Ontbijt/Lunch

Vegan speculaas wentelteefjes van brioche

Vegan speculaas wentelteefjes van brioche

Een tijd geleden bakte ik zelf een vegan brioche! Super goed gelukt en dat recept deelde ik al eerder met je. Ik heb er toen een aantal plakken van ingevroren. Daar heb ik afgelopen week deze ónwijs lekkere vegan speculaas wentelteefjes van brioche van gemaakt.

Je kunt vegan brioche ook ongetwijfeld kopen, maar het is ook heel leuk om zelf een keertje te maken. “Gewone” brioche kun je natuurlijk ook gebruiken. Die keuze is aan jou!

Vegan speculaas wentelteefjes van brioche

Dit heb je nodig:

5 plakjes zelfgebakken (vegan) brioche brood
50 ml plantaardige melk, ik gebruikte havermelk
plantaardige boter om in te bakken en om te serveren, ik gebruikte Flora Plant
1 el pistachenoten, geroosterd in een droge pan

1,5 tl speculaaskruiden
1 tl vanille pasta
ahornsiroop, wees vooral niet te zuinig

Nog meer nodig:

koekenpan
kaasschaaf (optioneel)
spatel
vork
kleine platte schaal

Zo maak je het!

Rooster eerst de pistachenootjes in een droge koekenpan.

Meng ondertussen de plantaardige melk met speculaaskruiden en vanille in een ondiep schaaltje. Als de noten geroosterd zijn haal je ze uit de pan en hak je ze fijn. Zet de pan terug op het vuur en doe hier een klontje plantaardige boter in. 

Haal twee plakken brioche door het melk mengsel en leg deze in de hete pan die op laag tot middelhoog vuur staat. Bak de brioche plakken goudbruin in ongeveer twee minuten een elke kant. Herhaal dit ook met de andere drie plakjes.

Stapel de brioche wentelteefjes op, maak af met de pistachenootjes, een flinke scheut ahornsiroop en met behulp van een kaasschaaf kun je mooie boterkrullen maken. Eet smakelijk!

Vegan speculaas wentelteefjes van brioche

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

close up

Wil jij vegan speculaas wentelteefjes van brioche gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

 

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.