[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dag leuke lezer, welkom bij een nieuw en heerlijk ontbijtrecept. Deze opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten zijn echt groot favoriet bij mij. Hiermee kun je echt voor de dag komen. Een krokant kaneelsuiker jasje met een smeuïge vulling van de Bosvruchtenjam en roomkaas. Afgemaakt met vers fruit en pistache nootjes!
Wentelteefjes
Wie kent ze niet? Een hele goede manier om oud(er) brood nog een tweede leven te geven. Wentelteefjes doen mij altijd aan vroeger denken. Mijn moeder maakte er tussen de middag wel vaak een feestje van. Lekker met suiker en een beetje kaneel. Voor dit recept ben ik next level gegaan! Niet alleen maar bakken in een pan, maar opgerold uit de oven mét vulling! Deze opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten zijn perfect als zondagsbrunch. Maar ook heerlijk als je doordeweeks iets meer tijd hebt ‘s ochtends. Wat mij betreft kan dit iedere dag!
Hero bosvruchten jam
Voor dit recept heb ik de Bosvruchtenjam van Hero gebruikt. Al meer dan 100 jaar wordt er jam gemaakt bij Hero. Dit begon allemaal in 1914 met Aardbeienjam in blik. Hero werkt nauw samen met de fruit boeren. Als aardbei moet je van goede huizen komen om in een potje jam van Hero terecht te komen. Hiervoor wordt alleen het fruit gekozen met de beste smaak. Wil je meer lezen over de herkomst van het fruit? Klik dan HIER.
Het recept
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.
De boterhammen moeten eerst in setjes van 2 aan elkaar worden geplakt. Smeer daarvoor een heel dun laagje roomkaas op de rand van 1 boterham. Leg de andere boterham daarop met ongeveer 1 cm overlapping. Druk dit stuk goed aan met een deegroller en haal de roller een aantal keer stevig heen en weer zodat de boterhammen iets platter zijn. Herhaal dit tot je 5 lange boterhammen van 2 hebt.
Smeer de boterhammen in met een dun laagje (20 gram) roomkaas. Gevolgd door een eetlepel Bosvruchtenjam. Rol de boterhammen dan op.
Maak een beslag door het ei te mengen met de melk en een snufje zout. Doe dit in een diep bord of schaaltje. Meng de kaneel door de kristalsuiker zet dit ook klaar in een schaaltje of diep bord.
Rol de opgerolde boterhammen eerst door het beslag en vergeet daarbij de zijkanten niet. Rol ze vervolgens door de suiker en leg ze naast elkaar in een ovenschaal (bekleed met bakpapier).
Schuif de schaal voor 18-20 minuten in de oven. Zo krijgen de wentelteefjes een lekker krokant korstje. Zet na 8 minuten de pistachenoten erbij in de oven, dan roosteren ze lekker mee.
Serveer de opgerolde wentelteefjes met het fruit, munt en pistachenootjes. Om het extra feestelijk te maken strooi je er nog wat poedersuiker overheen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.
De boterhammen moeten eerst in setjes van 2 aan elkaar worden geplakt. Smeer daarvoor een heel dun laagje roomkaas op de rand van 1 boterham. Leg de andere boterham daarop met ongeveer 1 cm overlapping. Druk dit stuk goed aan met een deegroller en haal de roller een aantal keer stevig heen en weer zodat de boterhammen iets platter zijn. Herhaal dit tot je 5 lange boterhammen van 2 hebt.
Smeer de boterhammen in met een dun laagje (20 gram) roomkaas. Gevolgd door een eetlepel Bosvruchtenjam. Rol de boterhammen dan op.
Maak een beslag door het ei te mengen met de melk en een snufje zout. Doe dit in een diep bord of schaaltje. Meng de kaneel door de kristalsuiker zet dit ook klaar in een schaaltje of diep bord.
Rol de opgerolde boterhammen eerst door het beslag en vergeet daarbij de zijkanten niet. Rol ze vervolgens door de suiker en leg ze naast elkaar in een ovenschaal (bekleed met bakpapier).
Schuif de schaal voor 18-20 minuten in de oven. Zo krijgen de wentelteefjes een lekker krokant korstje. Zet na 8 minuten de pistachenoten erbij in de oven, dan roosteren ze lekker mee.
Serveer de opgerolde wentelteefjes met het fruit, munt en pistachenootjes. Om het extra feestelijk te maken strooi je er nog wat poedersuiker overheen. Eet smakelijk!
Inspiratie
Afgelopen jaren heb ik meer lekkere recepten mogen maken met de jam en appelstroop van Hero. Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan?
Zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas
Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim
Zoete ontbijtpizza met rood fruit
Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Dan verwijs ik je heel graag door naar de Hero Jam Studio. Deze staat bomvol met uiteenlopende recepten. Van carrotcake tot fruitige tiramisu en van verschillende cakerols tot Eton Mess.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero.
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]