Maaltijden

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Dit recept is weer een typisch voorbeeld van een voorraadkasten vondst. Ik had laatste geen verse groente meer in huis, wilde geen boodschappen doen en toch iets lekkers eten. Nou dat werd uiteindelijk een snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs. Ik vind het zó lekker dat ik het al een paar keer gemaakt heb en graag het recept met jullie deel!

Close up

Het recept

Prep Time5 minsCook Time18 minsTotal Time25 mins
Dit heb je nodig:
 200 ml kokosmelk
 200 gram maïs
 200 gram kikkererwten
 1 mini blikje tomatenpuree
 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
 flinke scheut olie
 1 groente bouillonblokje
 125 gram rode linzen (gedroogd)
 400 ml water
 pita's of naan
 2 tl vanouvan
 1 tl paprikapoeder
 1/4de tl cayennepeper
 yoghurt (optioneel)
Nog meer nodig:
 hapjespan
 tosti-ijzer of contactgrill
 pollepel
Zo maak je het!
1

Zet een hapjespan op laag vuur met een scheut olie erin.

2

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan voor een minuut of 3.

3

Voeg dan de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak dit ook voor 2 minuutjes mee.

4

Voeg de kokosmelk toe roer goed door tot het begint te koken.

5

Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze samen met de linzen, het water en bouillonblokje toe. Zet het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.

6

Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het pruttelen voor 10-12 minuten en roer af en toe door.

7

Bak de pita's of naan af tussen de grill. Schep de stoof in twee kommen en maak af met een schep yoghurt en het brood. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 200 ml kokosmelk
 200 gram maïs
 200 gram kikkererwten
 1 mini blikje tomatenpuree
 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
 flinke scheut olie
 1 groente bouillonblokje
 125 gram rode linzen (gedroogd)
 400 ml water
 pita's of naan
 2 tl vanouvan
 1 tl paprikapoeder
 1/4de tl cayennepeper
 yoghurt (optioneel)
Nog meer nodig:
 hapjespan
 tosti-ijzer of contactgrill
 pollepel

Directions

Zo maak je het!
1

Zet een hapjespan op laag vuur met een scheut olie erin.

2

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan voor een minuut of 3.

3

Voeg dan de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak dit ook voor 2 minuutjes mee.

4

Voeg de kokosmelk toe roer goed door tot het begint te koken.

5

Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze samen met de linzen, het water en bouillonblokje toe. Zet het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.

6

Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het pruttelen voor 10-12 minuten en roer af en toe door.

7

Bak de pita's of naan af tussen de grill. Schep de stoof in twee kommen en maak af met een schep yoghurt en het brood. Eet smakelijk!

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Nog meer vega maaltijden:

Gele curry met zoete aardappel, kikkererwten en linzen
Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta
Vega kapsalon met Griekse twist

Liefs,
Eefje

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.