[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Na een red velvet taart en cheesecake vond ik het de hoogst tijd voor weer een nieuw red velvet recept. Dit keer smeuïge red velvet cookies. Misschien wel mijn favoriet van de 3! Véél sneller klaar ook dan de taart en cheesecake, maar dat spreekt voor zich.
De koeken kunnen binnen 30 minuten op je aanrecht staan af te koelen. Dikke tip dus al je snel iets lekkers wilt maken! Ik was een beetje sceptisch maar eenmaal begonnen kon ik moeilijk stoppen met het eten ervan. Als je ze knettertje vers invriest zijn ze zelf nog een beetje krokant wanneer je ze op een later moment opeet.
Dit heb je nodig voor 10 koeken:
160 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram roomboter, koud in blokjes
100 gram kristalsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
25 ml karnemelk
20 gram cacaopoeder
10 gram maizena
1 eidooier
1 tl vanille extract of pasta
1/2 tl zout
1/2 tl baking soda
1 tl (appel)azijn of citroensap
1 (minimaal) echt volle tl rode kleurstof gel, ik gebruikte Red Red van Wilton
80 gram witte chocolade druppels + 30 gram extra
Nog meer nodig:
standmixer met vlinder of handmixer
bakplaat
2 velletje bakpapier
ijsschep
grote ronde eetring of koekjes steker van minimaal 10 cm doorsnee
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Draai eerst de roomboter even kort los.
Voeg dan het zout, de vanille, bruine basterdsuiker en kristalsuiker toe.
Als dit goed is gemengd voeg je de karnemelk, kleurstof en het eidooier toe. Meng dit goed door op een lage stand van de machine.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder en de maizena toe.
Terwijl dit ook weer mengt op een lage stand meng je de bakingsoda met de azijn of het citroensap. Voeg dit bruisende mengsel samen met de witte chocolade stukjes toe.
Als dit goed is gemengd is het deeg klaar. Pak de bakplaat erbij met een velletje bakpapier erop. Schep 5 gelijkmatige bollen deeg op de bakplaat. Laat er zoveel mogelijk ruimte tussen want de koeken lopen uit.
Schuif de bakplaat in de oven voor 6 minuten. Haal dan de koeken eruit en druk er nog ongeveer 6 stukjes/druppels chocolade in. Bak de koeken vervolgens nog 5 minuten.
Wanneer je ze eruit haalt zet je direct om elke koek de kookring of koek steker. Maak ronddraaiende bewegingen zodat de koek perfect rond wordt. Schuif het vel bakpapier inclusief koeken op het aanrecht om af te koelen. Herhaal nog zo’n ronde.
Na een klein uurtje zijn ze afgekoeld en zijn de randen lekker krokant. Perfecte timing om dan pas te proeven. Eet smakelijk!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil jij deze smeuïge red velvet cookies binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]