• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Eefje
4 reacties
8 november 2020
Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart, wie kent ‘m niet?! Bij vele mensen favoriet en zo ook bij mij. Een typische taart ook die je liever zelf koopt dan zelf maakt. Maar, die keer dat je je eraan waagt smaakt ie extra goed! Ik vertel graag hoe ik deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom heb gemaakt.

 Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Ik weet het nog zo goed! Ik was 17 en zat net op de bakkersschool. Ik kocht van mijn spaargeld een Kenwood standmixer bij Makro. Eindelijk was er geen excuus meer om het opkloppen van eiwit uit de weg te gaan. Ik maakte een prachtige schuim en roerde mijn hazelnoten er doorheen. Dit deed ik véél te lang. Is zag mijn schuim langzaam vloeibaarder worden. Volgens mij dacht ik toen nog steeds dat het goed ging.. Dat het geheel na 2 uur oven nog steeds vloeibaar was. Het hoogst haalbare was een schep slagroom ernaast en met een lepel van de bakplaat eten.

hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom 

Vele pogingen daarna mislukte ook en het werd meer gaat dan liefde. Ik heb mij er lang niet aan gewaagd. Een jaar of 5 geleden bakte ik mijn eerste succesvolle schuimtaart. Ik heb daar toen blijkbaar een blog met tips over gemaakt. Daar werd ik door een lezer op gewezen haha. Ik wist het echt niet meer. Ik link hem hier even voor je! Er staan nog wel wat nuttige tips in maar ook dingen die ik nu anders zou vermelden.

Het recept

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd2 uur 45 minutenTotale tijd3 uur 45 minuten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Ingrediënten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom
IngrediëntenAanwijzingen

schuimtaart bovenaf

Andere vulling?

Geen koffiefan? Het kan ook anders! Natuurlijk kun je de slagroom naturel houden, of op smaak brengen met cacaopoeder. Wil je de taart liever met botercrème maken? Dan zou ik dit recept gebruiken! Welke je ook kiest, deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom is echt een feest om te eten!

Schuimtaart vooraf

Nog meer lekkere recepten:

Vegan hazelnoot-koffiekoeken
Chocolademousse koffie taartjes met Kahlúa
Cijfertaart met chocolade, koffie en karamel

Liefs,
Eefje 

Appeltaart met stroopwafel bakrecepten Hazelnoot schuimtaart Koffie merengue Slagroom
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Judith

    14 december 2020 16:12

    Bedoel je met ‘ voeg oploskoffie toe’ alleen het poeder of echt de afgekoelde oploskoffie 😬?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 december 2020 16:14

      Alleen het poeder 🙂

      Beantwoord
  2. nancy

    14 maart 2021 12:06

    Hoi Eef, ik heb deze taart gemaakt en hij was echt superlekker! Ik vraag me alleen af, mijn bolletjes slagroom hebben nooit een mooi glad bolletje aan de bovenkant. Je blijft altijd zien dat het uit een spuitzak ik gekomen. Ik heb een recht glad mondje van ongeveer 1 cm gebruikt. Gebruik jij een bepaald merk mondjes? Misschien veel kleiner? Hoe krijg jij echte mooie bolletjes? Werk je dat met de hand bij? Veel vragen!
    groetjes en bedankt voor je antwoord!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 maart 2021 13:47

      Wat leuk! Maakt niet zoveel uit welk spuitmondje gebruikt. Vooral de techniek heeft heeft invloed. Klopt het dat je tijdens het opspuiten je spuitmondje mee omhoog beweegt?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

volgend bericht

Opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten

meest gelezen
58.983x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.079x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.215x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.704x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord