• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

Eefje
34 reacties
2 december 2020
Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars

Na het succesvolle speculaas shortbread taart recept van laatst vond ik het wel leuk om een opvolger te maken! Namelijk; Tiramisu shortbread bars. Lekker dat ze zijn, niet normaal! Je hebt er geen oven voor nodig, wel wat geduld! Mijn advies is om hem zeker een avond of dag van tevoren te maken.

Op zich is het ook niet moeilijk om te maken maar er zijn wel twee belangrijke dingen. Het slagroom mascarpone mengsel moet stevig genoeg zijn en je moet rekening houden met de temperatuur van de topping. Laat je niet afschrikken door de ietwat lange stappen lijst. Ik wil het vooral graag goed uitleggen zodat ie bij jou ook in één keer perfect lukt!

Daarbij wil ik ook nog even zeggen dat deze tiramisu shortbread bars super veelzijdig zijn. Je kunt ze zo groot of klein snijden als je zelf wil (kleine vierkante proef blokjes zijn ook leuk). Perfect bij de koffie! Steek er een sterretje in en serveer het met een bol ijs als (kerst)dessert. 

Vooraanzicht bar

Dit heb je nodig (12 stuks)

Bodem:
150 gram lange vingers
90 gram roomboter
mespuntje zout

Karamel:
1 blikje gecondenseerde melk
50 gram donkerbruine basterdsuiker
40 gram roomboter 
vanille (optioneel)

Room:
200 ml slagroom
125 gram mascarpone 
2 el kristalsuiker 
2 zakjes oploskoffie (3,6 gram)
1 zakje klopfix

Topping:
100 gram pure chocolade
50 ml slagroom
25 ml Tia Maria
cacaopoeder 

Nog meer nodig:
Bakring van 18 bij 18 cm, het liefst alleen een bakrand zonder bodem. Mocht je geen vierkante hebben kun je ook de rand van een ronde 18 cm springvorm gebruiken.
bakpapier
bakplaat 
steelpan 
siliconen spatel
mengkom
handmixer
keukenmachine
bolzeef
groot glad koksmes
klein paletmes (het liefst met bochtje)
spuitzak (optioneel)

1 losse bars

Zo maak je het!

Bekleed de rand van de bakring met bakpapier. Gebruik een beetje zonnebloemolie om dit goed te laten plakken. Zet de ring op een snijplank met daarop ook een velletje bakpapier. Een bakvorm met bodem kun je ook gebruiken maar dan ga je het er nooit zo strak uitkrijgen.

Maal de lange vingers fijn in de keukenmachine en smelt de boter in een steelpan. Mix dit allemaal goed door elkaar. Stort de kruimels op de bodem, verdeel en druk goed aan. 

Maak dan de karamel laag. Hiervoor doe je de gecondenseerde melk samen mee de basterdsuiker, roomboter en mogelijk vanille in een steelpan. Hierbij kopiër ik even uit een voorgaand recept hoe je deze karamel maakt:

‘Zet dit op laag vuur. Het is van belang dat je erbij blijft en goed roert. Dit gaat het beste met een siliconen spatel. De eerste paar minuten smelt vooral de boter erdoorheen. Je kun het vuur dan iets hoger zetten. Het geheel moet aan de kook gebracht worden. Als het eenmaal kookt blijf je roeren voor een paar minuten. Je ziet het veranderen. Eerste is het nog vloeibaar. De bellen worden steeds groter en het mengsel wordt steeds dikker. Op een gegeven moment laat het los van het pannetje. Dat klinkt nu misschien gek, maar als het ziet snap je wat ik bedoel. Als dit zover is roer je nog 1 minuut fanatiek door. Giet het geheel dan op de bodem van de taart en verdeel gelijk zo mooi en egaal mogelijk. Wacht niet, anders is het te stevig’. Belangrijk; blijf continue goed roeren!

Giet de karamel direct op de koekbodem en verdeel deze zo snel mogelijk. Dit gaat het prettigst met een klein paletmes. Doe dit ook gelijk want de karamel wordt snel steviger..

Afkoelen

Laat het dan volledig afkoelen. Eerst een uurtje op het aanrecht, dan minimaal een uur in de koelkast. De karamel laag mag echt niets meer van warmte hebben.

In de tussentijd maak je de roomvulling. Klop de slagroom (met handmixer) lobbig met 2 el kristalsuiker. Voeg dan de oploskoffie en klopfix toe klop de slagroom echt goed stijf. Roer de mascarpone even snel los (niet te lang) en voeg dit toe aan de slagroom. Meng er kort doorheen met de mixer en zet dit in de koeling. Het moet nu al zo stevig zijn dat het totaal niet uitloopt.

Als de karamel laag echt goed is afgekoeld verdeel je hier het slagroom mengsel zo strak mogelijk overheen. Zet dan terug in de koelkast.

Verhit de slagroom samen met de Tia Maria in een steelpan. Als het bijna kookt zet je het vuur uit. Voeg dan de chocolade toe. Laat een paar minuten staan en roer dan tot een glimmende ganache. Het is belangrijk dat dit voldoende afkoelt tot ongeveer handwarm. Ik heb vervolgens een spuitzak gebruikt om dit makkelijk te maken. 

