5 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
1/2 tl geroosterd paprikapoeder
1/4 tl kurkuma
1/4 tl komijn
Sausje:
3 el hoisin
3 el zoete chilisaus
1,5 el sojasaus
1,5 el limoensap
Topping:
sesamzaadjes
ingelegde rode ui, optioneel
bosuitjes/tuinkers
Nog meer nodig:
een pan van ongeveer 20 cm doorsnee
ongeveer 1 liter zonnebloemolie om in de frituren
keukenpapier
schuimspaan
schaal
kleine garde
termometer
Zo maak je het!
Snijd eerste de bloemkool is roosjes. Was ze en leg in een vergiet of bolzeef om uit te laten lekken (doe dit grondig).
Giet de zonnebloemolie in de pan en zet dit alvast aan op laag vuur. De olie moet 180 graden zijn om te gebruiken.
Maak vervolgens een papje van alle beslag ingrediënten. In dit beslag dompel je alvast 5 bloemkoolroosjes onder.
Ongeveer een minuut voor het bakken haal je de bloemkool uit het beslag en leg je ze op een ontbijtbord. Zo kan het overtollige beslag eruit lopen. Ik dacht eerst hoe meer hoe beter maar het is echt lekkerder als je ze frituurt met een dun laagje beslag.
Laat de bloemkool roosjes dan 4 tot 5 minuten frituren. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en leg te uit te lekken op een flinke laag keukenrol. Herhaal dit met de rest van de bloemkool.
Het sausje maak je heel makkelijk door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren.
Serveer direct met de dip.
*Het jasje is zeker krokant maar blijft dat niet heel lang. Daarom direct opeten!
*Ingelegde ui staat bijna standaard in mijn koelkast nu. Heel simpel te maken. Snijd een rode ui in halve ringen. Giet daar appelazijn bij en voeg een scheutje suiker toe. Het lekkerst als dit minimaal een dag heeft gestaan (in de koeling).
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze bloemkool wings met hoisin dip binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!