[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik wilde al een tijdje een taart als deze maken maar ik kon de bodem van deze specifieke bakvorm niet vinden. Ik wilde het per se daarin maken. Want ik gebruik ‘m weinig en vond het juist de bakvorm bij uitstek hiervoor. Enfin, de bodem is gevonden en ik ben gelijk aan de slag gegaan met deze no bake chocoladetaart met vleugje koffie (vegan).
Ik had zelf net niet alles in huis om deze taart 100% vegan te maken. Maar dat is dus wel heel makkelijk te regelen! In ingrediënten lijst is dus voor de vegan variant. Maar je kunt natuurlijk gewoon roomboter of chocolade gebruiken. Dat is aan jou!
Het recept!
Dit heb je nodig:
Bodem:
120 gram classic Oreo’s, deze zijn vegan
100 gram knapperige vegan (noten)granola
75 gram plantaardige boter + 5 gram, gesmolten
75 gram medjoul dadels, dit zijn er ongeveer 3 zonder pit
10 gram gepofte quinoa
1/2 tl kaneel
mespuntje zout
Vulling:
400 ml kokosmelk, 2 pakjes of een blikje
200 gram vegan pure chocolade
75 gram vegan melkchocolade
1 el ahornsiroop
1 zakje oploskoffie, 1,8 gram
Topping:
20 gram vegan witte chocolade
zeezout flakes, optioneel
Nog meer nodig:
keukenmachine
ronde bakvorm met kartelrand en losse bodem, 24 cm
steelpan
keuken kwastje
siliconen spatel
Zo maak je het!
Doe de plantaardige boter in een steelpan en laat dit smelten op laag vuur. Vet met een klein deel (zo’n 5 gram) de hele vorm in. Bestuif deze vervolgens met een heel dun laagje bloem.
Maal dan eerste de granola wat fijner. Voeg de Oreo’s, dadels het zout en de kaneel toe. Maal dit ook kort en giet dan de boter erbij en voeg de gepofte quinoa toe. Maal tot een plakkerig en kruimelig geheel.
Stort dit in de vorm. Verdeel dit gelijkmatig met de hand. Zorg dat de opstaande rand dik genoeg is maar ook weer niet te dik.
De vulling
Vervolgens doe je de kokosmelk in een pannetje en verwarm je dit op middelhoog vuur. Voeg tijdens het verwarmen de oploskoffie en ahornsiroop toe. Wanneer de kokosmelk zo’n 80 graden is zet je het vuur uit. Voeg dan de melk- en pure chocolade toe. Laat dit 5 minuten staan.
Smelt in de tussentijd de witte chocolade en doe dit in een boterham zakje.
Roer de chocolade dan door de kokosmelk tot je een mooie glimmende massa hebt. Het is vrij vloeibaar maar het zal snel iets dikker worden.
Giet de vulling op de bodem. Haal optioneel nog de luchtbellen eruit door deze in te prikken met een satéprikker. Swirl dan de witte chocolade er met heen en weer bewegingen overheen door een puntje van het zakje af te knippen. Haal er van beide kanten een aantal keer de satéprikker doorheen voor een mooi resultaat. Maak af met zeezout flakes.
Schuif de taart in de koelkast voor minimaal 3 uur (het liefst langer). Laat de taart dan even een kwartier op het aanrecht staan. Dan kun je hem voorzichtig met bodem en al uit de rand duwen. Lukt dat helemaal niet probeer de rand dat wat warmer te maken met bijvoorbeeld een klein gasbrandertje of haal de rand door het vuur van een gaspit.
*Hou je niet van koffie? Laat dit dan lekker achterwegen.
*De kokosmelk zorgt voor romigheid, ik vind dat je dit helemaal niet terug proeft.
*Je hebt minimaal 4 uur in totaal nodig om dit recept te maken. Je haalt er 10-12 puntjes uit.
*De gepofte quinoa kan weggelaten worden. Ik vind het vooral leuk voor de looks!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze no bake chocoladetaart met vleugje koffie (vegan) binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]