[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Tijd voor een lekker toetje! Dit toffee taartje met Oreo’s en slagroom is makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Dit formaat is een flink portie. Voor de echte toetjes lover dus of om samen te delen. Je kunt het recept makkelijk verdubbelen en er dan bijvoorbeeld 3 kleinere porties van maken.
Ik heb een hoge kookring gebruik van de 9 cm doorsnee, deze heb ik aan de binnenkant bekleed met acetaatfolie. Dat werkt handig om strak te werken. Heb je daar allemaal geen zin in? Gebruik dan vooral een mooi glas om het in te serveren. De roomboter in de bodem kun je dan achterwegen laten.
Het recept!
Dit heb je nodig:
6 classic Oreo’s
20 gram boter
–
100 slagroom
1 tl suiker
mespuntje vanillepasta
–
15 gram witte chocolade
35 gram slagroom
40 toffee spread (je kunt ook Speculoos of Nutella gebruiken)
–
35 gram suiker
8 gram water
2 geroosterde pecannoten
Nog meer nodig:
steelpan
kookring van 9 cm
acetaatfolie
staafmixer met maalbakje en garde
spatel/lepel
bakplaat
snijplankje
bakpapier
Zo maak je het!
1. Leg het bakpapier op het snijplankje en zet hier de kookring op. Voorzie deze aan de binnenkant met acetaatfolie.
2. Smelt de roomboter en maal de Oreo koekjes fijn. Meng dit goed met elkaar. Stort deze kruimels in de ring en druk dit goed aan de met de bolle kant van een lepel.
3. Klop dan de slagroom goed stijf met de kristalsuiker en vanille. Schep dit ook in de ring en verdeel zo glad mogelijk.
4. Verhit de overige slagroom in de steelpan. Zet het vuur dan uit en voeg de witte chocolade toe. Roer tot dit is gesmolten en voeg dan de toffee pasta toe. Dan heb je een dik maar vloeibaar mengsel. Als de grootste warmte er vanaf is giet je dit op de slagroom. Zet het taartje koud voor ongeveer 2 uur.
5. Maak de karamel door de suiker en water in een steelpan aan de kook te brengen. Roeren hoeft niet maar je kan af en toe de pan walsen. Als je een mooie bruine karamel hebt giet je deze uit op een bakplaat met een velletje bakpapier erop. Als dit na een paar minuten hard is breek je er schotsen van. Pas op want het is erg scherp!
5. Maak het toffee taartje met Oreo’s en slagroom af met de schotsen en pecannoten. Eet smakelijk!
*krijg je het taartje lastig uit de ring? Zet ‘m dan op de onderkant van een glas en trek de ring langzaam naar beneden.
Nog meer lekkere toetjes:
Chocolademousse-koffie taartjes met Khalúa
Mascarpone aardbeien toetjes met Oreo’s
Bladerdeeg sterren met Baileys mousse
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]