[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Zondag bakdag! Tijd voor weer een lekkere appeltaart. Deze keer een frisse variant met framboos. Staat binnen een uur in de oven en hopelijk heb je alles al in huis. Hier komt ie; het recept voor appeltaart met frambozen en pecankruimels. Hij is echt héél lekker!
Het recept
Deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel
190 gram roomboter, in koude blokjes
100 gram kristalsuiker
70 gram donkerbruine basterdsuiker
1 middelgroot ei
1 tl kaneel
1/2 tl zout
Vulling:
8 middelgrote Jonagold appels (totaal 1250 gram)
150 gram verse frambozen, of diepvries maar dan eerst uit laten lekken tijdens het ontdooien
100 gram kristalsuiker
sap van 1 limoen
2 el havermout
3 el schuddebuikjes
Kruimels:
1/5de van het deeg
3 el havermout
50 gram pecannoten + nog 25 gram
Nog meer nodig:
springvorm van 22 cm, 24 kan ook, het liefst met zo’n randje aan de bodem zoals deze
standmixer met vlinder
keukenmachine
deegroller
bakpapier
pizza snijder
Zo maak je het!
Bekleed voor deze appeltaart met frambozen en pecankruimels eerst de bodem en rand van de springvorm met een velletje bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de standmixer. Gebruik een vlinder en zet de machine aan op de laagste stand tot er een deeg ontstaat.
Maak een bal van het deeg en druk dit een beetje plat. Wikkel het in de keukenfolie en leg het voor minstens 30 minuten in de koelkast.
Was de appels en haal de klokhuizen eruit. Ik heb dit keer de schil eraan laten zitten. Mocht je deze er liever afhalen, houd ik je niet tegen! Vervolgens snijd je alle appels tot dunne plakjes. Ik doe dit met behulp van mijn keukenmachine waar zo’n rasp of schaaf schijf in kan. Mocht je het met de hand moeten doen, kun je ook blokjes snijden.
Meng de appels met het limoensap, frambozen en kristalsuiker en zet deze kom apart. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warmte).
Pak de deegroller er maar bij
Rol dan het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter. Rol het dan terug op je deegroller, zo kun je dit weer uitrollen boven de vorm (fijne manier om het deeg te verplaatsen). Verdeel het deeg mooi met een opstaande rand van ongeveer 6 centimeter. Dit kun je heel mooi en strak doen met een pizza roller. Verdeel dan 2 el havermout en 3 el schuddebuikjes over de bodem. Lekker voor de smaak en het vangt fijn het overtollige vocht op. Druk het goed aan!
Als je dit hebt gedaan heb je ongeveer 1/5de deel van het deeg over. Doe dit samen met 3 el havermout en 50 gram pecannoten in de keukenmachine en maal dit tot kruimels. Hak de overige 25 gram pecannoten grof en meng deze handmatig door de kruimels. Top hier de taart mee af.
Schuif de taart in de oven en bak deze gaar in ongeveer 70 minuten. De ring kun je direct na het baken verwijderen. Laat de taart volledig afkoelen. Dit duurt best lang! Na 2 uur kun je de taart koud zetten (vind ik altijd lekkerder dan warm). Maar dat is natuurlijk aan jou! Extra feest? Klop dan nog wat verse slagroom op met vanillesuiker. Eet smakelijk!
Nog meer appeltaart recepten:
Appeltaart met speculaas en citroen
Bitterkoekjes appeltaart met amandelen
Appeltaart met stroopwafel en pecannoten
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]