• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Koekjes No bake Recepten

Macarons met passievrucht ganache

Eefje
8 reacties
17 februari 2021
Macarons met passievrucht ganache

Macarons met passievrucht ganache

Macarons, wat zal ik ervan zeggen.. Jaren geleden deed ik een laatste poging en gooide ik (dacht ik toen) definitief de handdoek in de ring. Ze lukte niet en de wil om het wel voor elkaar te krijgen was niet heel groot. Een aantal weken terug kreeg ik een paar keer de vraag of ik ze wel kán maken? Allemaal naar aanleiding van een Heel Holland Bakt aflevering. Hoe dat allemaal verliep + dit macarons met passievrucht ganache recept ga ik nu met je delen!

Macarons met passievrucht ganache

Ergens begon het toch wel te kriebelen. Hoe moeilijk kan het nou eigenlijk zijn? Er zijn zoveel kleine dingen van invloed waardoor ze niet perfect (kunnen) worden. Ik besloot op zoek te gaan en kwam uit bij het recept van Demi. Zij heeft een prachtige website genaamd suikerjunkie.nl (sowieso een volgtip). Ik klikte op haar basisrecept en bekeek vervolgens het begeleidende filmpje dat op YouTube staat. Dat ik dit ook moet kunnen was me gelijk duidelijk.

Macarons met passievrucht ganache
Eerste poging

De dag daarna ging ik van start. Ik deelde een uitgebreid verslag via mijn Instagram stories. Inclusief mezelf als een kind zo blij voor de oven toe ik zag dat ze gingen lukken. De macarons hadden een voetje en ze zagen er heel mooi uit. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een gat in de lucht sprong om zo iets kleins haha. Een week daarop maakte ik ze opnieuw. De vulling van deze poging was echter geweldig. Jullie enthousiasme was grootst en dat ik ook 1 van de redenen dat ik het vandaag zo uitwerk. Namelijk; een passievrucht ganache. Dat smaakte echt heel er naar meer.

koffie pecan
Derde poging met pecannoten

Twee weken laten maakte in macarons met gemalen pecannoten ipv amandelen. Het leek allemaal goed te gaan maar de voetjes groeide zo uit de klauwen dat ze niet zo mooi eindigde. Ik maakte ook een vulling die wel lekker was maar veel te stevig en machtig. Je proefde dus niets meer van de macaron zelf. Ik heb er met plezier van gegeten maar het was geen echt groot succes vond ik.

hapje eruit

Dit heb je nodig:

Hét recept en bijbehorende video van suikerjunkie.nl 

Vulling:

220 gram witte chocolade 
100 gram diepvries passievrucht (6 blokjes)
30 ml slagroom 
1 tl vanillepasta 
kleurstof gel (optioneel)

Macarons met passievrucht ganache

Zo maak je het!

De eerste 2 keer maakte ik het recept zoals beschreven bij Demi. Dit gaat helemaal goed maar ik vind het persoonlijk prettig om het recept dubbel te maken. Dit werkt simpelweg prettiger omdat je iets meer om handen hebt. Ik heb deze macarons geen kleur gegeven dus ze zijn helemaal naturel.

Ik kan ook aanraden om in ieder geval de vulling een dag van tevoren te maken. Dan heeft de ganache net wat meer stevigheid.

Doe de passievrucht in een steelpan en breng dit aan de kook met de slagroom en vanillepasta. Zet het vuur dan uit en voeg de witte chocolade toe. Laat 5 minuutjes staan en begin dan pas met roeren. De warmte is in de chocolade getrokken en dus gesmolten. 

Roer goed en even flink door tot het een mooie glimmende vulling is. Zet deze dan in de koelkast tot gebruik. Heb je het toch op dezelfde dag nodig? Roer dan elk kwartier goed door en maak mogelijk gebruik van een vriezer om sneller te kunnen koelen. Zelf heb ik nog een heel klein beetje perzik kleur kleurstof gel toegevoegd.

Het recept van deze vulling is ongeveer genoeg voor 1 x het recept waar ik naar verwijs. 

Zelf bak ik de macarons 15-16 minuten op 155 graden hete lucht.

Ben je anti pitjes? Haal dan het passievrucht/slagroom mengsel door een bolzeef voordat je de witte chocolade erbij doet. 

Leestip!

Ben je benieuwd naar mijn favoriete hulpjes in de keuken? Check dan dit artikel! Hierin vind je bijvoorbeeld een thermometer die je perfect kunt gebruiken bij het maken van deze macarons.

staand close up

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze macarons met passievrucht ganache gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

No bake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
8 reacties
  1. Roos

    30 maart 2021 16:25

    Hoi Eef!
    Bedankt voor dit handige recept. Als ik de passievruchtvulling wil maken met Boiron passievrucht puree ipv de blokjes, heb ik dan ook 100 gram nodig? of is deze puree meer geconcentreerd dan de diepvries blokjes dat jij weet toevallig?
    Groetjes, Roos

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 maart 2021 23:53

      Hi Roos, dat durf ik niet te zeggen. Ik denk dat je het best 1 op 1 kunt vervangen maar zeker weten doe ik het niet. Ook voor de uiteindelijke dikte.

      Beantwoord
  2. Laura

    2 april 2021 22:08

    Vraagje, kan je ook vanille aroma gebruiken ipv pasta?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 april 2021 23:24

      Even op de groene tekst ‘vanillepasta’ klikken voor dat soort info 🙂

      Beantwoord
  3. Lisette

    12 mei 2021 20:10

    Hoi! Zou ik de ganache ook kunnen invriezen? En hoe lang is hij in de koelkast houdbaar?
    Vandaag eerste poging ooit gedaan met ganache en macarons!
    Morgen post ik ze op insta dus dan kun je ze zien! Zeker niet perfect maar mooi voor de eerste x ooit!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 mei 2021 21:33

      Hi Lisette, ik heb geen ervaring met het invriezen. Maar volgens mij kan het wel. Ik heb het in de koelkast zeker 2 weken goed gehouden 🙂

      Beantwoord
  4. Isabell

    26 juli 2021 20:27

    Hoi! Zou je deze ganache denk je ook kunnen gebruiken om er kleine taartjes met meringue mee te maken (dus ipv lemon curd in lemon meringue taartjes)? 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juli 2021 13:08

      Ja hoor, daar lijkt het mij heel geschikt voor 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Speculoos kaneel rolls met glazuur

volgend bericht

Frambozen limoen cookiedough lolly’s

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord