• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
No bake recepten Recepten Taart recepten

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Eefje
9 reacties
3 mei 2021
Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Pas geleden deelde ik al een lekker recept voor een frisse kwarktaart met mango en passievrucht en vandaag is het tijd voor eentje met framboos! In grove lijnen lijken ze op elkaar. Alleen ze zijn iets anders opgebouwd! Voor deze frisse frambozen kwarktaart met laagjes heb je iets meer maaktijd nodig. 

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Omdat je bij deze taart horizontale lijnen hebt zul je steeds moeten wachten tussen de lagen door tot het genoeg is opgesteven. Eén laag heb ik iets luchtiger en romiger gemaakt door een deel opgeklopte slagroom toe te voegen. De bodem heb ik gemaakt van koekjes welke ik nog in huis had. Lekker maar eerlijk gezegd denk ik dat het nog lekkerder kan door de Oreo’s achterwegen te laten. Die zou ik (als ik hem nog een keer maak) zeker vervangen door Bastogne koeken bijvoorbeeld. Maar eigenlijk is bijna alles hier lekker voor dus daar kun je ook nog zelf in kiezen.

Close up fruit

Het recept!

Dit heb je nodig voor 8-10 punten:

Bodem:
90 gram Oreo’s classic
90 gram Digestives koekjes
50 gram roomboter

Laag 1:
400 gram halfvolle kwark
50 gram kristalsuiker 
rasp van een halve citroen 
1/2 tl vanillepasta
3 blaadjes gelatine 

Laag 2:
200 gram halfvolle kwark
125 gram diepvries frambozen
100 ml slagroom
50 gram kristalsuiker 
3 blaadjes gelatine 

Topping:
175 gram diepvries frambozen
30 gram kristalsuiker
1 blaadje gelatine 

Nog meer nodig:
steelpan
bolzeef
mengkom
siliconen spatel, zoals deze (affiliate)
springvorm van 18 cm doorsnee
acetaatfolie
bakpapier
keukenmachine
5 uur aan totale tijd

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Zo maak je het!

Zet allereerst alle blaadjes gelatine in koud water om te weken. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zet een strook acetaatfolie tegen de zijkant. 

Smelt de roomboter in een steelpan. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de boter toe voor plakkerige koek kruimels. Stort dit in de vorm. Verdeel over de bodem en druk goed aan. 

Doe 400 gram kwark in een kom. Voeg hier de suiker, vanillepasta en citroenrasp aan toe. Roer door elkaar en laat eventjes staan zodat de suiker kan oplossen. Roer dan nogmaals. Doe 2 el van dit mengsel in een steelpan en verhit het. Zet voor dat het kookt het vuur uit. Los hier drie van de geweekte gelatine blaadjes in op. 

Voeg dan een beetje van het grote kwark mengsel hier aantoe. Roer dit goed en voeg dit dan weer doe aan de rest van de kwark in de mengkom. Dit is om de temperatuur verschillen wat minder groot te maken. Probeer dit altijd te doen als je met gelatine werkt. 

Giet nadat je goed hebt geroerd het mengsel op de koek bodem. Zet dit voor ongeveer een uur in de koelkast. 

Verwarm dan 125 gram frambozen in een steelpan. Wanneer deze slap en een beetje warm zijn haal je dit door een bolzeef. Met de bolle kant van een eetlepels druk je al het sap eruit en hou je een dik pitten papje over. De pitten mogen weg. Dat wat je overhoudt meng je met de 200 gram kwark en 50 gram suiker. 

De slagroom klop je tussen lobbig en stijf in. Dit zet je beide in de koelkast. Verwarm dan ook de andere frambozen en doe hier hetzelfde mee. Het overige sap meng je met 30 gram suiker en laat je staan in het pannetje. 

Even wachten nog..

Wanneer de eerste kwark laag stijf genoeg is (dit duurt dus zo 1 tot 1,5 uur. Schep je weer 2 el van het frambozen kwark mengsel in een steelpan. Verhit dit en laat ook hier 3 blaadjes gelatine in oplossen. Ondertussen spatel je de slagroom door het kwark frambozen mengsel heen. Doe hier weer een klein deel van bij het gelatine mengsel en giet dit geheel dan weer terug. Meng dit ook goed en giet het op de witte kwark laag. 

Wacht weer minimaal een uur. Giet het meeste van de frambozen topping in een klein schaaltje. Het overige wat achterblijft in het pannetje verhit je. Los hier 1 blaadje gelatine in op. Voeg dan alles bij elkaar en giet dit als laatste op de taart. 

Wacht nu nog zeker 2 uur. De taart zal dan voldoende opgesteven zijn. Decoreer nog optioneel met extra frambozen. Eet smakelijk!

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Je zou deze taart ook prima kunnen maken op de manier van de mango-passievrucht kwarktaart. Op deze manier krijg je verticale streepjes. Het recept daarvan vind je hier!

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze frisse frambozen kwarktaart met laagjes binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

No bake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
9 reacties
  1. Marlena

    5 mei 2021 22:43

    Ziet er zo fantastisch uit! Ik ga het maken voor Moederdag! Moet de springvorm 18 cm doorsnee zijn?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 mei 2021 00:22

      Ja 18 cm, dan wordt ie precies zoals de foto!

      Beantwoord
  2. Barbara

    11 juli 2021 20:20

    Halfvolle kwark moet ik dan gewoon die Franse kwark gebruiken of beter iets anders?

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 juli 2021 00:17

      Wat je wil. Ik heb gewoon een bak gebruikt waar halfvolle kwark op stond. Maar die Franse is denk ik ook prima.

      Beantwoord
  3. Catherine

    14 november 2022 14:17

    Hoe lang kan hij bewaard worden? Wil hem iets op voorhand maken voor een feestje… groetjes

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 november 2022 17:05

      Makkelijk 3 dagen! Veel maak plezier 🙂

      Beantwoord
  4. Maud

    13 juni 2023 09:29

    Kan dit ook in een vierkante bakvorm gemaakt worden? Hoe hoog moet deze dan zijn?

    Beantwoord
  5. Maud

    13 juni 2023 09:30

    Als ik dit in een vierkante bakvorm wil maken, hoe hoog moet deze dan zijn?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 juni 2023 12:58

      Het is vooral belangrijk hoe groot je vierkante vorm dan is. Deze taart is zo’n 6 cm hoog, dus dat is minimaal nodig.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Eenvoudige zandkoekjes met passievrucht vulling

volgend bericht

No bake chocoladetaart met vleugje koffie (vegan)

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACH BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACHESPIJS🤤
⠀⠀
adv - Na lange tijd stonden we weer eens samen in een keuken🎉 We hadden jullie gevraagd om ingrediënten in te sturen en daarna op je favoriet te stemmen. Hier kwam speculaas en pistache uit. Daar weten wij wel raad mee!
⠀⠀
We hebben gebruik gemaakt van de Square Cake Tin 18 x 18 van Tala. De vorm is niet eens ingevet en de boterkoek kwam er PERFECT uit! Dit komt door de dubbele non-stick laag. Alle Tala bakvormen zijn BPA-, PFAS- en PFOA-vrij en je hebt ook nog eens 10 jaar garantie. Wat wil je nog meer?
⠀⠀
Dit heb je nodig:
300 gram patentbloem
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram witte basterdsuiker
70 gram speculaasjes, in stukjes
Rasp van een halve (bio) citroen
Snufje zout
Vulling:
180 gram rauwe pistachenoten
120 gram kristalsuiker
40 gram eiwit
2 el citroensap
Snuf zout
Topping:
1/2 geklutst ei
20 gram rauwe pistachenoten fijngehakt
⠀⠀
Meng de koude boter samen met de suikers, citroenrasp en het zout. Wanneer dit door elkaar zit voeg je de bloem toe. Meng ook dit op lage stand door elkaar. Als het deeg begint te vormen doe je de speculaas stukjes erbij.
⠀⠀
Verdeel het deeg in tweeën en maak alvast 1 plak op maat om later bovenop te leggen. De tweede kan in de vorm blijven zitten.
⠀⠀
Maak de spijs door alles hiervoor door elkaar te malen. De noten zijn vooraf geroosterd voor meer smaak (8-10 minuten op 180 graden). Maak verder af zoals je in de video ziet.
⠀⠀
Bak eerst 20 minuten op 180 graden, dan 10 minuten op 200 en daarna nog 5-10 minuten op 180. Gezien deze vorm een losse bodem heeft ontsnapt er tijdens het bakken een klein beetje boter. Leg er een stukje aluminiumfolie onder, zodat het niet op de bodem van je oven terecht komt. Ook maken? Sla het recept vooral op✅
⠀⠀
In samenwerking met @talacooking.nl 👩🏻‍🍳
⠀⠀
Liefs van ons! #talacooking #bakvorm #boterkoek #speculaas #pistachespijs #bakrecept #makingofreel
DIT IS ECHT EEN KNALLER😍 ⠀⠀⠀ Gevuld specu DIT IS ECHT EEN KNALLER😍
⠀⠀⠀
Gevuld speculaas, daarop een dikke laag kaneelmousse met een frisse appeltjes topping🍏 Hemelse combinatie, wat wil je nog meer?!
⠀⠀⠀
Ik zag dat ie alweer een paar keer is gemaakt en dat vind ik te gek🙌🏻 Je vind het recept makkelijk door te zoeken op ‘kaneelmousse Eefsfood’🔎
⠀⠀⠀
WIE WIL ER EEN PUNTJE??👇🏻 Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #gevuldspeculaas #kaneelmousse #amandelspijs #sinttaart #bakrecept #appeltopping
FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁 ⠀⠀⠀ Y FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁
⠀⠀⠀
Yes, ik heb een leuk lijstje gemaakt en deze is nú te vinden op eefsfood.nl✨ (link in bio). Je vind er meer dan 12 tips!
⠀⠀⠀
Ik weet zeker dat het helpt bij het vinden van een goed kado of je te laten inspireren voor je eigen verlanglijstje📝
⠀⠀⠀
Extra tip; geef aandacht aan het inpakken, dat vind ik zelf het allerleukst🤩
⠀⠀⠀
Heb jij zelf nog een aanvulling op de lijst? Deel dit vooral hieronder, daar hebben we allemaal iets aan👇🏻
⠀⠀⠀
Sla de Reel vooral op als je ‘m leuk vindt✅ Is weer heel iets anders dan ik normaal doe.
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #kadotips #foodie #inpakken #feestdagen #kerstkado #foodietips #kado #cadeau
CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥 ⠀⠀⠀ Dit CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥
⠀⠀⠀
Dit is echt goddelijk én hartstikke vega (makkelijk vegan te maken)🌱 Ik ga hier vannacht van dromen, zó goed!🥰 Ook maken? Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Voor 3 stuks:
➡️3 kleine wraps
➡️150 gram oesterzwammen, in reepjes
➡️2 snack komkommers, in reepjes
➡️3 plukjes taugé, ongeveer 50 gram
➡️1/4 rode ui, in halve ringen
➡️1,5 el (vegan) mayonaise
➡️1,5 el sriracha
➡️Kleine el hoisin
➡️Schepje (geroosterde) sesamzaadjes
➡️Grof gehakte peterselie
➡️Zonnebloemolie om in te bakken
➡️1 el maizena
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️1/2 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl five spices poeder
⠀⠀⠀
Scheur de oesterzwammen in reepjes en hussel hier de maizena en specerijen doorheen.
⠀⠀⠀
Verhit een dikke laag olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui en komkommer.
⠀⠀⠀
Bak de oesterzwammen bruin en krokant en een paar minuten. Laat uitlekken op wat keukenpapier en meng dan met de hoisin en sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
Bouw de wraps op, maak af met mayo, sriracha & peterselie. Aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Echt; ga dit maken en sla ‘m op voor later✅ Bedank me later😋
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #wraps #oesterzwammen #tauge #komkommer #rodeui #sticky #crispy #sriracha
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!