• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
No bake Recepten Taart

Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen

Eefje
2 reacties
25 januari 2021
Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen

Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen

Het was weer eens zover. Ik wilde een lekker taartje maken zonder daar nog boodschappen voor te hoeven doen. Ik nam een duik in mijn koel- en voorraadkast en daar is dit heerlijk frisse yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen uitgekomen. 

Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen

Helemaal door freestyle ontstaan en er is geen recept aan te pas gekomen. Toch blij met dat beetje ervaring dat ik heb haha! Ik vond het boven verwachting lekker. Ben benieuwd of jij hem ook gaat maken! Hier is in ieder geval het recept!

Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen

Dit heb je nodig:

Bodem:
100 gram knapperige creusli (naar keuze)
100 gram digestive koekjes
65 gram roomboter 
30 gram havermout 
20 gram geroosterde kokosrasp
1 grote zachte medjool dadel, zonder pit

Vulling:
300 ml slagroom
250 gram 2% vet Griekse yoghurt 
70 gram kristalsuiker 
rasp van een kleine citroen 
1,5 tl vanille extract of pasta 
2 blaadjes gelatine 

Topping:
250 gram diepvries frambozen, 1 doosje 
50 gram suiker
2 blaadjes gelatine 

Nog meer nodig:

springvorm van 18 cm 
velletje bakpapier 
acetaatfolie (optioneel)
handmixer 
steelpan
siliconen spatel
rasp

close up

Zo maak je het!

Prep eerst de springvorm met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Zet 2 blaadjes gelatine te weken in koud water. 

Smelt dan de roomboter in een steelpan. Ondertussen maal je alle overige bodem ingrediënten fijn in de keukenmachine. 

Giet dan de gesmolten boter erbij. Meng goed en stort de kruimels dan op de bodem van de springvorm. Druk dit egaal en strak aan en zet vervolgens in de koelkast.

Meng de yoghurt met de suiker, citroenrasp en vanille. Laat het dan even staan en roer nog een keer. Het is de bedoeling dat je dan geen suikerkristallen meer ziet. 

Klop de slagrom stijf. Schep dan een eetlepel van het yoghurt mengsel in een kleien steelpan. Voeg hier ook een eetlepel water aan toe. Breng dit tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Doe hier dan de gelatine blaadjes in en roer tot ze zijn opgelost.

Schep de helft van de slagroom bij het yoghurtmengsel. Spatel dit op een laag tempo door elkaar heen. Je wil zoveel mogelijk lucht behouden. Voeg dan de tweede helft van de slagroom toe en herhaal dit. Als dit goed gemengd is giet je al roerend het gelatine mengsel erbij. Meng dit wederom ook goed, dat is belangrijk!

Giet het mengsel in de vorm en strijk egaal aan de bovenkant! Zet voor zeker twee uur in de koelkast. 

Haal dan de frambozen uit de vriezer en doe hiervan een derde in een steelpan en het andere deel in een schaaltje. Laat dit zo’n twee uur ontdooien. Je kunt ook alvast de gelatine te weken zetten maar dit kan ook later (als het maar 30 minuten staat te weken voor je het gebruikt). 

Verhit de frambozen in een steelpan. Prak ze fijn zodat er lekker veel sap loskomt. Eenmaal heet zet je het vuur uit. Voeg dan de suiker toe gevolgde door de gelatine. Roer dit door elkaar en voeg dan het andere deel van de frambozen toe. Zo heb je in de topping nog lekker stukken fruit zitten. Heb je het liever glad? Prak dan alles fijn. 

Schep het mengsel op de taart verdeel het dan gelijkmatig. Zet de taart voor nog 2 uur terug in de koelkast voordat je ‘m aansnijdt. Eet smakelijk!

*Houd je niet van kokos? Vervang dit dan door havermout

*Heb je geen dadels in huis? Gebruik dan 10 gram meer roomboter 

*Voor dit recept kun je ook agar agar gebruiken. Zoek dan even een tabel op waarin verhoudingen staan.

close up hele taart

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

pinterest pin

Liefs,
Eefje

No bake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Wilma

    28 januari 2021 14:37

    Hoi Eef
    Wat een super heerlijke taart is het😋
    Alleen de mousse vulling is iets te dun, wat kan er fout gegaan zijn? Was echt leuk om te maken
    Gr Wilma

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 januari 2021 15:56

      Hi Wilma, wat fijn om te horen. Ik hou er niet van alles het te stijf is dus het gelatine gebruik zit op het randje. Misschien heb je de slagroom iets minder stijf geklopt dan ik heb gedaan. Of misschien was je yoghurt dunner. Mocht je hem nog eens maken en hem steviger willen hebben zou ik dan 3 blaadjes gelatine gebruiken.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Smeuïge red velvet cookies

volgend bericht

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

meest gelezen
36.642x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.241x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.804x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.675x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
LEMON POPPY OATS🍋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ja hoor LEMON POPPY OATS🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is een heerlijk fris en zomers ontbijtje😍 Nog een soort van gezond ook! Wat wil je nog meer?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De overnight oats kennen we allemaal wel denk ik? Nu heb ik de havermout een beetje fijngemalen vooraf waardoor het wat meer het ‘pap’ idee hebt. Ik was blij verrast met de smaak en met de structuur. Ook maken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 porties:
➡️200 ml water
➡️150 gram magere citroenkwark
➡️120 gram havermout vlokken, gemalen
➡️1 zakje vanillesuiker*
➡️1 el honing*
➡️1 el maanzaad
➡️1 el chiazaad
➡️rasp van 1 kleine citroen
➡️150 gram magere citroenkwark (als topping)
➡️6 el granola (ik gebruikte gekregen lemon poppy granola van OOT, erg lekker!)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Meng alles behalve de topping goed door elkaar en zet een nachtje van tevoren in de koelkast. Verdeel dan over twee kommetje en maak af met extra citroenkwark en de granola. Eet smakelijk! *Er bestaat vast wel één of ander suikervrije vanillesiroop, daar kun je dit prima mee vervangen als je wil👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je dit ook maken? Sla de post dan op, zo kun je het recept makkelijk terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #healthybreakfast #recept #ontbijt #havermout #overnightoats #maanzaad #citroen #kwark #havermoutpap #foodblog #foodfotografie #lemonpoppy #foodienl #summerfood
DULCE DE LECHE🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op een sm DULCE DE LECHE🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op een smeuïge laag koffiecake mét geroosterde hazelnoten en zeezout flakes. Hemels lekker! Het recept kun je vinden op eefsfood.nl✨ Zet ‘dulce’ in de zoekbalk om het makkelijk te vinden🔎 Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #koffiecake #hazelnoot #recept #foodfotografie #closeup #macrolens #dulcedeleche #foodblog #foodienl #zeezout #karamel #cake #makkelijktaartje
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord