Zo op de laatste dag van oktober deel ik graag nog een recept met pompoen. Ik noem het wel cheesecake maar in dit recept zit aanzienlijk minder roomkaas dan anders. Voor een deel hiervan gebruik ik nu gecondenseerde melk en gepureerde pompoen. Deze pompoen cheesecake met speculoosbodem is lekker en eenvoudig!
Het recept
Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes en granola fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Stort de gemengde kruimels op de bodem van de springvorm. Verdeel deze gelijkmatig en druk goed aan.
Meng de roomkaas met de kristalsuiker, het zout, de vanille en speculaaskruiden. Roer hier dan de gecondenseerde doorheen.
Pureer de pompoen helemaal fijn en voeg deze dan ook toe. Als laatste voeg je de twee eieren toe en roer je het geheel tot een glad beslag. Deze is vrij vloeibaar.
Giet dit op de koekbodem en schuif de taart de oven in voor 45 tot 50 minuten. Zet de oven dan uit. Het hoeft niet per se maar je kun hem nog een uurtje in de oven met de deur open laten staan. Hiermee kun je mogelijk scheuren in je taart voorkomen.
Laat de taart dan nog minstens een uur op het aanrecht afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.
Hij is zo al lekker maar wordt nog wat feestelijker met een lekkere rozet slagroom. Dat is dus optioneel en die keus is aan jou. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes en granola fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Stort de gemengde kruimels op de bodem van de springvorm. Verdeel deze gelijkmatig en druk goed aan.
Meng de roomkaas met de kristalsuiker, het zout, de vanille en speculaaskruiden. Roer hier dan de gecondenseerde doorheen.
Pureer de pompoen helemaal fijn en voeg deze dan ook toe. Als laatste voeg je de twee eieren toe en roer je het geheel tot een glad beslag. Deze is vrij vloeibaar.
Giet dit op de koekbodem en schuif de taart de oven in voor 45 tot 50 minuten. Zet de oven dan uit. Het hoeft niet per se maar je kun hem nog een uurtje in de oven met de deur open laten staan. Hiermee kun je mogelijk scheuren in je taart voorkomen.
Laat de taart dan nog minstens een uur op het aanrecht afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.
Hij is zo al lekker maar wordt nog wat feestelijker met een lekkere rozet slagroom. Dat is dus optioneel en die keus is aan jou. Eet smakelijk!