• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Koekjes No bake Recepten

No bake haver shortbread met een vleugje koffie

Eefje
6 reacties
7 april 2021
No bake haver shortbread met een vleugje koffie

No bake haver shortbread met een vleugje koffie

Jahoor, ik ga gewoon door met shortbread recepten delen. Ik ben er dol op, jullie ook, dus waarom niet?! Dit keer een variantie waar geen oven voor nodig is. Handig toch?! Deze no bake haver shortbread met een vleugje koffie zou je praktisch gezien nog kunnen maken op de camping met alleen één gas pitje. 

Ik heb het mij extreem makkelijk gemaakt door kant en klare koekjes te gebruiken. Gewoon van die simpele havermout koeken uit een rol. De één vind het saai. De ander, zoals ik, eet zonder moeite zo’n rol weg bij een paar koppen thee. Heerlijk vind ik ze! 

No bake haver shortbread met een vleugje koffie

Ik zie weleens voorbij komen dat mensen balen van de kruimelige bodem, maar dat is letterlijk wat shortbread betekent. Kort brood = kruimelig deeg. Zo ook in dit recept. De bodem kruimelt! Als je dit iets minder wil zou ik nog extra roomboter toevoegen. Twee dadels zouden ook kunnen maar dan wordt het geheel zoeter dus dat zou ik niet zo snel doen. Ook heb ik voor het eerst de shortbread afgemaakt met witte chocolade. Omdat de vulling ook zoet is heb ik de bodem iets minder zoet proberen te maken. Daarom ook de extra havermout. Leef je uit en gebruik wat jou het lekkerst lijkt! De smaak van de bodem zal je wel minder goed proeven wanneer je melk of pure chocolade gebruikt.

No bake haver shortbread met een vleugje koffie

Het recept!

Dit heb je nodig:

Bodem:
250 gram havermout koekjes
80 gram roomboter, gesmolten
20 gram havermout
1,5 tl Ceylon kaneel
1 zakje oploskoffie poeder 
mespuntje zout

Vulling:
1 blikje gecondenseerde melk
50 gram roomboter
30 gram bruine basterdsuiker 
1 tl vanillepasta

Topping:
140 gram witte chocolade
20 gram pure chocolade 

Nog meer nodig:
steelpan
siliconen spatel, ik gebruik graag deze (affiliate)
bakrand vierkant van 18 x 18, het liefst zonder bodem dus. Je kunt ook altijd een ronde losse rand van een springvorm gebruiken.
klein paletmes, het liefst met knik
bakpapier
snijplank of kleine bakplaat
boterhamzakje
satéprikker
keukenmachine

No bake haver shortbread met een vleugje koffie

Zo maak je het!

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Bekleed ook de randen met bakpapier. Je kunt dit laten plakken door een beetje zonnebloemolie te gebruiken. 

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Maal tot je plakkerige kruimels hebt. Stort dit in de vorm en verdeel gelijkmatig. Druk vervolgens goed aan! 

Doe dan alle ingrediënten voor de vulling in een steelpan. Zet op laag vuur en begin al snel met continue roeren. In het begin kun je het vuur wel iets hoger zetten. Als het bijna kookt zet je het vuur weer laag (ik bereid dit meestal op mijn grootste pit). 

Blijven roeren want het kan snel aanbranden. Soms ontstaan er wat klontjes. Dit is niet erg, zolang ze maar niet zwart of donkerbruin zijn haha.

Op een geven moment laat de karamel los van de pan. Klinkt misschien gek maar als je het ziet weet je wat ik bedoel. Roer dan nog ongeveer een minuut door.

Giet de karamel dan op de koekbodem. Strijk zo snel mogelijk glad met een paletmes. Het wordt snel dikker, daarom moet je snel werken. 

Ongeveer 10 minuten daarna strooi je de witte chocolade druppels eroverheen. Wacht dan 10-15 minuten. De chocolade is dan gesmolten van de warmte uit de karamel. Strijk ook de witte chocolade uit.

Smelt dat een klein beetje pure chocolade. Doe dit vervolgens in een boterham zakje. Knip een klein puntje af en swirl dit heen en weer over de witte chocolade. Haal daarna een satéprikker erdoorheen. 

Leg dan een theedoek op het aanrecht en tik hier de bakplaat op. Zo wordt de chocolade laag mooi egaal en ontsnapt er mogelijk nog wat lucht. 

Zet het geheel voor minimaal 4 uur in de koelkast. Strak snijden? Verhit een groot koksmes onder de kraan. Droog deze af en laat deze met een beetje geduld door de chocolade laag heen zakje voordat je echt doorsnijd. Zo krijg je super strakke blokjes. Ik sneed ze zelf in 9 stukken maar je kunt er ook met gemak 18 reepjes van snijden. Of wel anders vorm dan ook. Driehoeken zijn ook leuk!

*Je kunt hem ook een hele nacht laten staan om op te stijven, dus je hebt niet per se een koelkast nodig. 

*Bewaren kan buiten de koeling voor makkelijk een week.

*Hou je niet van koffie? Dan laat je dat lekker weg!

Close up

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze no bake haver shortbread met een vleugje koffie binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

No bake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Trudy

    7 april 2021 20:37

    De koffie staat niet tussen de ingrediënten 😉
    Lijkt me een heerlijk recept! (zonder koffie, want dat lust ik niet 😉 )

    Beantwoord
    1. Trudy

      7 april 2021 20:38

      Sorry, dit heb ik niet geschreven! 🙈🙈
      Heb een nieuwe bril nodig… 🥸

      Beantwoord
      1. Eefje

        8 april 2021 01:20

        haha geen probleem! 🙂

        Beantwoord
  2. Trudy

    7 april 2021 20:37

    De koffie staat niet tussen de ingrediënten 😉
    Lijkt me een heerlijk recept! (zonder koffie, want dat lust ik niet 😉 )

    Beantwoord
  3. Louise

    24 december 2021 16:48

    Hi Eef,

    Eindelijk heb ik dan je recept gemaakt, of ja geprobeerd…
    Maar de witte choco druppels smelten niet?!
    What did I do wrong?
    Beter nog, hoe kan ik dit nog oplossen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 december 2021 00:11

      Ohh nee! Hoeveel tijd zat er tussen de karamel uitstrijken en de chocolade erop strooien? Wellicht heb je hele slechte kwaliteit (of oude) witte chocolade, dat wil weleens niet tot moeilijk smelten. Je kunt het even voor een paar minuten terug in de oven zetten op 60 graden ongeveer. Goed in de gaten houden dan.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Yoghurtcakejes met lemon curd en meringue

volgend bericht

Sushibowl met groene groentes en tonijn

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord