[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit vond ik toch weer een onwijs leuke taart om te maken! Ik heb er een soort peanutbutter jelly versie van gemaakt. Ben je daar niet zo dol op als ik? Geen probleem! Laat de pindakaas achterwege en je heb ook een heerlijk resultaat. Ik ga snel vertellen hoe je deze langwerpige biscuit taart met Oreo-roomkaascrème maakt.
Het recept
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Totale tijd: 2 uur
Dit heb je nodig:
Biscuit beslag op basis van 3 eieren. Bij de panterprint cakerol kwam daar nogal wat verwarring uit voort. Stel je hebt een biscuitmix uit de supermarkt waar 5 eieren bij moeten, reken je dat dus naar 3 eieren. De rest van het recept ook, dus in dit geval neem je 60% van het recept. Zo heb je een goede hoeveelheid. Je kunt ook zelf een biscuit maken natuurlijk. Maar voor dit soort baksels vind ik de steady stevigheid van een mix gewoon heel prettig.
125 gram echtanted cream of crème chantilly poeder
75 ml water
75 ml (kokos)melk
200 gram naturel roomkaas
130 gram (pindakaas) Oreo’s, fijngemalen
50 gram pindakaas
4 el rood fruit jam naar keuze
(eetbare) decoratie, `zoals koekjes in ster vorm, mini Oreo’s, goud poeder en mooie sprinkles
Zo maak je het!
Neem een cakeblik van 25 cm lang en bekleed deze helemaal met een laagje bakpapier. Verwarm de oven voor volgens het recept. Maak het biscuit recept volgens het recept en schep het beslag in de vorm. Bak dit gaar in 25 tot 30 minuten. Laat deze volledig afkoelen op een roostertje. Het zit op het randje van overstromen of niet. Ben je er niet gerust op? Zet er dan een bakplaat onder of gebruik een cakeblik van bijvoorbeeld 28 cm.
Maak dan de vulling. Maal eerste de Oreo’s volledig fijn. Maak dan de EC klaar door het poeder met de melk en het water te mixen op hoge stand voor een paar minuten. Roer de roomkaas samen met de pindakaas los en voeg deze schep voor schep toe op een middelhoge stand. Meng als laatst de Oreo kruimels er doorheen. Schep dit in een spuitzak waar je een glad of kartel spuitmondje in hebt zitten.
Snijd het biscuit eerst egaal en dan horizontaal 2 keer doormidden. Strijk hier een laagje (2 el) jam op. Spuit de eerste laag helemaal vol met dopjes. Ik zou ze niet te klein maken maar ook niet te groot. Kijk zelf even wat mooi uitkomt. De onderste heb ik 4 dopjes breed, de twee daarboven 3. Herhaal dit nog een keer. Op de bovenste laag kun je helemaal los gaan met hoe jij het wil hebben. Laat hier ook de jam en pindakaas achterwegen.
Bewaar deze langwerpige biscuit taart met Oreo-roomkaascrème in de koelkast, de créme zal daar nog iets opstijven. Je kunt hier zeker met 10 mensen van eten. Eet smakelijk alvast en vooral veel bakplezier!
-> veelgestelde vragen over mijn bakrecepten <-
Nog meer recepten met pindakaas:
Pindakaas pretje blondies
Banoffee-chocoladetaart met pindakaas botercrème
Pindakaas-havermout koekjes met kersenjam en kokos
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]