Het slagroom mascarpone mengsel is stevig genoeg. Maar toch ga je er iets warms op gieten. De vloeibare ganache heb ik dus in een spuitzak gedaan. Knip er een niet al te grote punt vanaf en je kunt de topping gelijk heel goed verdelen ipv alles in het midden te gieten. Je hoeft nauwelijks nog iets te doen met de spatel daarna. Ik tik de plank nog een paar keer op het aanrecht om het zo egaal mogelijk te maken. Laat dit volledig goed afkoelen en opstijven in de koelkast. Ik zou zeggen, het liefst minstens 4 uur maar een hele nacht raad ik meer aan.

Maak de tiramisu shortbread bars af met cacaopoeder er snijd daarna de bars in gelijke stukken (9 bij 3 cm) met een warm glad koksmes. Genietings gegarandeerd. Succes en veel bak (ook al bak je niks) plezier!

Wil je deze bars liever alcoholvrij maken? Vervang de Tia Maria dan door slagroom.
Houd je niet van koffie? Laat dit dan weg.

Tiramisu shortbread bars allemaal

Meer vergelijkbare recepten:

Eef’s tiramisu
Luchtige tiramisu cupcakes
Speculaas karamel fudge truffels

Liefs,
Eefje

Tiramisu shortbread bars
*mocht je denken, wat heeft die voor rare tanden? Blame it on the slotjes beugel..

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
34 reacties
  1. Franklin

    3 december 2020 23:01

    Het ziet er zo vreselijk lekker uit nu al zin in. Wat een mooie site btw top !

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 december 2020 12:33

      Wat een leuk compliment, dankjewel Franklin! 🙂

      Beantwoord
  2. Danielle

    7 december 2020 13:35

    Wauw dat lijkt me echt lekker! Kun je deze ook invriezen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 december 2020 18:37

      Ja hoor, naar mijn idee kan dat prima

      Beantwoord
  3. Sanne

    9 december 2020 12:40

    Wat ziet dit er heerlijk uit!! Kan de oploskoffie vervangen worden door een espresso of wordt de vulling dan te slap?

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 december 2020 12:51

      Dan wordt je vulling te slap helaas. Zou wel kunnen als je gelatine of agar agar gebruikt 🙂

      Beantwoord
  4. Cindy

    19 december 2020 07:00

    Dit wil je toch gewoon?! Het ziet er onwijs lekker uit! Mag ik vragen hoe hoog de bakring is die je gebruikt?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 december 2020 09:00

      Dankjewel Cindy! Als ik het zo in moet schatten een centimeter of 5.

      Beantwoord
      1. Cindy

        19 december 2020 16:39

        Dank je wel voor je reactie! Mocht je nog tips hebben waar ik deze kan halen dan hoor ik het graag!

        Beantwoord
  5. Kelly

    3 februari 2021 09:45

    Ziet er super lekker uit! Kan ik de Tia Maria achterwege laten of verandert de smaak dan?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2021 16:42

      Persoonlijk vind ik wel dat deze smaak bij tiramisu hoort! Als je het weglaat een beetje vervangen door extra slagroom anders is je ganache veel te dik!

      Beantwoord
  6. Estefania

    9 april 2021 22:16

    Hi! What is whisk fix? or 1 zakje klopfix? Is there any substitute?
    Thank you!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2021 09:38

      I don’t know how to explain. You can find it next to the baking powder and vanilla sugar!

      Beantwoord
  7. Anne

    11 mei 2021 22:37

    Wauw, hij is echt heerlijk!! Heb hem zonder alcohol gemaakt, maar echt top! Ook ingevroren en paar dagen later nog gegeten, ging perfect.

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 mei 2021 22:39

      Wat super leuk om dit te lezen Anne! Dankjewel 🙂

      Beantwoord
  8. Jana

    4 juli 2021 20:26

    Bedankt voor dit recept!!! Ik heb ze ondertussen al 3x gemaakt en iedereen vindt ze HEERLIJK!
    (Ik verlang de Klopfix door 2 eetlepels maïszetmeel en krijg hetzelfde effect)

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juli 2021 11:49

      Wat superleuk om dit te lezen Jana! Bij mezelf ook groot favoriet 🙂

      Beantwoord
  9. Cheryl

    26 oktober 2021 14:14

    Na welke stap kun je de bakring het beste verwijderen? En hoe doe je dit het makkelijkst?

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 oktober 2021 21:09

      Nadat het volledig opgesteven is. Vlak voor het snijden dus. Als je met bakpapiertjes op aan de binnenkant van de vorm werkt kun je ‘m er zo af tillen. Kun je daar wat mee?

      Beantwoord
  10. Nikkie

    17 december 2021 13:09

    Hoi, kan je deze ook in een ronde springvorm maken? Zo ja welke maat is dan het beste voor deze verhoudingen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 december 2021 20:46

      Ja hoor dat kan. Maar verrekening weet ik niet exact uit mijn hoofd. Dat kun je misschien in een omreken tabel vinden. Ik denk 18-20 cm.

