• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Witte chocolade cheesecake met rood fruit coulis

Eefje
Geen reacties
11 oktober 2020
Witte chocolade cheesecake met rood fruit coulis

Witte chocolade cheesecake met rood fruit coulis bovenaf 2

Een cheesecake die van zichzelf al lekker is, maar net even iets extra’s krijgt door de rood fruit coulis. Fris, súper romig met een smaakvolle koekbodem.

Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd6 uur

Dit heb je nodig (voor 10 personen)!
Bodem:
 130 gram Bastogne koeken
 100 gram digestives
 70 gram roomboter, gesmolten
 1 tl speculaaskruiden
Vulling:
 600 gram naturel roomkaas of zuivelspread
 130 gram witte chocolade
 3 middelgrote eieren
 100 gram kristalsuiker
 rasp van 1 limoen
 1,5 tl vanillepasta
coulis
 200 gram gemengd zomerfruit
 3 el kristalsuiker
Nog meer nodig:
 springvorm van 22 cm doorsnee
 vellete bakpapier
 mengkom
 spatel
 garde
 steelpan
 keukenmachine

1

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Gebruik ingrediënten die op kamertemperatuur zijn.

2

Smelt de roomboter in een steelpan. Maal de koeken fijn, samen met de speculaaskruiden. Giet dan de roomboter erbij en meng tot plakkerige kruimels. Stort dit in de springvorm en druk gelijkmatig aan.

3

Smelt de chocolade au bain marie of in de magentron.

4

Doe de eieren, suiker, vanille en limoenrasp in een mengkom. Roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde massa.

5

Roer in een andere kom de roomkaas los met een spagel. Voeg hier ongeveer 1/4de van het ei/chocolade mengsel aan toe. Als dit er goed doorheen zit herhaal je dat nog een keer. Voeg hierna de rest toe en roer er een romig en glad mengsel van. Doe dit allemaal met een spatel want je wil er zo min mogelijk lucht in hebben.

6

Giet het mengsel op de koekbodem. Schuif de taart voor 45-50 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje 'drillerig' is. Maar dit stijft later op in de koelkast. Zet de oven uit maar laat de taart in de oven staan met het deurtje op een kier, voor ongeveer een uur.

7

Laat de taart dan nog een uurtje op het aanrecht afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 3 uur in de koelkast. Om goed koud te worden en volledig op te stijven.

8

In de tussentijd doe je het rode fruit in een steelpan. Breng dit aan de kook op laag vuur. en voeg dan de suiker toe. Laat het voor een minuut of 5 koken op laag vuur, roer wel af en toe.

9

Giet het geheel in een bolzeef boven een glazen kom. Druk het fruit door ze zeef met de bolle kant van een lepel. Ga door tot er alleen nog maar pitjes 'prut' in de zeef zit en je een kommetje met coulis hebt.

10

Snijd de taart in punten en serveer met een flinke scheut van de coulis. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (voor 10 personen)!
Bodem:
 130 gram Bastogne koeken
 100 gram digestives
 70 gram roomboter, gesmolten
 1 tl speculaaskruiden
Vulling:
 600 gram naturel roomkaas of zuivelspread
 130 gram witte chocolade
 3 middelgrote eieren
 100 gram kristalsuiker
 rasp van 1 limoen
 1,5 tl vanillepasta
coulis
 200 gram gemengd zomerfruit
 3 el kristalsuiker
Nog meer nodig:
 springvorm van 22 cm doorsnee
 vellete bakpapier
 mengkom
 spatel
 garde
 steelpan
 keukenmachine

Aanwijzingen

1

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Gebruik ingrediënten die op kamertemperatuur zijn.

2

Smelt de roomboter in een steelpan. Maal de koeken fijn, samen met de speculaaskruiden. Giet dan de roomboter erbij en meng tot plakkerige kruimels. Stort dit in de springvorm en druk gelijkmatig aan.

3

Smelt de chocolade au bain marie of in de magentron.

4

Doe de eieren, suiker, vanille en limoenrasp in een mengkom. Roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde massa.

5

Roer in een andere kom de roomkaas los met een spagel. Voeg hier ongeveer 1/4de van het ei/chocolade mengsel aan toe. Als dit er goed doorheen zit herhaal je dat nog een keer. Voeg hierna de rest toe en roer er een romig en glad mengsel van. Doe dit allemaal met een spatel want je wil er zo min mogelijk lucht in hebben.

6

Giet het mengsel op de koekbodem. Schuif de taart voor 45-50 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje 'drillerig' is. Maar dit stijft later op in de koelkast. Zet de oven uit maar laat de taart in de oven staan met het deurtje op een kier, voor ongeveer een uur.

7

Laat de taart dan nog een uurtje op het aanrecht afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 3 uur in de koelkast. Om goed koud te worden en volledig op te stijven.

8

In de tussentijd doe je het rode fruit in een steelpan. Breng dit aan de kook op laag vuur. en voeg dan de suiker toe. Laat het voor een minuut of 5 koken op laag vuur, roer wel af en toe.

9

Giet het geheel in een bolzeef boven een glazen kom. Druk het fruit door ze zeef met de bolle kant van een lepel. Ga door tot er alleen nog maar pitjes 'prut' in de zeef zit en je een kommetje met coulis hebt.

10

Snijd de taart in punten en serveer met een flinke scheut van de coulis. Eet smakelijk!

Witte chocolade cheesecake met rood fruit coulis
IngrediëntenAanwijzingen

Witte chocolade cheesecake met rood fruit coulis gieten

Klik HIER voor nog veel meer cheesecake recepten.

Liefs,
Eefje 

bakrecepten Cheesecake Rood fruit Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Smeuïg bananenbrood met chocoladestukjes

volgend bericht

Zeeuwse mosselen met romige prei-saus

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord