[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Waar een restje gecondenseerde melk al niet goed voor is. Ik maakte er heerlijke speculaas karamel fudge truffels mee. Niet moeilijk maar wel heel lekker! Ik vertel snel hoe je dit doet.
Het recept
Doe de gecondenseerde melk in een steelpan. Verwarm dit al roerend op laag vuur. Na ongeveer 2 minuten voeg je de pure chocolade toe.
Blijf goed doorroeren op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Zet het vuur dan uit. Voeg de schuddebuikjes, fudge blokjes en speculaaskruiden toe. Meng dit goed!
Leg een velletje bakpapier klaar. Dit kan rechtsreeks op het aanrecht of op een bakplaat.
Giet het chocolademengsel hierop en laat volledig afkoelen en opstijven. Je kan het eventueel koud zetten om het iets te versnellen.
Verdeel dan dit mengsel in 14 stukjes van 20 gram en rol deze tot een balletje tussen je handen. Leg ze vervolgens koud voor minimaal 2 uur.
Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie. Leg weer een nieuw velletje bakpapier klaar, dit keer wel op een plank of bakplaat en strooi hier een dun laagje speculaaskruiden op.
Dip de fudge balletjes 1 voor 1 in de witte chocolade. Met behulp van een vork zorg je dat ze helemaal worden omhult. Haal ze er ook uit met een vork. Laat de overtollig chocolade eraf druipen.
Probeer met 1 soepele beweging de truffel van de vork op het laagje speculaaskruiden te krijgen. Wanneer de chocolade nog nat is voorzie je de truffels van de sprinkles.
Zet de truffels ongeveer een uur in de koelkast om hard te laten worden. Ik zou ze sowieso in de koelkast bewaren maar het is wel lekker om ze een uur voor het eten uit de koelkast te halen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de gecondenseerde melk in een steelpan. Verwarm dit al roerend op laag vuur. Na ongeveer 2 minuten voeg je de pure chocolade toe.
Blijf goed doorroeren op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Zet het vuur dan uit. Voeg de schuddebuikjes, fudge blokjes en speculaaskruiden toe. Meng dit goed!
Leg een velletje bakpapier klaar. Dit kan rechtsreeks op het aanrecht of op een bakplaat.
Giet het chocolademengsel hierop en laat volledig afkoelen en opstijven. Je kan het eventueel koud zetten om het iets te versnellen.
Verdeel dan dit mengsel in 14 stukjes van 20 gram en rol deze tot een balletje tussen je handen. Leg ze vervolgens koud voor minimaal 2 uur.
Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie. Leg weer een nieuw velletje bakpapier klaar, dit keer wel op een plank of bakplaat en strooi hier een dun laagje speculaaskruiden op.
Dip de fudge balletjes 1 voor 1 in de witte chocolade. Met behulp van een vork zorg je dat ze helemaal worden omhult. Haal ze er ook uit met een vork. Laat de overtollig chocolade eraf druipen.
Probeer met 1 soepele beweging de truffel van de vork op het laagje speculaaskruiden te krijgen. Wanneer de chocolade nog nat is voorzie je de truffels van de sprinkles.
Zet de truffels ongeveer een uur in de koelkast om hard te laten worden. Ik zou ze sowieso in de koelkast bewaren maar het is wel lekker om ze een uur voor het eten uit de koelkast te halen. Eet smakelijk!
Nog meer lekkers!
Pecan-dulce de leche truffels
Monchoutaart truffels
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]