• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Brood recepten Recepten

Hartig brood (zonder kneden)

Eefje
5 reacties
11 januari 2021
Hartig brood (zonder kneden)

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Hartig brood (zonder kneden)

Ik ben nooit echt een broodbakker geweest. Ik denk ook niet dat ik dat nog ga worden. De keren dat ik er eentje bakte viel het brood eigenlijk altijd tegen. Maar ik heb onlangs deze makkelijke manier van brood bakken ontdekt. Niet zomaar een brood maar een hartig brood (zonder kneden).

Nu kreeg ik aantal maanden geleden aan LoafNest. Dit is een gietijzeren vorm om brood in te bakken. Hierdoor ben ik erachter gekomen hoe makkelijk het is om brood zonder kneden te maken. Sinds ik die vorm heb ik al meer brood gebakken dan de afgelopen 4 jaar bij elkaar. Deze vorm is niet noodzakelijk maar je hebt wel een oven proof gietijzeren pan nodig. Het liefst eentje van 22 cm doorsnee. Bij een pan van 24 cm zal je brood iets platter worden. Ga je bakken in een pan van 26 cm? Dan zou ik er een half recept bij doen voor het volume.

Hartig brood (zonder kneden)

Dit heb je nodig:

450 gram patentbloem
415 ml warm water
1 tl kristalsuiker 
1 zakje gist (7 gram)
8 gram zout

60 gram geraspte kaas
2 middelgrote uien, fijngesnipperd 
15 Kalamata olijven, in 4 ringetjes gesneden
25 gram geroosterde pijnboompitten
1 tl fijngehakte rozemarijn
1 tl paprikapoeder 
1/2 tl versgemalen peper

Nog meer nodig:

oven proof gietijzeren pan (22 cm) of een LoafNest
glazen kom
pollepel 
maatbeker 
koekenpan 
velletje bakpapier

Hartig brood (zonder kneden)

Zo maak je het!

Giet het zakje gist leeg in een glazen kom. Giet hier dan het warme water bij gevolgd door een tl suiker. Roer dit door elkaar en laat een minuutje staan. 

Voeg dan de bloem en het zout toe. Roer dit met een pollepel tot een dun deeg. Dek de kom af met een deksel of vochtige theedoek en zet de kom warm. Ik zet hem meestal naast de radiotor maar je kunt ook de gootsteen voor een deel vol laten lopen met warm water. Laat het 45 minuten rijzen.

Snijd in de tussentijd de uien en rozemarijn fijn en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 

Als het goed is, is de deeg minimaal 2 keer zoveel geworden. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Dek de schaal dan weer af en zet opnieuw 45 minuten te rijzen op een warme plek. 

Zet ook direct de oven aan op 230 graden hete lucht met de gietijzeren pan erin. Wanneer het deeg is gerezen haal je de gloeiend hete pan uit de oven. Verfrommel een velletje bakpapier (zo wordt het wat flexibeler) en doe deze in de pan (houd wel je ovenwanten aan dan). Giet/schep vervolgens het deeg in de pan. Doe de deksel erop en schuif de pan voor zeker 22 minuten in de oven. 

Na die 22 minuten haal je de deksel eraf. Bak het brood dan nog 18 minuten. Zo krijg het brood wat meer kleur. als je alleen maar bakt met deksel is deze een beetje flets. Het hartig brood (zonder kneden) is klaar!

Haal het brood gelijk uit de pan en leg af te koelen op een rooster. Súper lekker met een laagje mayonaise en verse plakken tomaat erop. Als het wat ouder is ook heel lekker om tosti’s mee te maken. Veel bakplezier!!

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Pinterest pin

Wil jij dit recept binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
5 reacties
  1. Chantal

    15 januari 2021 16:26

    Hoi Eef,

    Ik heb een gietijzeren pan (Le Creuset), maar (de dop van) de deksel is niet ovenproof. Kan ik bijv ook aluminiumfolie eroverheen doen? Wat raad jij aan?
    Dank alvast voor je reactie 👍

    Beantwoord
  2. Chantal

    15 januari 2021 17:48

    Hoi Eef, ik heb een gietijzeren pan (le Creuset), maar (de dop van) de deksel is niet ovenproof. Denk je dat ik er ook aluminiumfolie overheen kan doen? Dank alvast voor je reactie 👍

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 januari 2021 17:51

      Dat is jammer! De deksel sluit wel veel beter af en geeft extra hitte bij het begin. Je kunt het proberen met folie maar ik weet niet precies wat het gaat doen maar lekker zal het brood zeker zijn!

      Beantwoord
  3. Caroline

    2 juli 2021 09:47

    Hoi Eefje,
    Ik wilde mijn deeg in de oven laten rijzen. Maar dan kan ik niet ondertussen m’n broodbakvorm heet laten worden…..
    moet je gerezen deeg gelijk verwerken? Of kan ik het laten rijzen in de oven, daarna pas de vorm heet laten worden?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juli 2021 18:56

      Hoi Caroline,

      Het deeg rijst ook makkelijk zonder extra warmte hoor. Ik zou het dus gewoon op de warmste plek in huis zetten. Dan heb je de oven niet nodig en dus alle ruimte om de vorm goed te verhitten 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Malteser-kokos shortbread

volgend bericht

Vegan speculaas wentelteefjes van brioche

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
🎂De @eefsfoodclub deuren gaan definitief sluiten. Krijg €20,- korting met code Eefsfood20
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)

Eefje | EEFSFOOD.NL
BEN JIJ EEN DESSERT MASTER??🔥 ⠀⠀⠀ adv - D BEN JIJ EEN DESSERT MASTER??🔥
⠀⠀⠀
adv - Desserts maken vind ik écht heel leuk! Ik probeer ze zo maakbaar mogelijk te maken zodat iedereen iets aan mijn recepten heeft🙌🏻 Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet die ook nog eens heel geschikt zijn voor de kerstdagen🎄
⠀⠀⠀
Wil je er een schepje- of nouja ‘dikke schep’ bovenop doen?😍 Dan zou ik écht naar het nieuwe- en eerste seizoen van MasterChef Australië Dessert Masters gaan kijken. Vanaf morgen, 5 december elke doordeweekse dag om 19:30 op de buis. Tune in op Net5!
⠀⠀⠀
Ik ben groot fan van MasterChef Australië en dit wordt door dezelfde makers gemaakt🎥 10 van de beste pastry chefs gaan met elkaar de strijd aan👩🏻‍🍳 Ik zit zeker voor de buis!📺 Jij ook?👇🏻
⠀⠀⠀
Al deze recepten zijn op eefsfood.nl te vinden✨ Maak gebruik van de zoekbalk, dan heb je ze zo gevonden🔎
➡️Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
➡️Daim cheesecake in een glas
➡️Bladerdeeg sterren met Baileysmousse
➡️Romige speculoos ijsjes
➡️Baked Alaska met passievruchtenvulling
 ⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op? Zo heb je altijd dessert inspiratie bij de hand✅ Veel kijkplezier😃
⠀⠀⠀
In samenwerking met @net5nl 5️⃣
⠀⠀⠀
#eefsfood #desserts #DessertMasters
BEN JIJ IN CHARGE VOOR HET KERSTDESSERT?👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
DAN MOET JE NU EVEN OPLETTEN!🎄 Dit dessert is (2-3 dagen van tevoren) tot in de puntjes voor te bereiden zodat je de avond zelf precies amper moeite hoeft te doen👌🏻 Dat klinkt goed toch? Dit is voor 4 personen en je kunt het makkelijk verrekenen naar 6, 8, 10 of meer personen🎉
⠀⠀⠀ ⠀
➡️Kerstboompjes: 4 zoute stokjes, 30 gram gesmolten melkchocolade & kerstige sprinkles✨
⠀⠀⠀
➡️Dulce de leche: een blikje gecondenseerde melk 3 uur op laag vuur in ruim water laten koken. Af laten koelen, roer los en neem ruim 2 eetlepels. Doe in een spuitzak en knoop deze dicht. Maak dit minstens een dag van tevoren.
⠀⠀⠀
➡️Easy koffiemousse: klop 200 ml slagroom stijf samen met 20 gram suiker, 1-2 tl oploskoffie en een 1/2 tl vanillepasta- of extract. Doe in een spuitzak met kartel spuitmondje en sluit af met 2 clips.
⠀⠀⠀
➡️Koekkruimels: 4 speculooskoekjes verkruimelen.
⠀⠀⠀
➡️IJs: schep vooraf alvast 4 mooie bollen kaneel- of vanille-ijs. Doe dit in een bakje met velletje bakpapier op de bodem, deksel erop en terug in de vriezer. Als je lang moet reizen met je dessert? Toch even op locatie die bollen maken.
⠀⠀⠀
➡️Roer 2 el speculoos los en doe dit in een warmte bestendig zakje. Hang in een kop warm water tot het vloeibaar is. Knip een puntje af en swirl over het ijs.
⠀⠀⠀
➡️Noten: rooster een handje pecannoten en hak dit grof. 
⠀⠀⠀
Leef je heeeeelemaal uit met de opmaak van de borden, mijn favoriete deel❤️ Denk op deze manier en gebruik lekker je eigen voorkeurssmaken, je kunt ook makkelijk de fruitige kant opgaan hiermee🍓 Vragen? Stel ze vooral!
⠀⠀⠀
Funfact; dit was mijn kerstdessert van vorig jaar en toen nam ik me al voor dit jaar deze video op te nemen🎥 Is deze video nuttig voor jou? Sla ‘m dan vooral op✅
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje - #eefsfood #kerstdessert #koffie #mousse #pecannoten #dulcedeleche #preptips #speculoos #roomijs #chocolade #toetje #toetjestips
GEVULD SPECULAAS; DE ALLERLEKKERSTE🤤 ⠀⠀ adv GEVULD SPECULAAS; DE ALLERLEKKERSTE🤤
⠀⠀
adv - Zeg je december, dan zeg je gevuld speculaas! Wat ben ik dól op dit baksel. Als ik het ruik, bijvoorbeeld op de markt, moét ik het hebben😍 Rond Sinterklaasavond maak ik altijd een portie. Om blij van te worden en leuk om uit te delen🙌🏻
⠀⠀
Waar ik nog meer blij van word is dat ik deze video mag maken in samenwerking met Wüsthof! Hét messenmerk dat je in huis moet hebben🔪 Wüsthof is een Duits merk sinds 1814. Dit mes, 7” Nakiri, komt uit de Classic Ikon lijn, is vlijmscherp en ligt lekker in de hand. Check wusthof.com voor meer informatie. Dikke kadotip ook🎁
⠀⠀
DIT HEB JE NODIG VOOR 9 FLINKE STUKKEN🍪
Deeg:
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️140 gram koude roomboter
➡️140 gram donkere basterdsuiker
➡️3/4de middelgroot ei
➡️3 el koek- en speculaaskruiden
➡️1/2 tl zout
Vulling:
➡️275 gram rauwe amandelen
➡️225 gram kristalsuiker
➡️1 middelgroot ei
➡️1 tl citroenrasp
➡️3 el water
➡️1 el vanille extract
Topping:
➡️1/4 geklutst ei
➡️50 gram grof gehakte amandelen
⠀⠀
Neem een vorm of bakrand van 18x18cm en bekleed met bakpapier. Doe alle deeg ingrediënten in een kom van de standmixer. Meng dit op lage stand tot een deeg. Wikkel in folie en leg 30 minuten koud.
⠀⠀
Maak intussen de spijs door eerst de amandelen fijn te malen en daarna de andere ingrediënten toe te voegen. Deel het deeg in tweeën, bouw op met spijs ertussen. Bestrijk met ei en bestrooi met de amandelstukjes. Verwarm de oven op 180 graden convectiestand en bak gaar in 40 minuten. Laat volledig afkoelen voor je het aansnijd. Eet smakelijk❤️
⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔥
⠀⠀
#eefsfood #HolidayTraditions #Wusthof #MyWusthof #amandelspijs #gevuldspeculaas #bakrecepten #makingofreel
WITTE CHOCOLADE KOEKEN MET HAZELNOOT EN VLEUGJE KO WITTE CHOCOLADE KOEKEN MET HAZELNOOT EN VLEUGJE KOFFIE🍪
⠀⠀⠀
adv - Lekkere grote chewy koeken, wie houdt daar nou niet van?! Voor dit recept heb ik hulp ingeroepen van één van de nut selection repen van Ritter Sport; Wit Hele Hazelnoot😍 Wist je dat alle Ritter Sport chocolade wordt gemaakt van 100% gecertificeerde cacao en het Rainforest Alliance label draagt?🌱
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 6 koeken:
➡️200 gram patentbloem
➡️140 gram kristalsuiker
➡️120 gram roomboter, koud in blokjes
➡️50 gram grof gehakte hazelnoten
➡️1 middelgroot ei
➡️1 reep Ritter Sport Wit Hele Hazelnoot
➡️1 el oploskoffie
➡️2 tl maizena
➡️1/2 tl vanille extract
➡️1/2 tl zout
⠀⠀⠀
Meng (lage stand) de koude boter met het zout, vanille en de suiker tot het door elkaar zit. Voeg het ei toe, wanneer deze is opgenomen voeg je ook de patentbloem, maizena en (optioneel) oploskoffie toe.
⠀⠀⠀
Houd 6 blokjes chocolade apart, hak de rest van de reep in stukken en voeg deze toe wanneer het deeg begint te vormen. Maak nu 6 gelijke bollen van het deeg. Druk deze in de gehakte hazelnoten en zet een uurtje in de koelkast.
⠀⠀⠀
Leg het deeg ruim uit elkaar op de plaat en bak de koeken in 18-20 minuten op 190 graden hete lucht. Maak de koeken mooier rond zoals je in de video ziet. Druk er na het bakken gelijk een blokje chocolade in en laat volledig afkoelen & opstijven.
⠀⠀⠀
Tip💡Verpak in een zakje met feestelijk lintje en een lief kaartje. Leuk om tijdens feestdagen weg te geven aan vrienden & familie🥰 Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
Hopelijk heb je leuke inspiratie opgedaan met deze video. Voor meer Ritter Sport feestdageninspiratie geef ik het stokje door aan @eefkooktzo 🎄‘Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!’ Op 3 december te zien op haar account✨
⠀⠀⠀
In samenwerking met @rittersportnl 🍫 #eefsfood #rittersport #kerstrecept #nutselection #koeken #bakrecept #kerstinspiratie - @happylife_pr
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!