• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Ontbijt/Lunch Recepten

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Eefje
Geen reacties
22 oktober 2020
Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Yes, ik heb weer een heerlijk en vooral feestelijk ontbijtrecept voor je. Het is echt héél makkelijk te maken en ik verwacht ook dat je er iedereen mee kunt verrassen. En deze zoete ontbijtpizza met rood fruit is ook nog eens verantwoord en voedzaam. Wat wil je nog meer?

Minder zoet

Hero Minder Zoet bevat 40% minder suiker dan de reguliere Hero jam. Echt lekkere jam maken zonder suiker gaat nou eenmaal niet. Suiker zorgt naast smaak namelijk ook voor de smeerbaarheid en conservering. Deze jam wordt dus niet gemaakt met zoetstof, maar simpelweg met minder suiker. Deze minder zoet variant is verkrijgbaar in de smaken: aardbei, abrikozen, bosvruchten en framboos. Ook kun je ze vinden in de kleine cups die je makkelijk mee kunt nemen en heel handig zijn voor in de caravan of op de boot. Met de minder zoet bosvruchten jam maakte ik eerder al een hele lekkere ontbijttaart. Ook een goede tip voor een verantwoord ontbijt!

Zoete ontbijtpizza met rood fruit

Hoeveelheid

Het recept voor deze zoete ontbijtpizza met rood fruit, is voor 1 persoon een redelijk groot portie! Maar als je flinke trek hebt en een grote eter bent (zoals ik) komt dat helemaal goed. Is het toch teveel voor je? Snijd de bodem dan na het bakken doormidden, en gebruik de andere helft op een later moment. Ook kun je het als onderdeel van het ontbijt maken. Zo kan de pizza makkelijk in 4-6 stukken worden gesneden en heeft iedereen een puntje om te proeven. Zelf als toevoeging voor een (verantwoorde) high tea is het een toppertje

Pizzabodem yoghurt

Het recept

Zoete ontbijtpizza met rood fruit ingrediënten

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd40 minuten

Dit heb je nodig:
Bodem:
 120 gram havermout
 125 gram banaan
 1 middelgroot ei
 2 el amandel (stiftjes of schaafsel)
 1 tl speculaaskruiden of kaneel
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
Topping
 3 volle el kokosyoghurt
 2 volle eetlepel Hero frambozenjam minder zoet
 140 gram gemengd roodfruit (bramen, aardbeien en blauwe bessen)
 1 el geroosterde kokosflakes
 10 gram geraspte witte chocolade
Nog meer nodig:
 keukenmachine of staafmixer met bakje
 bakplaat
 velletje bakpapier
 springvorm ring van 18 cm doorsnee

1

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Doe alle ingrediënten voor de bodem (behalve de amandelen) in een keukenmachine en draai dit tot een plakkerig deeg. Roer dan handmatig de amandelen er doorheen. Deze geven een lekkere bite en extra smaak aan de bodem.

3

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en zet hierop de bakring. Schep het deeg hierin en verdeel het gelijkmatig met de spatel of de bolle kant van een lepel. Haal de ring eraf en bak de bodem gaar in 18-20 minuten. Het kan ook prima zonder bakring. Een pizza is immers net zo lekker als hij niet perfect rond is.

4

Voor deze zoete ontbijt variant vind ik het lekkerst om de bodem eerst af te laten koelen voordat je hem gaat beleggen. Die keuze is aan jou.

5

Schep de kokosyoghurt op de bodem en verdeel dit gelijkmatig. Schep er dan 2 volle eetlepels van de minder zoet Frambozenjam op. Verdeel dit ook over de gehele pizza.

6

Snijd het fruit in grove stukken en verdeel dit over de pizza. Maak af met geroosterde kokosflakes en een beetje geraspte witte chocolade. Liever puur of melk? Dat kan natuurlijk ook!

7

Snijd de pizza in punten en smullen maar!

Ingrediënten

Dit heb je nodig:
Bodem:
 120 gram havermout
 125 gram banaan
 1 middelgroot ei
 2 el amandel (stiftjes of schaafsel)
 1 tl speculaaskruiden of kaneel
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
Topping
 3 volle el kokosyoghurt
 2 volle eetlepel Hero frambozenjam minder zoet
 140 gram gemengd roodfruit (bramen, aardbeien en blauwe bessen)
 1 el geroosterde kokosflakes
 10 gram geraspte witte chocolade
Nog meer nodig:
 keukenmachine of staafmixer met bakje
 bakplaat
 velletje bakpapier
 springvorm ring van 18 cm doorsnee

Aanwijzingen

1

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Doe alle ingrediënten voor de bodem (behalve de amandelen) in een keukenmachine en draai dit tot een plakkerig deeg. Roer dan handmatig de amandelen er doorheen. Deze geven een lekkere bite en extra smaak aan de bodem.

3

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en zet hierop de bakring. Schep het deeg hierin en verdeel het gelijkmatig met de spatel of de bolle kant van een lepel. Haal de ring eraf en bak de bodem gaar in 18-20 minuten. Het kan ook prima zonder bakring. Een pizza is immers net zo lekker als hij niet perfect rond is.

4

Voor deze zoete ontbijt variant vind ik het lekkerst om de bodem eerst af te laten koelen voordat je hem gaat beleggen. Die keuze is aan jou.

5

Schep de kokosyoghurt op de bodem en verdeel dit gelijkmatig. Schep er dan 2 volle eetlepels van de minder zoet Frambozenjam op. Verdeel dit ook over de gehele pizza.

6

Snijd het fruit in grove stukken en verdeel dit over de pizza. Maak af met geroosterde kokosflakes en een beetje geraspte witte chocolade. Liever puur of melk? Dat kan natuurlijk ook!

7

Snijd de pizza in punten en smullen maar!

Zoete ontbijtpizza met rood fruit
IngrediëntenAanwijzingen

ongebakken bodem

Variatie

Voor dit soort ontbijtrecepten kies ik vaak voor rood fruit. Dit is vaak het gemakkelijkst en ook gewoon heel lekker. Maar ik heb nog een aantal ideetjes. Wat dacht je van peer met geroosterde pecannoten of van rijpe perzik met passievrucht? Allemaal lekker in combinatie met één van de minder zoet jam smaken.

liggen puntje pizza

Recept inspiratie

Afgelopen jaren heb ik vaker samengewerkt met Hero en daar zijn o.a. deze heerlijke recepten uit voortgekomen;

Zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas

Smeuïge cakerol met framboos-limoemousse

Zoet plukbrood met abrikozen en amandel

Als dit nog niet genoeg ideeën zijn verwijs ik je heel graag door naar de Hero Jam Studio. Deze staat echt bommetje vol met de meest heerlijke recepten!

Pizzapunt hand

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero.

Liefs,
Eefje

Aardbeien Hero jam Kokos Kokosyoghurt Ontbijt Rood fruit
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zelf haver-kokosmelk maken

volgend bericht

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord