• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Chocoladetaart met ganache en kersen

Eefje
2 reacties
11 december 2020
Chocoladetaart met ganache en kersen

Chocoladetaart met ganache en kersen

Chocoladelovers, opgelet! Deze chocoladetaart met ganache en kersen is gemaakt voor de echte chocolade fan. Een smeuïge chocoladecake met pure chocolade ganache en Kersenjam.

Variatie

Op dit moment is het alles behalve kersentijd daarom heb ik gekozen om deze taart af te maken met amarena kersen. Mocht je toch het liefst vers fruit gebruiken zou ik voor frambozen gaan, deze passen er qua smaak ook heel goed bij. Mocht je wel aan verse kersen kunnen komen zou ik absoluut daar voor kiezen. Ook leuk met die steeltjes eraan! 

De ganache heb ik gemaakt met pure (54%) chocolade omdat dit echt de beste smaak geeft. Ik raad het ook echt aan hiermee te maken. Mocht je nou echt heel graag melkchocolade gebruiken kan dit ook. Bedenk dan wel dat de taart zoeter zal worden dan hij eigenlijk bedoeld is. Half om half kan ook nog!

Kersenjam pot

Kersenjam

Hero maakt al meer dan 100 jaar jam. Het begon allemaal met Aardbeienjam. Deze werd verkocht in een blikje. Naast smaak zorgt de suiker ook voor hele goede conservering. Later kwamen er jam smaken bij van ander fruit. Nu herken je Hero aan het blauwe logo op de glazen pot. 

Het recept

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 45-50 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 4,5 uur
Aantal personen: 10

Ingrediënten

Dit heb je nodig!

Beslag:
200 gram zelfrijzend bakmeel 
150 gram kristalsuiker 
3 middelgrote eieren 
100 gram roomboter
100 ml (volle) melk 
30 gram cacaopoeder 
mespuntje bakingsoda 
1 tl citroensap of neutrale azijn
snuf zout
3 el Hero Kersenjam

Vulling:
350 gram pure chocolade 
350 ml slagroom 
50 gram roomboter 
30 gram poedersuiker
3 el Hero Kersenjam

Topping:
verse- of amarena kersen 
50 gram amandelschaafsel of stiftjes
Hero Kersenjam, naar eigen smaak

Nog meer nodig:
spuitzak met kartel spuitmondje
springvorm van 18 cm doorsnee
stand- of handmixer
siliconen spatel
afkoel rooster
steelpan
glazen kom 
bakpapier 
bolzeef

puntje staand

Zo maak je het!

1. Zorg allereerst dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warmte).

2. Draai de boter los en romig. Dit kan met een handmixer maar ook met een standmixer met garde. Voeg dan de suiker en het zout toe en meng dit.

3. Voeg dan een ei toe en mix tot deze is opgenomen. Herhaal dat ook met de twee andere eieren.

4. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het cacaopoeder en voeg dit toe. Terwijl je dit door het ei/boter/suiker mengsel roert giet je ook langzaam de melk erbij. Als alles goed is gemengd tot een glad beslag stop je met de machine.

5. Roer de azijn door de baking soda, het gaat bruisen en neemt toe in volume. Doe dit goedje bij het beslag en spatel het er handmatig door. Giet de helft van het beslag in de vorm, verdeel hierover dan 1,5 eetlepels Kersenjam. Giet de rest van het beslag erop en schep daar nog eens 1,5 el Kersenjam op. Ik heb het gebakken in twee vormen om de baktijd te verkorten. Als je hier ook voor kiest bak dan ongeveer 28 minuten.

Making of cakes

Bakken

6. Bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Check altijd even met een prikker of de cake echt gaar is voor je hem de oven uithaalt. Leg de cake op zijn kop af te koelen.

7. Zet de oven dan op 200 graden hete lucht. Doe de amandel stiftjes in een ovenschaaltje of op een bakplaat en rooster deze 3 x 4 minuten (steeds even omschudden tussendoor).

8. Giet een scheut van de slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan de poedersuiker toe en roer goed zodat het compleet oplost. Voeg dan de rest van de slagroom toe en breng het bijna aan de kook. Zet dan het vuur uit en voeg de chocolade en roomboter toe. Laat dit staan voor minstens 5 minuten. Roer dit dan tot een gladde, dikke en glimmende massa. Giet dit in een kom en zet in de koelkast. Roer het met enige regelmaat door tot het geheel een fijne dikte heeft om te smeren en op te spuiten.

Ganache

Opbouwen

9. Als de cake volledig is afgekoeld en de ganache stevig is kun je de taart gaan afmaken. Snijd de cake horizontaal 1 keer doormidden. Smeer daar een lekkere laag van de ganache op. Schep vervolgens 3 el Kersenjam hierop en verdeel dit tot 1,5 cm van de rand op de taart.

10. Druk de andere cake er goed op. Smeer de rest van de taart in met een zo’n strak mogelijk laagje ganache. Voorzie de onderste rand met een laagje geroosterde amandel stiftjes.

Chocoladetaart met ganache en kersen

11. De overige ganache doe je in een spuitzak met een kartel spuitmondje. Maak hiermee 12 mooie rozetten op de taart. Leg op elke rozet een kers. Als je de taart serveert met kerst zou ik er nog een drietal sterretjes in aansteken wanneer je de taart op tafel zet.

12. De taart kun je makkelijk een paar dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Wel het lekkerst om te eten op kamertemperatuur. 

Chocoladetaart

Recepten die ik eerder maakte met Hero jam:

Opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten
Zoete ontbijtpizza met rood fruit
Smeuïge cakerol met met framboos-limoenmousse

Is dit nog niet genoeg inspiratie? Dan verwijs ik je graag door naar de Hero fruit studio. Hier kun je héél veel diverse recepten vinden!

Staand chocotaart

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero.

Liefs,
Eefje

chocoladetaart Kersenjam
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Ruby Velberg

    2 april 2023 10:03

    zou je deze taart ook in een vegan en glutenvrije variant kunnen maken? zijn de verhoudingen dan het zelfde of moet ik dit aanpassen? ik overweeg een verjaardagstaart te maken voor mijn dochter en ik wil eigenlijk een chocoladetaart maken omdat ze gek is op chocola.

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 april 2023 07:45

      Hoi Ruby, glutenvrij en vegan is niet helemaal mijn expertise. Dat is dus niet even zomaar gedaan. Heb je al specifiek gezocht naar andere recepten die al vegan en gv zijn?

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Toffee taartje met Oreo’s en slagroom

volgend bericht

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord