Een cheesecake die van zichzelf al lekker is, maar net even iets extra’s krijgt door de rood fruit coulis. Fris, súper romig met een smaakvolle koekbodem.
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Gebruik ingrediënten die op kamertemperatuur zijn.
Smelt de roomboter in een steelpan. Maal de koeken fijn, samen met de speculaaskruiden. Giet dan de roomboter erbij en meng tot plakkerige kruimels. Stort dit in de springvorm en druk gelijkmatig aan.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magentron.
Doe de eieren, suiker, vanille en limoenrasp in een mengkom. Roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde massa.
Roer in een andere kom de roomkaas los met een spagel. Voeg hier ongeveer 1/4de van het ei/chocolade mengsel aan toe. Als dit er goed doorheen zit herhaal je dat nog een keer. Voeg hierna de rest toe en roer er een romig en glad mengsel van. Doe dit allemaal met een spatel want je wil er zo min mogelijk lucht in hebben.
Giet het mengsel op de koekbodem. Schuif de taart voor 45-50 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje 'drillerig' is. Maar dit stijft later op in de koelkast. Zet de oven uit maar laat de taart in de oven staan met het deurtje op een kier, voor ongeveer een uur.
Laat de taart dan nog een uurtje op het aanrecht afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 3 uur in de koelkast. Om goed koud te worden en volledig op te stijven.
In de tussentijd doe je het rode fruit in een steelpan. Breng dit aan de kook op laag vuur. en voeg dan de suiker toe. Laat het voor een minuut of 5 koken op laag vuur, roer wel af en toe.
Giet het geheel in een bolzeef boven een glazen kom. Druk het fruit door ze zeef met de bolle kant van een lepel. Ga door tot er alleen nog maar pitjes 'prut' in de zeef zit en je een kommetje met coulis hebt.
Snijd de taart in punten en serveer met een flinke scheut van de coulis. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Gebruik ingrediënten die op kamertemperatuur zijn.
Smelt de roomboter in een steelpan. Maal de koeken fijn, samen met de speculaaskruiden. Giet dan de roomboter erbij en meng tot plakkerige kruimels. Stort dit in de springvorm en druk gelijkmatig aan.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magentron.
Doe de eieren, suiker, vanille en limoenrasp in een mengkom. Roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde massa.
Roer in een andere kom de roomkaas los met een spagel. Voeg hier ongeveer 1/4de van het ei/chocolade mengsel aan toe. Als dit er goed doorheen zit herhaal je dat nog een keer. Voeg hierna de rest toe en roer er een romig en glad mengsel van. Doe dit allemaal met een spatel want je wil er zo min mogelijk lucht in hebben.
Giet het mengsel op de koekbodem. Schuif de taart voor 45-50 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje 'drillerig' is. Maar dit stijft later op in de koelkast. Zet de oven uit maar laat de taart in de oven staan met het deurtje op een kier, voor ongeveer een uur.
Laat de taart dan nog een uurtje op het aanrecht afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 3 uur in de koelkast. Om goed koud te worden en volledig op te stijven.
In de tussentijd doe je het rode fruit in een steelpan. Breng dit aan de kook op laag vuur. en voeg dan de suiker toe. Laat het voor een minuut of 5 koken op laag vuur, roer wel af en toe.
Giet het geheel in een bolzeef boven een glazen kom. Druk het fruit door ze zeef met de bolle kant van een lepel. Ga door tot er alleen nog maar pitjes 'prut' in de zeef zit en je een kommetje met coulis hebt.
Snijd de taart in punten en serveer met een flinke scheut van de coulis. Eet smakelijk!
Klik HIER voor nog veel meer cheesecake recepten.