Dit recept is weer een typisch voorbeeld van een voorraadkasten vondst. Ik had laatste geen verse groente meer in huis, wilde geen boodschappen doen en toch iets lekkers eten. Nou dat werd uiteindelijk een snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs. Ik vind het zó lekker dat ik het al een paar keer gemaakt heb en graag het recept met jullie deel!
Het recept
Zet een hapjespan op laag vuur met een scheut olie erin.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan voor een minuut of 3.
Voeg dan de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak dit ook voor 2 minuutjes mee.
Voeg de kokosmelk toe roer goed door tot het begint te koken.
Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze samen met de linzen, het water en bouillonblokje toe. Zet het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.
Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het pruttelen voor 10-12 minuten en roer af en toe door.
Bak de pita's of naan af tussen de grill. Schep de stoof in twee kommen en maak af met een schep yoghurt en het brood. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een hapjespan op laag vuur met een scheut olie erin.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan voor een minuut of 3.
Voeg dan de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak dit ook voor 2 minuutjes mee.
Voeg de kokosmelk toe roer goed door tot het begint te koken.
Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze samen met de linzen, het water en bouillonblokje toe. Zet het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.
Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het pruttelen voor 10-12 minuten en roer af en toe door.
Bak de pita's of naan af tussen de grill. Schep de stoof in twee kommen en maak af met een schep yoghurt en het brood. Eet smakelijk!
Nog meer vega maaltijden:
Gele curry met zoete aardappel, kikkererwten en linzen
Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta
Vega kapsalon met Griekse twist