In Leiden

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Ik zie van een aantal foodblog collega’s dat ze hiermee aan de slag zijn gegaan. Tips om de horeca in deze barre tijden een beetje te kunnen helpen. Ik heb er afgelopen tijd vrijwel niets over gedeeld, tot nu! Hier een lijstje met restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Via Instagram stories heb ik een oproepje gedaan! Ik kreeg heel wat restaurant tips van jullie binnen. Voor zowel lunch als diner! Ik heb daar een lijst van samengesteld. Voor nu richt ik mij alleen op Leiden maar collega Francesca gaat het hele land door. Inmiddels heeft ze al tips voor Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Benieuwd naar dit rijtje? Klik dan HIER. Collega en goede vriendin Andrea van anniepannie.nl deelt fanatiek haar Den Haag tips in haar Instagram stories. Klik HIER om haar opgeslagen tips te lezen. Ook stadsgenoot Susan heeft al een lijstje gemaakt, bekijk deze HIER.

Mijn lijst bestaat uit tips die meerdere malen genoemd zijn, betrouwbare tips van bekende/familie en natuurlijk mijn eigen tips. Dit laatste houdt niet gelijk in dat ik zelf al besteld heb maar wel dat ik daar met plezier (meerdere keren) heb gegeten. Ik heb niet exact alles voor je opgezocht, check even de Instagram of website van het restaurant, dan is je snel alles duidelijk!

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca tataki

Ik begin met een knaller! Nét, maar dan ook nét buiten Leiden vind je Kasteel Oud-Poelgeest (Oegstgeest). Deze zomer heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het eten in hun restaurant. Dit was echt méga lekker! Nadat ze net van start waren met hun nieuwe Kasteel diner, moesten de deuren worden gesloten. Ik heb op uitnodiging een aantal gerechten mogen ophalen. Het was echt onwijs lekker en goed verzorgd!! Een vette aanrader dus. Zo at ik onder andere burrata met tomaten vinaigrette, brisket, sukade steak, tataki van zwaardvis en een blondie met limoen. Ik heb thuis lekker restaurantje gespeeld dus. Je kunt je bestelling ophalen van donderdag t/m zondag tussen 17:00  en 19:00. Bestellen kan via de website.

Als je van kaasfondue houdt moet je echt bij De Fonduevrouwen zijn (voorheen Femme Fromage). Begin oktober opende ze eindelijk hun deuren, slechts 1 weekend hebben ze kunnen draaien. Bestel voor donderdag 18:00 uur en ze komen het zaterdag of zonder zelfs bij je brengen! Kijk HIER voor meer informatie.

De Pizzabakkers doen altijd al aan bezorgen maar ze hebben ook een restaurant. Daarom ook een plek voor hun in mijn lijstje. Ik bestel er regelmatig een pizza, tot nu toe mijn favoriete bezorgpizza in Leiden. Doe er je voordeel mee. Wanneer je via hun website besteld kun je alleen afhalen. 

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca koud vlees

Restaurant afhaaltips in Leiden #helpdehoreca

Bar lokaal – lunch & diner – fan van hun eten!
Roos – lunch – divers en altijd lekker!
Tabú – diner 
Het Slachthuis – lunch – volledig vegan
Just Meet – diner
Aan de Rijn – wekelijks diverse stampotten 
Verboden Toegang – diner – hier eet ik altijd lekker!
Proeflokaal1574 – diner/wijnspijs menu
De Engelenbak – lunch & diner
Brasserie de Poort – diner
Malle Jan – diner
Burgerzaken – lunch & diner
Bistro Bordo – diner
The Bishop – diner
Suzies en van Aken – diner 
Lavendi – lunch – de wafels en pancakes schijnen een toppertje te zijn!

Geen restaurant maar wel een hele leuke tip: stadsgenoot Mai maakt wekelijks heerlijke (Vietnamese) maaltijden vanuit haar eigen keuken/kookstudio. Via Instagram (@mainguyen_nl) kun je zien wat ze elke week gaat maken en dan kunnen bestellen via een DM. Op donderdag en vrijdag kun je het dan tussen 16:00 en 17:30 ophalen. Aanrader!

Noodle soep ala Mai

Heb jij nog een aanvulling? 

De reacties staan open voor jouw toevoeging. Je mag een me ook altijd mailen (eefje@eefsfood.nl) of een DM sturen! Deze lijst zal ik vermoedelijk nog wel updaten. 

Blondie met limoen

#helpdehoreca

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.