[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Yeah! Lekkere en eenvoudige koekjes. Misschien komen ze je bekend voor, dat kan! Voor de mensen die het echt niet aandurven of gewoon geen zin hebben om macarons te maken. Heb ik nu de overheerlijke passievrucht vrucht ganache tussen twee koekjes gestopt. Het resulteerde in deze eenvoudige zandkoekjes met passievrucht vulling.
Nu zijn de koekjes heel lekker maar deze vulling is toch echt het lekkerst in macarons haha. Of in de dit taartje. Maar die keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Veel bak plezier!
Het recept!
Dit heb je nodig voor ongeveer 22 koekjes:
Deeg:
200 gram patentbloem
150 gram roomboter, koud in blokjes
80 gram witte basterdsuiker
40 gram kristalsuiker
1 eidooier
rasp van 1 limoen
mespuntje zout
Vulling:
Dit recept voor passievruchten ganache
Nog meer nodig:
Standmixer + vlinder
bakplaat
2 velletjes bakpapier
ronde koekjes steker van 4 cm doornee
spuitzak
steelpan
siliconen spartel
deegroller
Zo maak je het!
Maak allereerst de ganache, dit kun je al een dag van tevoren doen maar ook een paar uur. Zoals je kunt lezen in het recept gebruik ik hiervoor diepvries passievrucht. De ene keer is het iets natter dan de andere keer. Dat heb je natuurlijk ook wanneer je verse passievrucht gebruikt. Ik heb het recept al meerdere keren met succes gemaakt. Maar vandaag viel de ganache wat dik uit.
Op zich is dat geen probleem. Ik heb het pannetje weer even kort (20 sec) terug op het vuur gezet. Deze warmte er goed doorheen geroerd en dit heb ik nog eens herhaald. Toen was het een top dikte om op de koekjes te spuiten. Eenmaal in de koelkast wordt het weer super stevig.
Maak dan het deeg door de koekjes. Roer de koude blokjes boter kort, voeg dan beide soorten suiker, het limoenrasp en het zout toe. Als dit 1 geheel is voeg je het eidooier toe samen de bloem.
Roer dit tot er een deeg ontstaan. Maak er een bal van en druk deze plat. Doe er folie omheen en leg het deeg voor 20-30 minuten in de koelkast.
Het afbakken
Verwarm dan de oven voor op 175 graden convectie stand. Zet een bakplaat met aan bakpapiertje klaar.
Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm. Steek de koekjes uit. Alles past net niet op 1 bakplaat. Je zal dus twee keer moeten bakken, tenzij je een half recept gebruikt.
De koekjes zetten amper uit dus je kunt ze best wel in de buurt van elkaar leggen. Bak ze gaar en goudbruin in ongeveer 14 minuten. Wanneer ze helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen met een dun laagje ganache. Eet smakelijk!!
*Het voordeel is dat de ganache niet per se in de koelkast hoeft. Je kunt deze koekjes dus heel goed trakteren!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze eenvoudige zandkoekjes met passievrucht vulling binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]