• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Speculaas shortbread taart met kaneelmousse

Eefje
22 reacties
14 november 2020
Luxe speculaas shortbread taart

Luxe speculaas shortbread taart close up

Het is volop herfst en de winter is in aantocht. Hét moment om speculaaskruiden in al je baksels te doen. Ik deelde al wat kruidige recepten zoals deze vegan pumpkin spice latte of pompoen cheesecake. Het karamel-pecan shortbread recept wordt op het moment ook weer veel gemaakt. Dat laatste bracht mij op het idee om deze speculaas shortbread taart met kaneelmousse te maken.

Luxe speculaas shortbread taart puntje kruiden

Of ik met de kruiden en specerijen van Silvo een lekke recept wilde maken? Ik mocht het zo gek niet bedenken als het maar bij deze tijd van het jaar hoort. Dat is dus gelukt wat mij betreft! De taart bestaat uit 4 lagen. De bodem is een stevig maar toch brosse koek met havermout en speculaaskruiden. De karamel laag is gemaakt met gecondenseerde melk en vanille. Daarop zit een laag kaneelmousse en de topping is een pure chocolade ganache. Een perfecte taart voor dit weekend want de Sint komt weer in het land! En deze taart heeft alle smaken in zich die daarbij horen.

Luxe speculaas shortbread taart kruidepotjes

Heb je al trek gekregen? Dat komt goed uit, want je kunt ‘m zelf maken. Trek wel even wat tijd uit voor deze speculaas shortbread taart met kaneelmousse, want hij moet goed afkoelen en opstijven. Bij elkaar heb je zo’n 6 uur nodig! De taart is voor 10 tot 12 personen. Gekoeld kun je er gerust 5 dagen lang van genieten!

Dit heb je nodig!

Laag 1:
150 gram patentbloem 
120 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker 
90 gram havermout
2 el melk
1,5 tl koek & speculaaskruiden
3 draaien zeezout uit een molen
Laag 2:
300 gram gecondenseerde melk
40 gram roomboter 
20 gram bruine basterdsuiker 
merg van één vanillestokje
Laag 3:
350 ml slagroom 
50 gram bruine basterdsuiker 
1,5 tl kaneel
3 blaadjes gelatine 
Laag 4:
125 ml slagroom
125 gram pure chocolade, in kleine stukjes
zelfgekozen decoratie zoals bijvoorbeeld gouden sprinkles

Nog meer nodig: 
keukenmachine 
steelpan
siliconen spatel
springvorm van 18 cm doorsnee
velletje bakpapier
handmixer 

Close up punt

Zo maak je het!

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keuken machine en meng dit tot een kruimelig deeg. Stort dit in de vorm, verdeel en druk goed aan. Deze bodem bak je voor 22 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de bodem uit de oven is doe je de ingrediënten voor de tweede laag in een steelpan. Zet dit op laag vuur. Het is van belang dat je erbij blijft en goed roert. Dit gaat het beste met een siliconen spatel. De eerste paar minuten smelt vooral de boter erdoorheen.

Je kun het vuur dan iets hoger zetten. Het geheel moet aan de kook gebracht worden. Als het eenmaal kookt blijf je roeren voor een paar minuten. Je ziet het veranderen. Eerste is het nog vloeibaar. De bellen worden steeds groter en het mengsel wordt steeds dikker. Op een gegeven moment laat het los van het pannetje. Dat klink nu misschien gek, maar als het ziet snap je wat ik bedoel. Als dit zover is roer je nog 1 minuut fanatiek door. Giet het geheel dan op de bodem van de taart en verdeel gelijk zo mooi en egaal mogelijk. Wacht niet, anders is het te stevig.

Laat de taart nu volledig afkoelen. Je kun bijvoorbeeld alvast de gelatine te weken zetten in koud water.

Even geduld..

Na ongeveer 1,5 uur is de taart voldoende afgekoeld. Tijd om de kaneelmousse te maken. Houd 3 el slagroom achter en doe deze in een steelpan. Verhit dit en zet dan het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in de slagroom.

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg halverwege de bruine basterdsuiker en kaneel toe. Roer als laatst de gelatine erdoorheen. Let op dat deze wel voor het grootste deel is afgekoeld.

Als je een mooie egale mousse hebt hier je deze op de koek/karamel bodem. Schuif de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Als de mousse goed is opgesteven verhit je 125 ml slagroom in een steelpan. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade toe. Laat dit een paar minuten staal en roer dan goed door tot je een glimmende gladde massa heb. Giet deze op de mousse en zorg dat ook dit gelijk matig verdeeld wordt.

Maak af met de door jou gekozen sprinkles of andere decoratie. Zet de taart terug in de koelkast tot de chocolade laag goed stevig is.

Haal de ring van de vorm het het velletje bakpapier rondom weg. Als je het goed hebt gedaan zie je 4 mooie lagen. Snijd de taart met een groot en heet mes. Zo krijg je super strakke punten!

De taart is machtig maar o zo lekker! Ik zou hem in 10 of 12 puntjes snijden. Eet smakelijk!

puntje choco

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Silvo

Liefs,
Eefje

 

Chocolade Kaneel Karamel Shortbread Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
22 reacties
  1. Esther

    14 november 2020 11:21

    Woooow, dit ga ik maken! Ziet er echt zo lekker uit 🙂 1 vraagje: als je hem in een springvorm van 24 cm maakt, is het dan gewoon alles keer 1.5?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2020 11:31

      Wat leuk Esther! 1,5 keer is wel echt minimaal. Ik zou eerder 1,8 of zelfs 2 keer doen. De taart is machtig en denk zo dat je 20 puntje haalt uit een 24 taart!

      Beantwoord
      1. Anne Alkemade

        8 december 2021 20:16

        En wat zou je aanhouden voor een bakring van 18 cm? Dankje!

        Beantwoord
        1. Eefje

          8 december 2021 21:35

          Hoe bedoel je dat precies? Deze taart is in een 18cm springvorm gemaakt. Staat erbij 🙂

          Beantwoord
  2. Mandy

    14 november 2020 23:23

    Zou je de taart ook kunnen invriezen? Het ziet er heerlijk uit maar voor een huishouden van 2 is het wel een beetje veel ☺️, dus stukjes invriezen zou ideaal zijn.

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2020 23:26

      Ja hoor dat kan prima! Ik vind trouwens dat je echt 95% van alle soorten baksels makkelijk in kunt vriezen 🙂

      Beantwoord
  3. Kaylee

    18 november 2020 09:58

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ga hem morgen bakken, dus ben heel benieuwd! Gebruik je lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker?

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 november 2020 11:16

      Wat leuk Kaylee! Ik gebruik donkerbruine basterdsuiker. Veel bakplezier 🙂

      Beantwoord
  4. Malissa

    2 december 2020 11:17

    Het afkoelen van de tweede laag, moet deze in of buiten de koelkast ? En gebruik jij nog een specifiek merk voor je chocolade in je baksels ? Ik merk namelijk dat er onwijs veel verschil tussen chocolade zit..

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 december 2020 16:04

      Hi Malissa,

      Eerst is het echt heet, dit laat ik op het aanrecht afkoelen voor een uurtje. Als het het daar wil versnellen kan dit in de koelast. Of dus met meer geduld op het aanrecht, Wat je zelf wil! Ik gebruik altijd Callebaut voor mijn baksels. Veel bakplezier! 🙂

      Beantwoord
  5. Tamara

    23 december 2020 11:04

    Leuk recept! Kun je ook tarwemeel gebruiken ipv patentbloem?

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 december 2020 12:42

      Ja hoor, volgens mij is dat geen enkel probleem!

      Beantwoord
  6. Kae

    27 december 2020 19:36

    Gemaakt met kerst. Niet zo prachtig strak als jouwe maar toch erg heerlijk (en zeker machtig 😉 ). Heb jij nog tips om de gelatine goed gemengd te krijgen? Ik had het laten afkoelen en het was 1 geheel met de slagroom, maar kreeg helaas toch tijdens het mengen weer stukjes Erin

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 december 2020 21:06

      Wat leuk om te lezen! Toch de gelatine iets warmer houden en dan mengen. Dit kan helpen maar kan het niet garanderen zo van een afstandje. Dank voor je berichtje!

      Beantwoord
  7. Kae

    28 december 2020 21:31

    Bedankt! Denk dat ik hem dan te ver heb laten afkoelen. Alsnog erg genoten 🙂

    Beantwoord
  8. Ingrid

    15 juni 2021 14:53

    Ik maakte deze afgelopen weekend, OMG zo lekker!!
    Alleen de laag van karamel was echt heel hard geworden, heb ik misschien iets niet helemaal goed gedaan denk je?

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 juni 2021 23:47

      Hi Ingrid, wat fijn om te lezen! Je hebt het denk ik wel goed gedaan maar (veel) te lang gekookt. Dan wordt het keihard. Ik denk dat een paar minuutjes minder koken de oplossing is 🙂

      Beantwoord
      1. Ingrid

        22 juni 2021 12:21

        Dank je wel voor je reactie. Ik ga m zeker nog een keertje maken na deze tip ! 🙂

        Beantwoord
  9. Inge

    14 november 2021 16:37

    Voor bezoek van vrienden in ons nieuwe appartement deze taart gemaakt en een schot in de roos! Heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2021 20:50

      Wat onwijs leuk om te lezen Inge 🙂

      Beantwoord
  10. Ineke

    23 november 2021 12:38

    Gemaakt voor collega’s op werk. Vonden het een geslaagde taart. Vond zelf de fudge wat licht van kleur, maar stevigheid was prima en zag er fantastisch uit. Bovenkant versiert met mini vierkantjes fudge en nougatine

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 november 2021 08:29

      Wat leuk om te lezen Ineke! De karamel is inderdaad niet zo donkerbruin als karamel van gebrande suiker. Maar dit zie je ook wel terug op de foto’s. Als dat is wat je er mee bedoeld. Bedankt voor je reactie 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sinaasappelboter met kardemom en vanille

volgend bericht

Eton Mess met passievrucht en pistachenoten

meest gelezen
58.981x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.078x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.215x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.704x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord