Bakrecepten

Pompoen cheesecake met speculoosbodem

Pompoen cheesecake met speculoosbodem

Zo op de laatste dag van oktober deel ik graag nog een recept met pompoen. Ik noem het wel cheesecake maar in dit recept zit aanzienlijk minder roomkaas dan anders. Voor een deel hiervan gebruik ik nu gecondenseerde melk en gepureerde pompoen. Deze pompoen cheesecake met speculoosbodem is lekker en eenvoudig!

Pompoen cheesecake met speculoosbodem

Het recept

Prep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time5 hrs
Dit heb je nodig voor 8 puntjes:
 120 gram Lotus speculoos koekjes
 40 gram noten granola
 55 gram roomboter
 250 gram gekookte en gepureerde pompoen
 200 gram naturel roomkaas
 200 gram gecondenseerde melk
 2 middelgrote eieren
 40 gram kristalsuiker
 1 tl speculaaskruiden
 1 tl vanillepasta of vanille extract
 1/2 tl zout
 slagroom (optioneel)
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm doorsnee
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom met spatel
Zo maak je het!
1

Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes en granola fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Stort de gemengde kruimels op de bodem van de springvorm. Verdeel deze gelijkmatig en druk goed aan.

3

Meng de roomkaas met de kristalsuiker, het zout, de vanille en speculaaskruiden. Roer hier dan de gecondenseerde doorheen.

4

Pureer de pompoen helemaal fijn en voeg deze dan ook toe. Als laatste voeg je de twee eieren toe en roer je het geheel tot een glad beslag. Deze is vrij vloeibaar.

5

Giet dit op de koekbodem en schuif de taart de oven in voor 45 tot 50 minuten. Zet de oven dan uit. Het hoeft niet per se maar je kun hem nog een uurtje in de oven met de deur open laten staan. Hiermee kun je mogelijk scheuren in je taart voorkomen.

6

Laat de taart dan nog minstens een uur op het aanrecht afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.

7

Hij is zo al lekker maar wordt nog wat feestelijker met een lekkere rozet slagroom. Dat is dus optioneel en die keus is aan jou. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 8 puntjes:
 120 gram Lotus speculoos koekjes
 40 gram noten granola
 55 gram roomboter
 250 gram gekookte en gepureerde pompoen
 200 gram naturel roomkaas
 200 gram gecondenseerde melk
 2 middelgrote eieren
 40 gram kristalsuiker
 1 tl speculaaskruiden
 1 tl vanillepasta of vanille extract
 1/2 tl zout
 slagroom (optioneel)
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm doorsnee
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom met spatel

Directions

Zo maak je het!
1

Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes en granola fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Stort de gemengde kruimels op de bodem van de springvorm. Verdeel deze gelijkmatig en druk goed aan.

3

Meng de roomkaas met de kristalsuiker, het zout, de vanille en speculaaskruiden. Roer hier dan de gecondenseerde doorheen.

4

Pureer de pompoen helemaal fijn en voeg deze dan ook toe. Als laatste voeg je de twee eieren toe en roer je het geheel tot een glad beslag. Deze is vrij vloeibaar.

5

Giet dit op de koekbodem en schuif de taart de oven in voor 45 tot 50 minuten. Zet de oven dan uit. Het hoeft niet per se maar je kun hem nog een uurtje in de oven met de deur open laten staan. Hiermee kun je mogelijk scheuren in je taart voorkomen.

6

Laat de taart dan nog minstens een uur op het aanrecht afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.

7

Hij is zo al lekker maar wordt nog wat feestelijker met een lekkere rozet slagroom. Dat is dus optioneel en die keus is aan jou. Eet smakelijk!

Pompoen cheesecake met spuculoosbodem

Pompoen cheesecake met speculoosbodem

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.