• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Ontbijt/Lunch Recepten

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Eefje
Geen reacties
22 oktober 2020
Zoete ontbijtpizza met rood fruit

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Yes, ik heb weer een heerlijk en vooral feestelijk ontbijtrecept voor je. Het is echt héél makkelijk te maken en ik verwacht ook dat je er iedereen mee kunt verrassen. En deze zoete ontbijtpizza met rood fruit is ook nog eens verantwoord en voedzaam. Wat wil je nog meer?

Minder zoet

Hero Minder Zoet bevat 40% minder suiker dan de reguliere Hero jam. Echt lekkere jam maken zonder suiker gaat nou eenmaal niet. Suiker zorgt naast smaak namelijk ook voor de smeerbaarheid en conservering. Deze jam wordt dus niet gemaakt met zoetstof, maar simpelweg met minder suiker. Deze minder zoet variant is verkrijgbaar in de smaken: aardbei, abrikozen, bosvruchten en framboos. Ook kun je ze vinden in de kleine cups die je makkelijk mee kunt nemen en heel handig zijn voor in de caravan of op de boot. Met de minder zoet bosvruchten jam maakte ik eerder al een hele lekkere ontbijttaart. Ook een goede tip voor een verantwoord ontbijt!

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Hoeveelheid

Het recept voor deze zoete ontbijtpizza met rood fruit, is voor 1 persoon een redelijk groot portie! Maar als je flinke trek hebt en een grote eter bent (zoals ik) komt dat helemaal goed. Is het toch teveel voor je? Snijd de bodem dan na het bakken doormidden, en gebruik de andere helft op een later moment. Ook kun je het als onderdeel van het ontbijt maken. Zo kan de pizza makkelijk in 4-6 stukken worden gesneden en heeft iedereen een puntje om te proeven. Zelf als toevoeging voor een (verantwoorde) high tea is het een toppertje

Pizzabodem yoghurt

Het recept

Zoete ontbijtpizza met rood fruit ingrediënten

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd40 minuten

Dit heb je nodig:
Bodem:
 120 gram havermout
 125 gram banaan
 1 middelgroot ei
 2 el amandel (stiftjes of schaafsel)
 1 tl speculaaskruiden of kaneel
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
Topping
 3 volle el kokosyoghurt
 2 volle eetlepel Hero frambozenjam minder zoet
 140 gram gemengd roodfruit (bramen, aardbeien en blauwe bessen)
 1 el geroosterde kokosflakes
 10 gram geraspte witte chocolade
Nog meer nodig:
 keukenmachine of staafmixer met bakje
 bakplaat
 velletje bakpapier
 springvorm ring van 18 cm doorsnee

1

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Doe alle ingrediënten voor de bodem (behalve de amandelen) in een keukenmachine en draai dit tot een plakkerig deeg. Roer dan handmatig de amandelen er doorheen. Deze geven een lekkere bite en extra smaak aan de bodem.

3

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en zet hierop de bakring. Schep het deeg hierin en verdeel het gelijkmatig met de spatel of de bolle kant van een lepel. Haal de ring eraf en bak de bodem gaar in 18-20 minuten. Het kan ook prima zonder bakring. Een pizza is immers net zo lekker als hij niet perfect rond is.

4

Voor deze zoete ontbijt variant vind ik het lekkerst om de bodem eerst af te laten koelen voordat je hem gaat beleggen. Die keuze is aan jou.

5

Schep de kokosyoghurt op de bodem en verdeel dit gelijkmatig. Schep er dan 2 volle eetlepels van de minder zoet Frambozenjam op. Verdeel dit ook over de gehele pizza.

6

Snijd het fruit in grove stukken en verdeel dit over de pizza. Maak af met geroosterde kokosflakes en een beetje geraspte witte chocolade. Liever puur of melk? Dat kan natuurlijk ook!

7

Snijd de pizza in punten en smullen maar!

Ingrediënten

Dit heb je nodig:
Bodem:
 120 gram havermout
 125 gram banaan
 1 middelgroot ei
 2 el amandel (stiftjes of schaafsel)
 1 tl speculaaskruiden of kaneel
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
Topping
 3 volle el kokosyoghurt
 2 volle eetlepel Hero frambozenjam minder zoet
 140 gram gemengd roodfruit (bramen, aardbeien en blauwe bessen)
 1 el geroosterde kokosflakes
 10 gram geraspte witte chocolade
Nog meer nodig:
 keukenmachine of staafmixer met bakje
 bakplaat
 velletje bakpapier
 springvorm ring van 18 cm doorsnee

Aanwijzingen

1

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Doe alle ingrediënten voor de bodem (behalve de amandelen) in een keukenmachine en draai dit tot een plakkerig deeg. Roer dan handmatig de amandelen er doorheen. Deze geven een lekkere bite en extra smaak aan de bodem.

3

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en zet hierop de bakring. Schep het deeg hierin en verdeel het gelijkmatig met de spatel of de bolle kant van een lepel. Haal de ring eraf en bak de bodem gaar in 18-20 minuten. Het kan ook prima zonder bakring. Een pizza is immers net zo lekker als hij niet perfect rond is.

4

Voor deze zoete ontbijt variant vind ik het lekkerst om de bodem eerst af te laten koelen voordat je hem gaat beleggen. Die keuze is aan jou.

5

Schep de kokosyoghurt op de bodem en verdeel dit gelijkmatig. Schep er dan 2 volle eetlepels van de minder zoet Frambozenjam op. Verdeel dit ook over de gehele pizza.

6

Snijd het fruit in grove stukken en verdeel dit over de pizza. Maak af met geroosterde kokosflakes en een beetje geraspte witte chocolade. Liever puur of melk? Dat kan natuurlijk ook!

7

Snijd de pizza in punten en smullen maar!

Zoete ontbijtpizza met rood fruit
IngrediëntenAanwijzingen

ongebakken bodem

Variatie

Voor dit soort ontbijtrecepten kies ik vaak voor rood fruit. Dit is vaak het gemakkelijkst en ook gewoon heel lekker. Maar ik heb nog een aantal ideetjes. Wat dacht je van peer met geroosterde pecannoten of van rijpe perzik met passievrucht? Allemaal lekker in combinatie met één van de minder zoet jam smaken.

liggen puntje pizza

Recept inspiratie

Afgelopen jaren heb ik vaker samengewerkt met Hero en daar zijn o.a. deze heerlijke recepten uit voortgekomen;

Zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas

Smeuïge cakerol met framboos-limoemousse

Zoet plukbrood met abrikozen en amandel

Als dit nog niet genoeg ideeën zijn verwijs ik je heel graag door naar de Hero Jam Studio. Deze staat echt bommetje vol met de meest heerlijke recepten!

Pizzapunt hand

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero.

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Aardbeien Hero jam Kokos Kokosyoghurt Ontbijt Rood fruit
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zelf haver-kokosmelk maken

volgend bericht

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACH BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACHESPIJS🤤
⠀⠀
adv - Na lange tijd stonden we weer eens samen in een keuken🎉 We hadden jullie gevraagd om ingrediënten in te sturen en daarna op je favoriet te stemmen. Hier kwam speculaas en pistache uit. Daar weten wij wel raad mee!
⠀⠀
We hebben gebruik gemaakt van de Square Cake Tin 18 x 18 van Tala. De vorm is niet eens ingevet en de boterkoek kwam er PERFECT uit! Dit komt door de dubbele non-stick laag. Alle Tala bakvormen zijn BPA-, PFAS- en PFOA-vrij en je hebt ook nog eens 10 jaar garantie. Wat wil je nog meer?
⠀⠀
Dit heb je nodig:
300 gram patentbloem
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram witte basterdsuiker
70 gram speculaasjes, in stukjes
Rasp van een halve (bio) citroen
Snufje zout
Vulling:
180 gram rauwe pistachenoten
120 gram kristalsuiker
40 gram eiwit
2 el citroensap
Snuf zout
Topping:
1/2 geklutst ei
20 gram rauwe pistachenoten fijngehakt
⠀⠀
Meng de koude boter samen met de suikers, citroenrasp en het zout. Wanneer dit door elkaar zit voeg je de bloem toe. Meng ook dit op lage stand door elkaar. Als het deeg begint te vormen doe je de speculaas stukjes erbij.
⠀⠀
Verdeel het deeg in tweeën en maak alvast 1 plak op maat om later bovenop te leggen. De tweede kan in de vorm blijven zitten.
⠀⠀
Maak de spijs door alles hiervoor door elkaar te malen. De noten zijn vooraf geroosterd voor meer smaak (8-10 minuten op 180 graden). Maak verder af zoals je in de video ziet.
⠀⠀
Bak eerst 20 minuten op 180 graden, dan 10 minuten op 200 en daarna nog 5-10 minuten op 180. Gezien deze vorm een losse bodem heeft ontsnapt er tijdens het bakken een klein beetje boter. Leg er een stukje aluminiumfolie onder, zodat het niet op de bodem van je oven terecht komt. Ook maken? Sla het recept vooral op✅
⠀⠀
In samenwerking met @talacooking.nl 👩🏻‍🍳
⠀⠀
Liefs van ons! #talacooking #bakvorm #boterkoek #speculaas #pistachespijs #bakrecept #makingofreel
DIT IS ECHT EEN KNALLER😍 ⠀⠀⠀ Gevuld specu DIT IS ECHT EEN KNALLER😍
⠀⠀⠀
Gevuld speculaas, daarop een dikke laag kaneelmousse met een frisse appeltjes topping🍏 Hemelse combinatie, wat wil je nog meer?!
⠀⠀⠀
Ik zag dat ie alweer een paar keer is gemaakt en dat vind ik te gek🙌🏻 Je vind het recept makkelijk door te zoeken op ‘kaneelmousse Eefsfood’🔎
⠀⠀⠀
WIE WIL ER EEN PUNTJE??👇🏻 Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #gevuldspeculaas #kaneelmousse #amandelspijs #sinttaart #bakrecept #appeltopping
FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁 ⠀⠀⠀ Y FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁
⠀⠀⠀
Yes, ik heb een leuk lijstje gemaakt en deze is nú te vinden op eefsfood.nl✨ (link in bio). Je vind er meer dan 12 tips!
⠀⠀⠀
Ik weet zeker dat het helpt bij het vinden van een goed kado of je te laten inspireren voor je eigen verlanglijstje📝
⠀⠀⠀
Extra tip; geef aandacht aan het inpakken, dat vind ik zelf het allerleukst🤩
⠀⠀⠀
Heb jij zelf nog een aanvulling op de lijst? Deel dit vooral hieronder, daar hebben we allemaal iets aan👇🏻
⠀⠀⠀
Sla de Reel vooral op als je ‘m leuk vindt✅ Is weer heel iets anders dan ik normaal doe.
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #kadotips #foodie #inpakken #feestdagen #kerstkado #foodietips #kado #cadeau
CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥 ⠀⠀⠀ Dit CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥
⠀⠀⠀
Dit is echt goddelijk én hartstikke vega (makkelijk vegan te maken)🌱 Ik ga hier vannacht van dromen, zó goed!🥰 Ook maken? Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Voor 3 stuks:
➡️3 kleine wraps
➡️150 gram oesterzwammen, in reepjes
➡️2 snack komkommers, in reepjes
➡️3 plukjes taugé, ongeveer 50 gram
➡️1/4 rode ui, in halve ringen
➡️1,5 el (vegan) mayonaise
➡️1,5 el sriracha
➡️Kleine el hoisin
➡️Schepje (geroosterde) sesamzaadjes
➡️Grof gehakte peterselie
➡️Zonnebloemolie om in te bakken
➡️1 el maizena
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️1/2 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl five spices poeder
⠀⠀⠀
Scheur de oesterzwammen in reepjes en hussel hier de maizena en specerijen doorheen.
⠀⠀⠀
Verhit een dikke laag olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui en komkommer.
⠀⠀⠀
Bak de oesterzwammen bruin en krokant en een paar minuten. Laat uitlekken op wat keukenpapier en meng dan met de hoisin en sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
Bouw de wraps op, maak af met mayo, sriracha & peterselie. Aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Echt; ga dit maken en sla ‘m op voor later✅ Bedank me later😋
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #wraps #oesterzwammen #tauge #komkommer #rodeui #sticky #crispy #sriracha
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!