      Beantwoord
  11. Maria

    22 januari 2022 16:21

    Heel lekker, ik had al dulce de leche gemaakt van blikjes gecondenseerde melk, die gebruikt met alleen de gesmolten boter erdoor. De extra suiker niet toegevoegd, ging prima!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2022 16:23

      Leuk om te lezen, dankjewel Maria!

      Beantwoord
  12. Mariëtta

    23 januari 2022 20:51

    Vandaag gemaakt, stond al lang op mijn lijstje. Echt niet normaal lekker!!! En ziet er ook nog zo mooi uit met die laagjes. Super recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 januari 2022 08:15

      Wat super tof om te lezen!! Dankjewel voor je bericht 🙂

      Beantwoord
  13. Denise

    19 februari 2022 17:22

    Gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Bedankt voor het delen van dit lekkere recept.

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 februari 2022 19:53

      Heel erg graag gedaan!

      Beantwoord
  14. Andrea

    22 februari 2022 01:54

    I’m from the US-not sure if the caramel layer uses sweetened condensed milk or evaporated milk…could you confirm which kind of milk to use?

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 februari 2022 07:24

      You need sweetened condensed milk 🙂

      Beantwoord
  15. Megan

    22 februari 2022 21:55

    Greeting Eefje, my now spouse and I looked high and low for the perfect Tiramisu bars to serve at our wedding…and this was definitly the winner! Our guests raved and people couldn’t believe they were homemade. I had to translate the recipe and then convert to our silly way of measuring ingredients but we got it all sorted out! We added a hint of rum flavoring to the caramel for an extra punch. Thank you, thank you for helping us have a perfect dessert to serve to our wedding guests!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 februari 2022 14:10

      So cool! Thanks for this loveley message 🙂

      Beantwoord
  16. Ebakker

    28 maart 2022 15:15

    Hallo Eef,
    Ik heb deze tiramisu shortbread 2 × gemaakt.
    Goed gelukt en goede smaken👌
    Maar met aansnijden ervan zakte shortbread in.
    Heb ik dan de karamel te kort laten koken en zo ja hoe lang mag het dan komen.
    Groetjes Ellen Bakker

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 maart 2022 16:03

      Hallo Ellen, Wat fijn te lezen dat het goed smaakt. Jammer van het instorten natuurlijk. Ik kan niet exact zeggen hoeveel minuten dit moet koken. Want de grote van je pannetje kan al invloed hebben. Is het allebei de keren fout gegaan? Langer koken en fanatiek blijven roeren. Ik denk 1 a 2 minuten langer. ik zou twee proberen. Maar echt heel veel langer kan voor (te) harde karamel zorgen. Hopelijk kun je hier iets mee! Groetjes, Eefje

      Beantwoord
      1. Ebakker

        28 maart 2022 20:29

        Hallo Eef, dank je wel voor je snelle reactie.
        Gaat het gauw nog een keer proberen.
        Fijne avond.

        Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appeltaart met frambozen en pecankruimels

volgend bericht

Veelgestelde vragen over mijn bakrecepten

meest gelezen
36.642x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.241x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.805x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.676x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
LEMON POPPY OATS🍋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ja hoor LEMON POPPY OATS🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is een heerlijk fris en zomers ontbijtje😍 Nog een soort van gezond ook! Wat wil je nog meer?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De overnight oats kennen we allemaal wel denk ik? Nu heb ik de havermout een beetje fijngemalen vooraf waardoor het wat meer het ‘pap’ idee hebt. Ik was blij verrast met de smaak en met de structuur. Ook maken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 porties:
➡️200 ml water
➡️150 gram magere citroenkwark
➡️120 gram havermout vlokken, gemalen
➡️1 zakje vanillesuiker*
➡️1 el honing*
➡️1 el maanzaad
➡️1 el chiazaad
➡️rasp van 1 kleine citroen
➡️150 gram magere citroenkwark (als topping)
➡️6 el granola (ik gebruikte gekregen lemon poppy granola van OOT, erg lekker!)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Meng alles behalve de topping goed door elkaar en zet een nachtje van tevoren in de koelkast. Verdeel dan over twee kommetje en maak af met extra citroenkwark en de granola. Eet smakelijk! *Er bestaat vast wel één of ander suikervrije vanillesiroop, daar kun je dit prima mee vervangen als je wil👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je dit ook maken? Sla de post dan op, zo kun je het recept makkelijk terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #healthybreakfast #recept #ontbijt #havermout #overnightoats #maanzaad #citroen #kwark #havermoutpap #foodblog #foodfotografie #lemonpoppy #foodienl #summerfood
DULCE DE LECHE🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op een sm DULCE DE LECHE🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op een smeuïge laag koffiecake mét geroosterde hazelnoten en zeezout flakes. Hemels lekker! Het recept kun je vinden op eefsfood.nl✨ Zet ‘dulce’ in de zoekbalk om het makkelijk te vinden🔎 Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #koffiecake #hazelnoot #recept #foodfotografie #closeup #macrolens #dulcedeleche #foodblog #foodienl #zeezout #karamel #cake #makkelijktaartje
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord