Volgens mij zijn dit soort lolly’s echt booming op dit moment. Tot vandaag had ik er nog nooit één gegeten en het leek mij vooral heel leuk om eens te maken. Ik bestelde een geschikte vorm en gebruikte mijn favoriete koek recept als basis. Heel tof vond ik het om deze frambozen limoen cookiedough lolly’s te maken.
Ik hoop dat jij er ook plezier aan beleefd en ze natuurlijk met veel plezier opeet. Voor Instagram maakte ik ook een Reel van de making of. Als je er dus beeld bij wil zien moet je eventjes hier klikken!
Dit heb je nodig voor 4 stuks:
Vulling:
40 gram bloem
30 gram kristalsuiker
30 gram roomboter
20 gram amandelmeel
15 gram gepasteuriseerd eiwit
5 gram gevriesdroogde frambozen
rasp van 1/4de limoen
mespuntje zout
mespuntje vanillepasta
Topping:
200 gram witte chocolade, je houdt over
roze kleurstof, ik gebruikte die van colour mill (deze pakt goed op chocolade)
bijpassende sprinkels + gevriesdroogde frambozen
Nog meer nodig:
een siliconen ijsvorm + stokjes, ik gebruikte deze: Bakvorm siliconen Maat S (affilatie link)
een smal glas waar ze wel in de breedte inpassen
een kommetje om chocolade in te smelten
boterhamzakje
keukenmachine
Microplane rasp (affilatie link)
velletje bakpapier
Zo maak je het!
Totale tijd 3,5-4 uur
Doe eerst alle ingrediënten (behalve de frambozen) voor het deeg in de keukenmachine. Meng deze kort tot je een deeg hebt. Voeg dan de frambozen toe en kneed deze er met de hand doorheen heen of héél kort met de puls knop.
Verdeel het deeg in vieren en verdeel dit weer in de vormpjes. Zo strak mogelijk. Doe dan de stokjes erin en zorg nog eens dat de randen mooi strak zijn. Zet dit voor een uur in de vriezer.
Decoratie
Een kwartier voordat het uur om is kun je de chocolade gaan smelten. Breng deze op kleur naar keuze en giet dit in het glas.
Haal de ‘ijsjes’ uit de vorm en dip deze dan 1 voor 1 in de chocolade. Schraap de onderkant heel ligt langs de rand van het glas en leg ze op een snijplank met een velletje bakpapier erop.
Neem dan nog wat van de overgebleven chocolade en kleur dit iets donkerder. Doe dit in een boterham zakje. Knip een klein puntje af en swirl dit er heen en weer overheen.
Zorg wel dat je de sprinkels klaar hebt staan. Door het koude deeg stolt de chocolade heel snel. Dus decoreer de lolly’s echt direct. Leg ze dan terug in de koelkast voor een uurtje of twee. Dan zijn ze perfect koud en heeft de chocolade een lekkere knak en het deeg een goede bite.
Méga leuk om dit te trakteren of te maken voor bij een high tea.
Ik ga ze snel eens maken met een hazelnoot-koffie deeg denk ik. Mocht dat meer je smaak zijn kun je dit natuurlijk ook maken. Dip ze dan in bijvoorbeeld melk- of pure chocolade. Je kunt het vullen met allerlei lekkers. Wat dat betreft is dit ook vooral als inspiratie. Veel plezier met maken!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze frambozen limoen cookiedough lolly’s binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!