Desserts

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa heel

Ik zag bij collega- en goede vriendin Marike heerlijke taartjes voorbij komen afgelopen zondag. Ik werd erdoor geïnspireerd en ging zelf aan de slag. Met aan paar aanpassingen maakte ik er mijn versie van. Het zijn chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa geworden. 

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa puntje

Marike en ik bakken totaal anders maar inspireren elkaar toch regelmatig. Zo wilde Marike laatst een variant maken op mijn frisse framboos-kokostaart. Het werd deze luchtige mangotaart met speculaasbodem. Ik ben dit keer dus aan de haal gegaan met haar chocolademousse taartjes met Bailey’s recept. Ik had het eindresultaat anders in mijn hoofd. Wat strakker, zoals je misschien van mij gewend bent. Maar deze exemplaren zijn wat rommeliger uitgepakt, maar niet minder lekker. Echt smullen! Deze taartjes zijn bij uitstek geschikt als dessert. Maak je er 2, dan heb je voor 4 personen genoeg. 

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa schuin boven

Het recept

Prep Time30 minsTotal Time2 hrs 30 mins
Dit heb je nodig (2 taartjes)!
Bodem:
 50 gram amandelmeel
 20 gram geroosterde pecannoten, in kleine stukjes
 3 dikke ontpitte medjoul dadels (90 gram)
 1 el cacaopoeder
 1 tl oplos espresso
 1/4de tl grof zeezout
Vulling:
 170 gram slagroom
 100 gram pure chocolade, in stukjes
 20 gram Kahlúa
 2 zakjes vanillesuiker
Topping:
 60 gram witte chocolade
 20 gram Kahlúa
 20 ml slagroom
 6 geroosterde pecannoten
Nog meer nodig:
 2 springvormpjes van 10 cm doorsnee
 bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 iets om chocolade te smelten
 steelpan
 keukenmachine (optioneel)
Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de vormpjes met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de randen

2

Doe alle bodem ingrediënten behalve de pecannoten bij elkaar. Maal of kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Kneed dan de pecannoten erdoorheen. Zorg dat deze zijn geroosterd want dit geeft veel meer smaak.

3

Deel het deeg in tweeën en verdeel dit goed en gelijkmatig over de bodem van de vormpjes. Plakt het teveel? Maak dan je vingertoppen nat.

4

Smelt de chocolade met minimale hitte. Dit kan au bain marie of in de magnetron.

5

Klop de slagroom lobbig met twee zakjes vanillesuiker. Mix dan de Kahlúa erdoorheen. Als de chocolade handwarm aanvoelt kun je deze al roerend toevoegen aan de slagroom. Roer tot een luchtig en gladde mousse.

6

Ik heb dit al zo vaak gedaan, het gaat eigenlijk altijd goed en toch schiet het weleens in de schift. Dat gebeurde in dit geval bij mij. Ik had ook de slagroom iets te stijf geklopt. Gewoon niet goed opgelet, dus stom! Aan de smaak doet het helemaal niets af. En daarom heb ik ook besloten het zo te plaatsen.

7

Verdeel de mousse over de twee vormpjes. Als je het perfect hebt gedaan vloeit de mousse egaal aan de bovenkant. Strijk het anders glad met een spatel. Zet de taartjes in de koelkast voor in totaal 2 uur.

8

Verwarm de slagroom en Kahlúa in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als het bijna kookt. Voeg dan de witte chocolade toe en laat dit staan voor een minuut of 3. Roer tot een gladde massa. Verdeel en giet dit op de taartjes. Dit kan al na een uur. Leg hier de pecannoten op. Zet je taartjes dan terug voor een uur voordat je ze gaat eten.

Ingredients

Dit heb je nodig (2 taartjes)!
Bodem:
 50 gram amandelmeel
 20 gram geroosterde pecannoten, in kleine stukjes
 3 dikke ontpitte medjoul dadels (90 gram)
 1 el cacaopoeder
 1 tl oplos espresso
 1/4de tl grof zeezout
Vulling:
 170 gram slagroom
 100 gram pure chocolade, in stukjes
 20 gram Kahlúa
 2 zakjes vanillesuiker
Topping:
 60 gram witte chocolade
 20 gram Kahlúa
 20 ml slagroom
 6 geroosterde pecannoten
Nog meer nodig:
 2 springvormpjes van 10 cm doorsnee
 bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 iets om chocolade te smelten
 steelpan
 keukenmachine (optioneel)

Directions

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de vormpjes met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de randen

2

Doe alle bodem ingrediënten behalve de pecannoten bij elkaar. Maal of kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Kneed dan de pecannoten erdoorheen. Zorg dat deze zijn geroosterd want dit geeft veel meer smaak.

3

Deel het deeg in tweeën en verdeel dit goed en gelijkmatig over de bodem van de vormpjes. Plakt het teveel? Maak dan je vingertoppen nat.

4

Smelt de chocolade met minimale hitte. Dit kan au bain marie of in de magnetron.

5

Klop de slagroom lobbig met twee zakjes vanillesuiker. Mix dan de Kahlúa erdoorheen. Als de chocolade handwarm aanvoelt kun je deze al roerend toevoegen aan de slagroom. Roer tot een luchtig en gladde mousse.

6

Ik heb dit al zo vaak gedaan, het gaat eigenlijk altijd goed en toch schiet het weleens in de schift. Dat gebeurde in dit geval bij mij. Ik had ook de slagroom iets te stijf geklopt. Gewoon niet goed opgelet, dus stom! Aan de smaak doet het helemaal niets af. En daarom heb ik ook besloten het zo te plaatsen.

7

Verdeel de mousse over de twee vormpjes. Als je het perfect hebt gedaan vloeit de mousse egaal aan de bovenkant. Strijk het anders glad met een spatel. Zet de taartjes in de koelkast voor in totaal 2 uur.

8

Verwarm de slagroom en Kahlúa in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als het bijna kookt. Voeg dan de witte chocolade toe en laat dit staan voor een minuut of 3. Roer tot een gladde massa. Verdeel en giet dit op de taartjes. Dit kan al na een uur. Leg hier de pecannoten op. Zet je taartjes dan terug voor een uur voordat je ze gaat eten.

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa

Deze taartjes kun je met gemak al 2 dagen van tevoren voorbereiden. Als je dus eters krijgt hoef je daar niet meer naar om te kijken. Dat is fijn! 

Denk je nu; wat is acetaatfolie? Dat kun je onderaan DIT artikel vinden!

hapje staand

Naast deze chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa, heb ik natuurlijk nog veel meer recepten met chocolade. Hieronder vind je er drie. Maar als in de zoekbalk chocolade invult, krijg je nog veel meer recepten!

Nog meer recepten met chocolade:

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Amandelkoeken met chocolade en karamel fudge
Goddelijke chocolade rotsjes

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.