• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

10 x onmisbaar in mijn keuken

Eefje
4 reacties
11 februari 2021
10 x onmisbaar in mijn keuken

Dag leuke mensen! In dit artikel ga ik, je raadt het al, met je delen welke 10 dingen er in mijn keuken echt onmisbaar zijn. Ik heb al meerdere blogs met tips en favorieten. Maar met deze 10 dingen kan ik erg moeilijk zonder. Ik hoop dat er een gouden tip voor jezelf bij zit. Of dat het misschien als leuke kado inspiratie kan dienen voor je kookgekke nichtje, buurjongen of tante. Komt ie: 10 x onmisbaar in mijn keuken.

10 x onmisbaar in mijn keuken

Wat en waarom?

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet één van deze keukenhulpjes gebruik. Daarom 10 x onmisbaar in mijn keuken. Als je mij volgt op Instagram dan herken je denk ik alles wel. Ik laat het namelijk regelmatig voorbij komen in mijn stories, simpelweg omdat ik het zo vaak gebruik. Ik vertel niet alleen welk keukengerei ik fijn vind maar ook specifiek waarom. Het is heel divers. De ene favoriet heb je voor een paar euro en de andere voor een paar honderd. Verder zit alles er tussenin.

Affiliatie links

Affiliatie wattes? Dat dacht ik ook ooit. Inmiddels weet al tijden wat dat zijn, maar ik heb er nog nooit eerder iets mee gedaan. Er komen wat technische dingen bij kijken en dat betekent in mijn geval dat het minimaal een drie jaren plan is. Ben alles behalve handig daarmee. Even een korte uitleg! Het is een speciale link die ik aanmaak en kan gebruiken in mijn artikelen. Als jij via die link een aankoop doet ontvang ik een kleine commissie. Zonder dat jij extra betaald. Een perfecte manier om je favoriete blogger en/of Instagrammer een beetje mee te steunen. 

Gisteren had ik dus ein-de-lijk de zin en motivatie om erin te duiken. En daar heb ik gelijk dankbaar gebruik van gemaakt. Ik wilde het heel graag gelijk uitproberen en toepassen en bedacht daarom het idee voor 10 x onmisbaar in mijn keuken. Het is dus een experiment en daar neem ik jou graag in mee. 

Je snapt dus dat bij alle favorieten een link staat vermeld. Het is de tekst in het groen. In dit geval linkt het allemaal naar Bol.com. Koop alleen als je iets nodig hebt. En als je dat dan doet zou ik het super fijn vinden als je dat via één van de linkjes doet. Thanks <3

Enthousiast

Gezien dit mijn favorieten zijn kun je je alvast schrap zitten voor een berg enthousiasme! Spoiler; er staat geen goed koksmes in het lijstje. Maar dat vind ik niet eens het noemen waard dat is natuurlijk standaard uitrusting als je van koken houdt! Veel lees plezier! Staat jouw favoriet er niet tussen? Zet hem vooral in de reacties onder dit artikel.

Scherpe kartelmesjes 

kartel mesjes

Deze Victorinox messen hebben serieus mij leven veranderd. Ze zijn zó scherp! Ik gebruik ze echt elke dag. In de kookwinkel waar ik een tijd heb gewerkt leerde ik ze kennen en wil ik nooit meer anders. Het liefst gebruik ik ze voor tomaten en (stok)brood. Ondanks de kartels kun je er ook heel fijn een uitje mee snipperen. Er zijn ook mesjes zonder kartel. Ik heb ze in verschillende maten en dit Victorinox Swiss Classic Keukenset – 4-delig – Zwart setje kan ik echt méga aanraden!

Handmixer

handmixer

Naast al het apparatuur dat ik heb gebruik ik altijd nog heel erg graag een handmixer! Tot twee maanden geleden had ik er eentje waarmee ik al vanaf mijn 17de stond te mixer. Één van de gardes ging stuk. Ik kocht niet gelijk een nieuwe maar ik keek het heel even aan tot duidelijk was dat ik er echt eentje nodig had. Ik kocht deze Black en Decker 500 watt handmixer. Waar ik hem vooral op uitkoos was de kleur en de prijs. Ik vind hem heel fijn werken en hij heeft veel power! Ik bestelde hem onlangs voor ongeveer 35 euro. Gek genoeg kan ik hem online nu alleen nog maar flink duurder en op andere websites vinden. Had ik een gelukje? 

Siliconen spatels

spatels

Ik heb een handje vol en er liggen er altijd wel een paar in de vaatwasser. Voor al mijn zoete baksels gebruik ik áltijd een siliconen spatel. Soms ook tijdens het koken. Het werkt prettig en netjes en ze zijn zo snel schoon als je ze even onder de hete kraan houdt. Ik heb verschillende merken en daarvan dan weer niet specifiek 1 favoriet. Wel heb ik vette voorkeur voor spatels die helemaal bestaan uit siliconen. Deze Brabantia Tasty+ Spatel plus Schraper – siliconen – Fir Green is as we speak onderweg om aan mijn collectie toe te voegen. Verliefd op de kleur!

Thermometer 

thermometer

Deze heb ik volgens mij een jaar of 8 geleden voor mijn verjaardag gekregen. De eerste paar jaren lag hij maar in de keukenla maar afgelopen jaren gebruik ik deze héél regelmatig. Zoals jullie weten ben ik dol op meringue en maak ik dit ook vaak. De bereiding is met suikersiroop en deze moet een bepaalde temperatuur hebben. Daar vind ik deze thermometer perfect voor. Amper opties. Gewoon aan en uit en een schermpje die de temperatuur weergeeft. Deze Digitale Keuken Thermometer – van -50° tot 300° is niet 1 op 1 hetzelfde maar het scheelt niet veel!

Microplane rasp

raspen

Als je hier eenmaal mee geraspt hebt wil je niets anders meer! Een jaar of 6 geleden kreeg ik er eentje en het was liefde op het eerste gezicht. Als je er nog geen één hebt raadt ik je de ‘fijnste’ aan. Deze kun je gebruiken voor chocolade, parmezaan en citrus. Voor dat laatste gebruik ik hem bijna altijd. Vorig jaar heb ik er eentje bijgekocht. Deze is wat grover en gebruik ik voornamelijk voor kaas. En soms ook om even snel een appel te raspen of voor wat grovere stukjes chocolade. Ze bestaan in verschillende modellen en met andere handvatten. Die houden met net iets meer grip vast dan die ik heb. Ik zou je deze Microplane 45004 Gourmet Series Rasp – Fijne Rasp – RVS heel erg aan willen raden!

Spuitzakken 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Er gaat geen week voorbij dat ik er niet eentje heb gebruikt. Ik heb al veel verschillende geprobeerd. Hoewel herbruikbare spuitzakken een duurzamere keus zouden zijn ga ik altijd voor wegwerp. Dit komt puur en alleen omdat ik herbruikbare zakken echt verschrikkelijk stug vind en ze werken totaal niet prettig. Sinds aan aantal jaar zijn die van One Way mijn absolute favoriet! Ik koop ze voornamelijk bij Sligro op rol van 100. Ik kan me voorstellen dat dat een beetje te gortig is als je een hobby bakker bent. Je kunt ze ook in kleinere hoeveelheden kopen. Ik vind ze prettig omdat ze een lekkere grip hebben en persoonlijk vind ik het ook heel fijn om grote spuitzakken te gebruiken. Deze One Way Comfort Green Spuitzak – 530×280 mm – rol 12 stuks bijvoorbeeld. Let in ieder geval goed op de maat. Ze bestaan ook kleiner!

Magimix 4200XL

10 x onmisbaar in mijn keuken

Deze machine is echt top! In de tijd dat ik bij een keukenwinkel werkte kwam ik in aanraking met Magimix. Het merk ken ik wel maar daar was dan ook alles mee gezegd. Ik heb ze verkocht en met de vertegenwoordigers gesproken. Ik heb klanten geholpen die een 30 jaar oude Magimix machine meenamen naar de omdat ze een nieuwe kom wilde bestellen (en hem dus dagelijks nog gebruikte). Kon gewoon! Dat geeft wel aan dat ze bij Magimix continue waarde hechten aan het zo lang mogelijk gebruiken van deze machine.

Ik wilde eerst een 3200XL (kleiner) maar mijn bazin zei; denk aan later als je mogelijk een gezin krijgt en in mijn geval ook als ik er dingen groots mee ging produceren. Ik ben blij dat ik heb geluisterd en een 4200XL heb gekocht toen. Er bestaat ook nog een 5200XL voor al je helemaal los wil. Maar ik raad de Magimix Cuisine Systeme 4200 XL – Foodprocessor – Zwart aan! Ik gebruik hem bovenal om te puren en malen en soms maak ik er ook koekdeeg in. Maar deze machine heeft nog zoveel meer opties.

Acetaat folie 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Dit gebruik ik iets minder vaak maar als ik een no bake taart maak gebruik ik altijd acetaat folie. Waarom? Heel simpel. Het houdt je springvorm schoon en het zorgt voor een strakke taart. Er zijn verschillende hoogtes maar deze FunCakes Acetaat Folie Rol -5,5 cm hoog- kun je 9 van de 10 keer goed gebruiken.

Weegschaal 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Er gaat ook geen dag voorbij dat ik geen weegschaal gebruik. Ook bij een weegschaal vind ik het prettig; hoe minder functies hoe beter. En ik heb er het liefst eentje met knoppen ipv touch. Degene die ik nu gebruik zit daartussen in. Maar sta regelmatig met vieze vingers op de Tare knop te drukken. Met touch is wel gebleken dat dit niet zo lekker gaat. Ik gebruik er nu eentje van Tristar die fijn werkt, maar hiervoor heb ik zeker 5 jaar fulltime plezier gehad van deze Digitale Keuken Weegschaal. 

Maatlepels

10 x onmisbaar in mijn keuken

Tot een jaar geleden deed ik dat altijd allemaal op gevoel. In mijn recepten beschreef ik wel met theelepels en eetlepels. Maar ik besloot toch een maatlepel setje te kopen. Ik schrok best wel hoeveel verschil er zat in mijn ‘uit mijn hoofd’ theelepel en de theelepel van het setje. Sindsdien gebruik ik dus altijd de maatlepels. Waar ik het eerst een beetje onzinnig vond vind ik het nu dus heel nuttig. Ik heb twee setjes waar van eentje deze Kitchen Basics Maatlepels – RVS Roestvrijstaal – set a 4 lepels is. Minus 1 lepel dus, maar die kleinste gebruik je echt voor precies niks, dus daar mis je niks aan!

10 x onmisbaar in mijn keuken

Dit waren ze! Wil je mijn 10 x onmisbaar in mijn keuken artikel opslaan? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pinterest pin

Mocht je het gemist hebben, wat ik mij niet kan voorstellen. Dit artikel bevat affiliatie links!

Liefs,
Eefje 

Diverse blogs favorieten keukengerei Tips
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Dewi

    11 februari 2021 19:25

    Hoi Eef,
    Wat een fijn artikel komt op een heel goed moment. Mijn dochter die erg van bakken houdt worstelde dit weekend weg met de spuitzak die ik in huis had. Ik ga deze dus zeker voor haar bestellen! Ik wilde ook graag de thermometer bestellen maar dat linkje werkt bij mij niet en met je beschrijving krijg ik bij bol.com een heleboel thermometers. Zou je mij de links alsnog kunnen sturen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 februari 2021 22:01

      Hi Dewi,

      Wat leuk! Was mijn fout, inmiddels staat de juiste link eronder.

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  2. Olivia

    12 maart 2021 18:22

    Hee Eef!
    Kei grappig haha, ik was eigenlijk echt aan het wachten dit artikel omdat ik vandaag een keukenmachine kreeg haha. Ik had zelf al onderzoek gedaan en kwam op de Magimix 4200XL uit. Heb deze dan gekocht deze ochtend… nou toevallig dat jij deze dus ook gebruikt! Ben ik toch 100% zeker dat ik de juiste keuze gemaakt heb.
    Zwart is ook wel erg mooi! Ik heb de Chrome.

    Veel liefs,
    Bedankt voor je altijd zo enthousiaste content 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 maart 2021 13:46

      Hi Olivia, wat super leuk om te lezen. Je hebt zeker de beste keuze gemaakt. Veel plezier ermee, je zal snel niet zonder kunnen haha. Lieve groetjes!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

volgend bericht

Speculoos kaneel rolls met glazuur

meest gelezen
36.905x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.532x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.705x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.807x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord