Panterprint lovers opgelet! Dit is een vrij eenvoudige manier om zelf iets eetbaars met panterprint te maken. Omdat de biscuit zo snel afkoelt kun je de rol ook heel snel verder afmaken en staat ie dus in een uurtje op tafel. Deze panterprint cakerol met vanilleslagroom is dus perfect om last minute te maken als er onverwachts bezoek onderweg is.
Ben of ken jij nou iemand die ook nog helemaal dol is op roze of paars bijvoorbeeld. Dan kun je de bruine vlekken ook een kleurtje geven. Ik heb hem verder vrij eenvoudig gehouden maar onderaan het recept staan ook nog wat variatie tips. Veel bakplezier en eet smakelijk alvast!
Het recept
Voorbereiding: 30 minuten
Baktijd: 8-10 minuten
Totaaltijd: 60 minuten
Dit heb je nodig (8-10 personen)!
biscuitmix op basis van 3 eieren. Dit kan een kant en klare mix zijn of een zelf maak recept (dus bereken de rest van het recept ook mee zodat het in verhouding klopt)
500 ml slagroom
4 el kristalsuiker
2 tl vanillepasta of extract
4 el jam naar keuze, ik gebruikte een mix van kersen en frambozen
bruine en zwarte kleurstofgel, ik gebruikte die van Wilton
Nog meer nodig:
bakplaat
3 velletjes bakpapier
spuitzak
2 boterhamzakjes
standmixer met garde
paletmes
schone theedoek (nat gemaakt)
staafmixer
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte)
Bereid de biscuitbeslag volgens het recept of de verpakking. Schep er dan 2 x 3 volle eetlepels beslag uit en verdeel dit in twee schaaltjes. Kleur het ene mooi bruin en het andere zwart. Doe vervolgens elke kleur in een boterham zakje (dit gebruik je als kleine spuitzak).
Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en spuit allemaal ongelijke bruine toefjes hierop. Gevolgd door het zwarte beslag, maak een soort losse onderbroken omlijning om het bruin. Dit ziet er dan ongeveer zo uit:
Je kunt het resultaat al goed zien als je het bakpapier een beetje optilt. Kijk maar:
Doe het overige beslag in een spuitzak. Spuit dit vooral tussen de panter vlekken zodat dit niet zomaar meer verschuift. Als het beslag op is strijk je het uit en glad en dunner uit met een paletmes. *Je kunt er ook voor kiezen (als het past) de vlekken in de vriezer te zetten voor minimaal een kwartier. Dan worden ze steviger en kun je het witte beslag er makkelijker overheen strijken. Of je kunt de vlekken eerst ongeveer 3 minuten bakken, dan zijn ze ook wat steviger.
Bak het biscuit gaar in 8 tot 10 minuten. Het is belangrijk dat je niet te lang bakt. Anders gaat het scheuren tijdens het oprollen.
Schuif de gare biscuit plak van de bakplaat op het aanrecht. Leg hier dan direct een vochtige en schone theedoek overheen.
In de tussentijd klop je de slagroom goed stijf met de vanille pasta en kristalsuiker. Voor het mooie kun je ook nog even de jam helemaal glad pureren met een staafmixer (hoeft niet per se).
Haal dan de theedoek van het biscuit af en leg hier een bakpapiertje op. Keer het geheel om en trek heel voorzichtig het bakpapier eraf. De panter vlekken komen dan tevoorschijn. Doe dan nog een keer de omkeer truc met nog een nieuwe velletje bakpapier.
Smeer dan de plak in met jam, dit is dus de kant waar géén panter vlekken zitten. Smeer hier vervolgens de slagroom gelijkmatig overheen. Beide 1,5 cm tot de rand!
Pak aan de smalle kant het bakpapier op en vouw de eerste rand om. Rol de rest gelijk mee zodat de cakerol ontstaat. Je kunt hem op een mooie plank leggen met behulp van een spatel en je hand.
Je zou de rol nog af kunnen maken met extra slagroom en aardbeien bovenop maar ik vind het wel tof dat de panter vlekken de show stelen. Eet smakelijk!
*Vind je deze panterprint cakerol met vanilleslagroom een beetje te saai qua smaak? Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op! Zoals bijvoorbeeld een lekkere fruit- of chocolademousse. Of besmeren met Nutella en een zakje oploskoffie door de slagroom. Ook een goede combi!
Vergelijkbare recepten:
Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse
Chocoladetaart met speculoos slagroom en hazelnoten
Feestelijke confetti cakejes met slagroom